TEMAKVELD

Vi får besøk av Rune Strønes,han har siden2000 drevet sitt eget snekkerverksted i Trøgstad.Etter 1 år på Møbelsnekkerskolen i Mysen,tok han sin videre utdannelse på møbelsnekkerlinjen på Hjerleid møbelsnekkerskole på Dovre.Han har svennebrev i treskjæring og svennebrev som møbelsnekker.

Rune Strønes er også leder på Trøgsta bygdemuseum og med hans store engasjement der,hans solide fagutdanning og erfaring gleder vi oss å høre han fortelle om et meget viktig kulturemne denne kvelden,nemlig:Nytte-og bruksgjenstander i tre.

Han vil ha med seg noen gamle produkter som viser bruks-og nytteverdi og som samtidig gir oss en forståelse av god brukskultur.Melskuffer,smørbutter,sleiver m.m.er gode eksempler på hva man lagde i elder tider.

På mange av gjensandene kan man se at den som har laget disse har gjort mer enn det som skulle til for bruk,dekor var også et viktig element.,både karveskurd,kolrosing og sviing i tre ble mye brukt.

For å kunne lage de forsjellige gjenstandene hendte det også at man først måtte lage redskapen man skulle bruke,f.eks.en høvel eller et jern.

Ta gjerne med deg gjenstander i tre,slik at vi kan få en nyttig og lærerik dialog mellom foredragsholder og oss som skal høre.

Vi ønsker alle velkomne,slik at vi sammen kan utveksle lærdom om tidligere verdifulle kultursaktter og som kan insirere oss til og ta vare op gode håndverkstradisjoner.

Det blir enkel kaffeservering og husflidsutloddning.

Velkommen.

Kalender

Nyheter

Velkommen til Temakveld om middelalderbroderi
 I Husflidshuset,Høytorp Fort 4.februar kl.19.

Katalogen for 2020

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.