Ringebu & Fåvang Husflidslag ble stiftet i 1986 og har ca 70 medlemmer. Laget disponerer egne møtelokaler hos Tre og Tradisjon på Gildesvollen, der vi også har egen vevstue.

Strikketreff. Laget pleier å ha strikketreff hver måned. Vi har det første onsdag i måneden på Håndarbeidskroken i Ringebu kl 19.00. Temaer for kveldene kan være hakking, spinning, kontstrikking, kurvstrikk, dominostrikk, boblestrikk osv. Kaffekos og utlodning hører også med.

Utstillinger. De senere åra har laget hatt utstillinger av kursprodukter på Ringebu- og Fåvangdagene. I 2012 hadde vi stor utstilling i Kaupanger i forbindelse med Fårikålfestivalen. Tema var gamle og nye produkter av skinn, sengetepper og strikka bruksplagg. Dessuten var det strikkekonkuranse og kåring av Midt-Gudbrandsdalsgenseren. På utstillinga var det også en avdeling med forskjellige barneaktiviteter.Mange unger kosa seg med tegning,toving ol,og alle fikk med seg hjem en liten deltakerpremie. I 2014 deltok husflidslaget både under Ringebu dagene, Multikulti og Fårikålfestivalen. Dette har vi fortsatt med i 2015, 2016 og 2017 også.

Kurs. Laget lyser ut flere kurs vår og høst. På Gildeasvollen er det en trofast gjeng som lærer treskjæring. I Borgen Handverk har det vært flere kurs de siste åra med skinntrykk, der kurslæreren skjærer ut alle trykka selv. I tillegg har det vært kurs i rosemaling og høstdekorasjoner med naturmateriale i Borgen Handverk. Det siste året har det vært herrebunadskurs, damebunad og bunadsbrodering. Laget har også arrangert kurs i nålbinding, rabarbrafatstøping, kurompesåler og veskelaging av traktorslanger.

På vevstua foregår det vevkurs, nå våren 2017.

Kurs våren 2018:

Vi jobber hele tiden med å arrangere diverse kurs, og finne nye ideer til kurs.

Vi er åpne for innspill på kurs det kan være aktuelt og arrangere.

Prosjekter som pågår:

ULLIALT

Nordmenn er flinke til å bruke klær av ull, fra innerst til ytterst, men mange av oss vet lite om fiberen ull. Gjennom Ullialt ønsker vi å øke kunnskap om hele verdikjeden, og gi større forståelse av sammenhengen mellom kulturlandskap og det ferdige ullproduktet. Når du går i en butikk skal du vite hva du kjøper, hvilke egenskaper garnet har, hvor det er produsert og om det er norsk. Ringebu/Fåvang husflidslag setter gjennom ULLialt 2017-2018 fokus på norsk ull, og det blir mange arrangement med ULL som tema denne perioden. Kontaktperson for Ullialt er Janke Meijer, tlf 95940499. E-post: tretrad@start.no

Strikke og språkkurs for flyknings- og innvandrerkvinner:

Det har nå vært to kurs der kvinner og jenter fra mange forskjellige land har lært å strikke. Det har vært opp i 16 deltagere og det har vært hyggelige og lærerike kurskvelder for både kursdeltagere og kursholdere. Høsten 2017 fortsetter dette tilbudet og målet er ved siden av å lære og strikke og lære norsk også vil delta i husflidslagets andre arrangementer, som Strikketreff.

 

 

 

Kalender

Nyheter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.