Smaalensmarken 2019 – Tema Bryllupstradisjoner

Smaalensmarken har i år bryllupstradisjoner som tema og Bunadparaden blir et bryllupsopptog med brudepar i hest og trille og spelemenn og gjester i bunad! Alle som kommer i bunad er bryllupsgjester i bryllupsopptoget og kommer gratis inn! Meld deg snarest til Tone på eidsvold@online.no eller sms 99531605.

Vi vil ha mange med!

Søndag 2. juni på Borgarsyssel museum kl 11.00 til 16.00

Tema og opplegg for Smaalensmarken er et samarbeid mellom Borgarsyssel museum, Østfold husflidslag og BUL Sarpsborg. BUL Sarpsborg har ansvar for bunadparaden/bryllupsopptoget og presentasjonen og dansen på scena. Send gjerne denne invitasjonen videre til alle du kjenner som kan være interessert i å delta.

Opplegg for Bunadparaden/bryllupsopptog Kl 12:00: Påkledning av brudepar i Kirkeby-stua – brud og brudgom blir ikledt brudedrakter (Herregårdsbunader) og bruden blir påsatt brudekrone (replika av en brudekrona fra Østfold). Påkledningen er åpen for publikum.

Kl 13:00: Bunadsparaden: Brudefølge med hest og vogn og spelemenn går rundt på museumsområde fram til scenen og avsluttes med presentasjon av bunadene og dans på scenen. Brudepar og gjestene i bunad fra hele landet og andre land presenteres etter hvert som de ankommer. Det blir brudedans og gjestene danser vals. Danseoppvisning som del av bryllupsfesten. OBS! Oppmøte 12.30!

Fra programmmet for Smaalensmarken kan vi nevne

· Utstilling av bunader og brudekrone ved Østfold bygdekvinnelag og Østfold husflidslag

· Utstilling av 3 ulike bryllupsbord: Overdådig dekket 1700-talls bryllupsbord, Bondebryllup og hjemmebryllup i arbeiderbolig 1950-åra.

· Utstilling av brurekister, demonstrere produksjon av innhold til utstyrskiste

· Utstilling av brudemote fra 1900-2018 i Olavskapellet

· Kjøring med hest og vogn for barn

· Folkedans for barn ved Barne- og ungdomsgruppa i BUL

Vi gratulerer med 25 flotte år!

Denne helgen, 25. - 27. oktober 2019, var vi med på Fylkesledermøte i Oslo. For en innholdsrik, hyggelig og - ikke minst - lærerik helg!

Fredrikstad Husflidslag markerer sitt jubileum denne helgen, 10., 12. og 13. oktober i Tøihuset i Gamlebyen i Fredrikstad. Vi gratulerer!

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Årets julekakesalg på Torderåd gård - lørdag 7.desember kl 1100-1400 eller så langt vårt lager rekker   
Gratis gløgg og pepperkaker i "ventekøen".
Velkommen

Lørdag 16. november er det Åpen dag på Grinastua kl.12.00 - 15.00. Tema for dagen er brikkevev, og her blir det mulighet for å prøve denne teknikken. Velkommen til en hyggelig formiddag på Grinastua. Vi serverer kaffe og vafler.

Her finner dere Husflidspost nr. 4 2019. 

Hva skjer i lokallagene

8 jan 2020 19:00, Torderød gård, anekset

12 feb 2020, Torderød gård

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.