Lunner Husflidslag ble stiftet januar 2013 på Harestua Skole, og var inntil våren 2020, det yngste laget i Oppland. 

Vi er nå nesten 80 medlemmer, og omtrent en tredjedel er "Unge Husflidere", medlemmer under 26 år. Vi har god plass til flere medlemmer og håper flere finner glede i husflid og håndverk. Det er husflidslagene som bringer teknikkene videre og er stedet i lokalsamfunnet der du kan lære nye ting og bli bedre innen husflid og håndverk og bli kjent med nye mennesker. Du trenger absolutt ikke være god eller perfekt i egne øyne. Hos oss lærer du mer og alle er "gode nok" og velkomne til våre kurs, temamøter, utstillinger og andre aktiviteter.

Siden starten for sju år siden har vi stort sett lånt og leid lokaler i kommunen, på Harestua, Grua, Roa og Lunner, men 2019 startet vi prosessen og prosjektet med å få eget hus. Det er gamle Haakenstad Landhandleri i Søndre Oppdalen som har fått nytt liv og blitt "vårt". Arbeid har blitt utført i samarbeid med eierne og gårdens folk. "Kallemanns butikk" har blitt "Husflidshuset". Etter et stort dugnadsprosjekt, og mange timer med arbeid og istandsetting, er vi nå endelig klare til å ønske velkommen i vårt flotte nye hus fra høsten 2021.

Husflidshuset fremstår som et praktisk og godt lokale etter omfattende restaurering av det gamle landhandleriet på Haakenstad. Vi kan derfor tilby rimelig utleie etter avtale for ulike formål feks til 50 års lag, familieselskap og vennetreff mm. Passer for opptil 20-30 personer.For mer info vedrørende utleie, ring Kari Hovland Aasen, leder av Lunner Husflidslag, på 922 09 225.

Husflidshuset i Haakenstadlinna

Maledugnad på gang

Husflidslaget har søkt flere fond, "herreløs arv", stiftelser og legater. Så langt har vi fått to solide gaver, ett fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og ett fra Sparebankstiftelsen DNB. Vi er dypt takknemlige og glade for støtten så langt. Fordi økte materialkostnader og uforutsette utgifter gjorde istandsettelsen av huset mye dyrere enn budsjettert, har vi også en Spleis gående på Spleis.no som "vanlige folk" kan gi støtte til, og vi setter stor pris på alle bidrag vi har mottatt her også: https://www.spleis.no/project/181176 

ÅRSMØTE 2021 ble avholdt Tirsdag 23. februar kl 1900auditoriet Harestua skole.

Grunnet koronasituasjonen ble årsmøtet utsatt med to uker, og ble avholdt på Harestua Skole.

Sommerskole for barn og unge
Sommeren 2021 hadde vi gratis sommerskole for barn og unge på Grua skole. Det ble stor suksess! Du kan lese mer om sommerskolen på Hadeland.no, her: https://www.hadeland.no/lunner-husflidslags-sommerskole-2021/s/5-21-904039 (skrevet av Elin Hammer, Ung Husflid-kontakt)
 

Våre tilbud er åpne for medlemmer og ikke-medlemmer. Vi ønsker flere medlemmer som setter pris på vårt engasjement innen husflid og håndverk for liten og stor i bygda vår. Har du lyst til å bidra og være frivillig er det bare å ta kontakt.

For mer info og påmelding til våre kurs og aktiviteter, klikker du på lenken under:

http://www.husflid.no/lokallag/oppland/lokallag/lunner_husflidslag/lokale_kurs

Våre kurs foregår fremover i våre nyoppussede lokaler i Haakenstadlinna 149, "Husflidshuset".

Vi har stor bredde i aktiviteter for alle aldre.

Alle er velkomne til våre arrangementer, kurs og opplæring.

Du trenger ikke være medlem, men vi har alltid gode medlemspriser og rabatter for medlemmer i Norges Husflidslag. Det lønner seg å være medlem. Er du medlem, støtter du det lokale kulturlivet og bidrar til å bringe husflid- og håndverksteknikker videre. 

Husflidslaget gir innføring, opplæring og videreutdanning i mange ulike teknikker som for bare noen år siden var allment utbredt.  Vi er med på å gi enkeltmennesker et sosialt nettverk, hyggelige og kreative stunder, styrker skapergleden, større mangfold og styrker det lokale kulturlivet.

Bli medlem du også! http://www.husflid.no/medlemssider/bli_medlem

Påmelding til våre kurs gjøres på:

http://www.husflid.no/lokallag/oppland/lokallag/lunner_husflidslag/lokale_kurs

Det er bindende påmelding. Er du medlem, setter vi pris på at du oppgir medlemsnr. ditt ved påmelding. Det gjør det sikrere for deg å få medlemspris med én gang.

Påmeldingsfrist er som regel sju dager før første kursdag med mindre annet er spesifisert. 

Kursavgiften må være betalt senest dagen før kursstart, enten via Vipps # 608218 - Lunner Husflidslag, eller via bank på kontonummer 20302352101. Husk å merke med hvilket kurs innbetalingen gjelder, og deltagers navn.

Dersom det er ledige plasser tar vi mot påmelding fram til kursstart.

Om et kurs blir avlyst, vil du få beskjed.

Kalender

Nyheter

Velkommen til årsmøte i Lunner Husflidslag tirsdag 9. februar 2021 kl. 1900 på Husflidshuset på Haakenstad.

Vi er ekstra stolte over å ønske dere velkommen til vårt eget hus i Søndre Oppdalen. Den gamle butikken og landhandleriet blir i 2020 forvandlet til vårt faste tilholdssted.
Forslag om saker som ønskes tatt opp på årsmøtet, må sendes til styret senest 29.12 - 6 uker før årsmøtet.
Valgkomiteen jobber i disse dager med å finne medlemmer som kan ta det verv i styret. Om du har et ønske å være med, meld din interesse til styret som vil videreformidle til valgkomiteen. 

Vi håper å se mange av lagets medlemmer og andre interesserte.

Årsmøtet blir avholdt på Harestua skole i auditoriet.

Salen har fastmonterte stoler.

Oppdatert pr 25/1

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.