Litt om  Lunner Husflidslag

Lunner Husflidslag ble stiftet januar 2013 på Harestua Skole, og var inntil våren 2020, det yngste laget i Oppland. 

Vi er nå 70 medlemmer. Omtrent en tredjedel er "Unge Husflidere", medlemmer under 26 år. Vi har god plass til flere medlemmer og håper flere finner glede i husflid og håndverk. Det er husflidslagene som bringer teknikkene videre og er stedet i lokalsamfunnet der du kan lære nye ting og bli bedre innen husflid og håndverk og bli kjent med nye mennesker. Du trenger absolutt ikke være god eller perfekt i egne øyne. Hos oss lærer du mer og alle er "gode nok" og velkomne til våre kurs, temamøter, utstillinger og andre aktiviteter.

Siden starten for sju år siden har vi stort sett lånt og leid lokaler i kommunen, på Harestua, Grua, Roa og Lunner.         

I 2019 startet vi prosessen og prosjektet med å få eget hus.                                                                                                             

Det er gamle Haakenstad Landhandleri i Søndre Oppdalen som skal få nytt liv og bli "vårt". Det skjer i samarbeid med eierne og gårdens folk. "Kallemanns butikk" blir "Husflidshuset i Lunner".

Det er et langt lerret å bleke. Et stort prosjekt for det frivillige og mange timer med arbeid og istandsetting. Her blir det fagfolk i arbeid. Det blir dugnadstimer med frivillige fra bygda og lagets medlemmer.

Husflidslaget har søkt flere fond, "herreløs arv", stiftelser og legater. Så langt har vi fått to solide gaver, ett fra, den lokale, Sparebansktiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal og ett fra Sparebankstiftelsen DNB. Vi er dypt takknemlige og glade for støtten så langt. Arbeidet er så smått igang. Mye gjenstår og det vil ta tid. Men vi gleder oss selvsagt masse til et permanent sted å være der vi kan tilby flere aktiviteter og et rikt husflid- og håndverksmiljø.

Her kan du lese artikkelen fra avisen Hadeland 15/5 https://www.hadeland.no/kari-jubler-over-gave-til-nytt-hus-helt-fantastisk/s/5-21-732980

HUSFLIDSHUS: Eier Lene Haakenstad Bakken og leietaker Kari Hovland Aasen foran det gamle landhandleriet på Haakenstad, som skal bli arena for husflidsaktiviteter i minst 15 år framover. Foto: Bjørn Bjørkli

ÅRSMØTE 2021 - Tirsdag 9. febr. kl 1900 Les mer her:

http://www.husflid.no/lokal_og_fylkeslag/oppland/lokallag/lunner_husflidslag/nyheter

Eller les under "Nyheter"

Her vil vi senere legge ut årsmøtepapirene for 2020

Årsmøtepapirer 2020. Dokumentene nedenfor er fra siste årsmøte.

Sommeren 2020 hadde vi sommerskole for barn og unge på Grua skole. Det ble stor suksess. Her kan du lese avisen Hadelands artikkel. https://www.hadeland.no/superuke-pa-sommerskole/s/5-21-760164 Innlegget er skrevet av Elin Hammer, styremedlem.

foto:Elin Hammer

 

Våre tilbud er åpne for medlemmer og ikke-medlemmer. Vi ønsker flere medlemmer som setter pris på vårt engasjement innen husflid og håndverk for liten og stor i bygda vår. Har du lyst til å bidra og være frivillig er det bare å ta kontakt.

For mer info og påmelding til våre kurs og aktiviteter, klikker du på lenken under:

http://www.husflid.no/lokallag/oppland/lokallag/lunner_husflidslag/lokale_kurs

Noen av våre aktiviteter og kurs foregår på Bergosenteret eller Frivilligsentralen på Roa, Grua skole og Harestua skole.

Vi har stor bredde i aktiviteter for alle aldre.

Alle er velkomne til våre arrangement, kurs og opplæring.

Du trenger ikke være medlem, men vi har alltid gode medlemspriser og rabatter for medlemmer i Norges Husflidslag. Det lønner seg å være medlem. Er du medlem, støtter du det lokale kulturlivet og bidrar til å bringe husflid-og håndverksteknikker videre. 

Husflidslaget gir innføring, opplæring og videreutdanning i mange ulike teknikker som for bare noen år siden var allment utbredt.  Vi er med på å gi enkeltmennesker et sosialt nettverk, hyggelige og kreative stunder, styrker skapergleden, større mangfold og styrker det lokale kulturlivet.

Bli medlem du også! http://www.husflid.no/medlemssider/bli_medlem

 

Påmelding til våre kurs gjøres på:

http://www.husflid.no/lokallag/oppland/lokallag/lunner_husflidslag/lokale_kurs

Det er bindende påmelding. Er du medlem, setter vi pris på at du oppgir medlemsnr. ditt ved påmelding.

Det gjør det sikrere for deg å få medlemspris med én gang

Påmeldingsfrist er som regel sju dager før første kursdag. Du får tilsendt faktura fra lagets kasserer.  

Kursavgiften må være betalt senest dagen før kursstart.

Dersom det er ledige plasser tar vi mot påmelding fram til kursstart.

Om et kurs blir avlyst, vil du få beskjed.

Kalender

Nyheter

Velkommen til årsmøte i Lunner Husflidslag tirsdag 9. februar 2021 kl. 1900 på Husflidshuset på Haakenstad.

Vi er ekstra stolte over å ønske dere velkommen til vårt eget hus i Søndre Oppdalen. Den gamle butikken og landhandleriet blir i 2020 forvandlet til vårt faste tilholdssted.
Forslag om saker som ønskes tatt opp på årsmøtet, må sendes til styret senest 29.12 - 6 uker før årsmøtet.
Valgkomiteen jobber i disse dager med å finne medlemmer som kan ta det verv i styret. Om du har et ønske å være med, meld din interesse til styret som vil videreformidle til valgkomiteen. 

Vi håper å se mange av lagets medlemmer og andre interesserte.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.