Gjøvik Husflidslag ble stiftet 15 februar 1982, og har 195 medlemmer herav ca 40 barn, ved utgangen av 2018.

Laget har siden 1994 holdt til på Eiktunet Museum, Øverbyveien 108, 2825 Gjøvik.

Vi leier Vårnesbygningen og 2 etg. i kafebygget av Mjøsmuseet, i tillegg til Snekkerboden som ble innviet høsten 2017.

De faste aktivitetene i Gjøvik Husflidslag er åpent hus på mandager kl 19.00 (se nærmere info nedenfor), arbeid med trevirke annenhver onsdag, arbeid med sølv annenhver onsdag, naturens dag i mai, Eiktunetdagen i august og Julemarket på Eiktunet i november.

Yngres avdeling er i stadig vekst og formålet er å kunne lære den oppvoksende slekt gamle husflidstradisjoner.  Ca 40 unge fra 6 år deltar på ukentlige aktiviteter. Ung Husflids Hederspris for 2018 ble tildelt Gjøvik Husflidslag for arbeidet med barn og ungdom.  

Medlemmer i Gjøvik Husflidslag får tilsendt vårt helårsprogram, enten på mail el. pr post. Som medlem i vårt husflidslag er du medlem i i Norges Husflidslag og får dermed tilsendt tidsskriftet Norsk Husflid.

Som medlem i husflidslaget er du med på å støtte opp om arbeidet ved å ta vare på og å videreformidle kulturtradisjoner. I vårt husflidslag ønsker vi å trekke medlemmene aktivt med i dette arbeidet. 

Vi har åpent hus for alle, også ikkemedlemmer, hver mandag kl. 19.00 ( ikke ferier el. helligdager ) i Vårnesbygningen. I tillegg til allhusflid (eget håndarbeid) blir det arrangert kurs og temakvelder, som det blir det informert nærmere om.  Se oversikten i helårsprogrammet.

Det selges kaffe / te og kake for kr. 20.00.

Som medlem i husflidslaget får du prisavslag på enkelte butikker i Gjøvik.

Husfliden Gjøvik a/s   10 % på kjøp over kr. 200.- Gjelder ikke bunader.

Gjøvik Broderiforretning 10 %, 

Nye sømsenteret, Nedre Torgvgt. 10% . 

Gjøvik husflidslag innehar en stor samling trykkblokker. Kontakt Grete Refsdal  tlf; 46477653 om du har behov for å trykke. 

På rødlista over glemte  husflidstradisjoner har Gjøvik Husflidslag  valgt å arbeide med strikketeknikken  tveband med floss.

Kalender

Nyheter

Mandagskvelder kl 19.00

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.