Ringebu & Fåvang Husflidslag ble stiftet i 1986 og har ca 70 medlemmer. Laget disponerer egne møtelokaler hos Tre og Tradisjon på Gildesvollen, der vi også har egen vevstue.

Strikketreff:

Laget pleier å ha strikketreff hver måned. Vi har det første onsdag i måneden på Håndarbeidskroken i Ringebu kl 19.00. Vi har da minikurs i ulike masketeknikker som hakking, kontstrikk, kurvstrikk, dominostrikk, boblestrikk osv. Det er frivillig å delta på minikurset, og fullt mulig å bare være der å ha med eget håndarbeid. Kaffekos og utlodning hører også med.

Kurs: 

Laget arrangerer flere kurs vår og høst. Faste kurs er bunadsrelaterte kurs og treskjærerkurs. Ellers har vi varierte kurs, gjerne etter ønsker fra medlemmer. Eksempel kan være: nålbinding, vesker av traktordekk, kurompesåle, trykkty, skinnfell, småarbeid med skinn etc.

Vi jobber hele tiden med å arrangere diverse kurs, og er åpne for innspill fra dere medlemmer.

Aktiviteter for barn og unge:

Sitteunderlag; toving av ull og trykk på skinn i forbindelse med Fårikålfestivalen hver høst.

Faste arrangement:

Vi deltar hvert år på Multikulti, Torghandel og Fårikålfestival.

Vi har tre arrangementer for medlemmer i året med aktuelle temaer.

Prosjekter:

Laget engasjerer seg i Norges Husflidslags satsningsområder. Vi jobbet med ULLIALT i 2017 og 2018, og dette ble for Ringebu/Fåvang husflidslag et omfattende prosjekt. Blant annet hadde vi konkurranse der Ringebuvotten ble kåret. Fra 2019 er det HOLDBART som er satsingsområde, og vi er godt i gang med Fikselaug og kurs i reparering av klær og omsøm.

Ringebuvotten:

Under ULLIALT prosjektet ble Ringebuvotten kåret. Det er Siv Vaagan som designet den. Laget har både garnpakker og ferdig strikkede votter til salgs.

Rødlisteteknikk:

Håndsøm av bunadsliv er vår rødlisteteknikk. I den forbindelse blir det sydd en barnebunad, der hele prosessen blir dokumentert.

 

 

Kalender

Nyheter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.