Voksenopplæringsprisen 2019 i Østfold gikk til Østfold Husflidslag

Østfold Husflidslag har blitt tildelt Voksenopplæringsprisen 2019 i Østfold for arbeidet med å registrere og rekonstruere Herregårdsbunaden.

Prisen ble overrakt vinneren i Husflidens lokaler i Moss fredag, og i tillegg til arbeidet med Herregårdsbunaden, fikk de også prisen for sitt arbeid med opplæring av lærlinger.

Prisen er et bilde av Rådeeika, samt 10.000 kroner. Det var styreleder i Voksenopplæringsforbundet i Østfold Bjørn Eriksen som overrakte prisen til Østfold Husflidslags leder Gro Staal Martinsen, skriver Voksenopplæringsforbundet i Østfold i en pressemelding.

Østfold Husflidslag har helt siden 1998 arbeidet med registrering av draktmateriale fra slutten av 1700. De har også rekonstruert en brudekrone fra 1765, som eies av Østfoldmuseene.

Arbeidet med Herregårdsbunaden er utført av Utvalg for bunad i Østfold Husflidslag og Husflidskonsulenten i Østfold. Husflidslaget har også hatt et tett samarbeid med Institutt for Bunad & Folkedrakt. 

Det ferdige resultatet eies av Østfold Husflidslag.

Teksten er hentet fra moss-avis

Vi gratulerer med 25 flotte år!

Denne helgen, 25. - 27. oktober 2019, var vi med på Fylkesledermøte i Oslo. For en innholdsrik, hyggelig og - ikke minst - lærerik helg!

Fredrikstad Husflidslag markerer sitt jubileum denne helgen, 10., 12. og 13. oktober i Tøihuset i Gamlebyen i Fredrikstad. Vi gratulerer!

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Det blir ikke julemarked på Torderød gård i år heller - pga oppussing, men julekakesalg blir det 
TORSDAG 12.DESEMBER KL 1600-1900 i anekset.   Velkommen!

Lørdag 16. november er det Åpen dag på Grinastua kl.12.00 - 15.00. Tema for dagen er brikkevev, og her blir det mulighet for å prøve denne teknikken. Velkommen til en hyggelig formiddag på Grinastua. Vi serverer kaffe og vafler.

Her finner dere Husflidspost nr. 4 2019. 

Hva skjer i lokallagene

7 jan 2020, I våre lokaler i Tøihuset, Gamlebyen Fredrikstad

8 jan 2020, I våre lokaler i Tøihuset, Gamle Fredrikstad

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.