Laget ble starta 17. mars 1988. Beth Jensen ble valgt til første leder i laget som har vært i aktivitet siden da.

Møteaktivitet

Hver første tirsdag i måneden (med unntak av sommermånedene), er det åpent møte for medlemmer og andre interesserte. På hvert møte prøver vi å ha et faglig tema sånn at vi kan lære noe nytt hver gang. Det kan være en ny teknikk med praktisk utprøving, inspirerende eller nyttig informasjon om et tema, eller noe annet som er av interesse. I tillegg har vi kaffeservering med kaker (går på omgang blant medlemmene) og et internt lotteri med små hyggelige gevinster. Stemningen er som regel upåklagelig!

Møtelokaler

Vi har vært så heldige å bli faste leietakere i Gammelstasjonen. Det er den gamle telegrafstasjonsbygningen i Lødingen. Bygningen er fra 1895 og rommer i dag Norsk Telemuseum, Lødingen og Losmuseet Lødingen i første etasje. I andre etasje holder Lødingen Lions Club og Lødingen lokalhistorielag til - og her har også vi våre lokaler. Her trives vi godt og har rimelig god plass til våre aktiviteter.

Hva gjør vi?

Målsettingen vår er å ta vare på å videreformidle husflidstradisjoner og aktivitet. I tillegg til møtevirksomheten deltar vi under Sommer-Lødingen med Husflidskafe. Da har vi som regel en utstilling i tillegg til kafé med utlodning. I 2015 var det utstilling av strikka kofter og lokalbefolkningen i Lødingen var hjelpsomme med å låne oss kofter.  Husflidskafeen var som vanlig godt besøkt.

Hvert år deltar vi også under Lødingendagene i november med en stor julemesse.. Der kan medlemmene selge sine produkter, men vi inviterer også andre husflidsprodusenter slik at vi får et variert utvalg av salgsprodukter. Åresalget med gevinster laget av medlemmene er svært populært og med anledning til å kjøpe kaffe og kaker er dette også et sosialt tilbud til lokalsamfunnet.

I 2015 kom vi igang med veving igjen etter flere års opphold. Vevkurs med kursleder Herbjørg Lunde Brenna fra Sortland husflidslag var til stor hjelp. Vi fikk også starta opp kurs i bunadsbrodering (nordlandsbunad).

Sokker til nyfødte

Alle nyfødte lødingsværinger får i gave fra husflidslaget et sokkepar med motiv av seilbåter. Designet er laget av et av lagets medlemmer, Elsa Nilsen som også har designet Lødingenvotten og Lødingensokken som er populære gaver. Hovedmotivet er henta fra en gammel losskyssbåt.

Nyheter

Stor aktivitet

Kalender

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.