Norges Husflidslag er en av Norges eldste og mest tradisjonsrike organisasjoner.

Organisasjonen ble stiftet i 1910, og er en kultur- og interesseorganisasjon som har som hovedoppgave å styrke den levende husflidstradisjonen i Norge; kulturelt, sosialt og økonomisk.

Det gjør vi ved å organisere aktiviteter og tiltak som genererer husflidsfaglig interesse og kunnskap, produksjon og omsetning.

Vi har ca. 24 000 medlemmer, fordelt på de lokale husflidslagene, husflidsutsalgene og husflidhåndverkerne.

2018 var et merkeår for Husflidslaget i Hattfjelldal. Da kunne vi feire 30 år uten avbrudd. Egentlig er laget eldre, for historien starter 9. september 1968. Da startet Husflidslaget opp for første gang, med Torbjørn Ravatn om formann. Laget ble startet på et møte i Varntresk, og var i drift i 10 år. Det siste året som Nordland Husflidslag har fått årsmelding, er 1977. Så lå laget nede til i 1988. Et interimstyre ble dannet i nov -87, med Norunn Sjåvik, Mary Svenden, Ingrid Sætern, Mary Ann Hoset og Aslaug Steinslett. Disse hadde et dokumentert møte i januar på kuturkontoret, det ble registrert 33 medlemmer. Fylkeshusflidslaget ga Hattfjelldal husflidslag kr 1000,- i oppstartstilskudd, kontingenten var på kr 100,- pr år hvorav kr 60,- gikk til fylket. De viktigste aktivitetene de første årene var da som nå: Salgsutstilling og kurs. Som f.eks: vev, sveip, karveskurd, rosemaling, ullsko, dreiekurs og knivkurs. Etterhvert ble det også kurs i lappeteknikk, svartlugger, filting m.m. Den eneste som har representert Hattfjelldal i fylkesstyret er Knut Jacobsen. 

Jubileumsåret ble markert med at laget reiste på busstur til Grong for å besøke Strikkeburet der, samt middag på Sæterstad Gård med litt mer høytidelig markering. Begge plasser var det mange medlemmer med, og det vitner om aktiviteten i laget. 

I dag har vi 56 medlemmer. Det blir årlig gjennomført mellom 3 - 6 ulike kurs, samt aktiviteter som juleverksted og høstverskted for de yngre. Vi har også loddsalg og produksjon av varer til butikken som vi drifter sammen med Aruna, ei verna bedrift i Hattfjelldal 

Nyheter

Kalender

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.