Pinner uten grenser

Berit Vaaje er medlem i Østensjø Husflidslag. Foruten å være et aktivt medlem hos oss så er hun også engasjert i ‘Pinner uten grenser’

På Husflidskafeen på Kaffistova 30.januar vil hun fortelle om sitt arbeid med ‘Pinner uten grenser’

Noracta er en stiftelse som arbeider blant de aller fattigste i Kenya. Arbeidet startet i slummen i Nairobi og har spredt seg videre utover landet. Det er et mangfoldig arbeid med mange ulike prosjekter. Mer generell info. om Noracta kan du lese på www.noracta.no. Du kan også søke på Noracta på facebook.

Strikking
Berit forteller: «Ideen til strikking ble født da jeg fikk så mye oppmerksomhet rundt mitt strikketøy. Dette resulterte i at vi startet opp med strikkekurs.»

Videreutvikling
Etter at vi startet opp strikkekurs, kom det fram flere teknikker. Ikke minst kom de fram med heklekrokene og tok opp kunnskapen med hekling.

Kunst og Håndverk i skolen.
Den kenyanske skolen har i liten grad vært preget av kreative sysler. Dette er nå i endring. I den forbindelse er det ikke bare elevene som skal skoleres, men lærerne må først skoleres.

Tilgang på materialer
Kenya har selv liten garnproduksjon. Det meste er importvare, og dermed veldig dyrt. All ull og bomull er import.  Dette gjør det vanskelig for de fattige å skaffe seg materialer. Takket være gode givere her i Norge har vi klart å gjennomføre kurs og bidra til at det vokser fram små håndarbeidsgrupper.

Det er også p.g.a. disse giverne vi nå kan gjennomføre lærerkurs i Kunst og Håndverk 16. februar, og starte implementeringen av dette faget i skolene våre.

Synes du dette høres spennende ut? Da håper jeg å se deg på strikkefafeen 30. januar.

Har du enkeltnøster eller fler som fyller opp unødig i skap, skuffer og kasser? Dette er en god anledning til å donere garn og/eller strikkepinner.

Se bloggen vår på 

snorgaffelen.blogspot.no

Kalender

23 okt 2019 18:30, Oppsal samfunnshus, Vetlandsveien 99/101, Oslo

29 okt 2019 18:00, Oppsal samfunnshus, Vetlandsveien 99/101, Oslo

31 okt 2019 18:00, Fuglemyra kafê, Vetlandsveien 73A, Oslo

Nyheter

Berit Vaaje er medlem i Østensjø Husflidslag. Foruten å være et aktivt medlem hos oss så er hun også engasjert i ‘Pinner uten grenser’

På Husflidskafeen på Kaffistova 30.januar vil hun fortelle om sitt arbeid med ‘Pinner uten grenser’

Østensjø Husflidslag er 15 år, dette markerer vi med et jubileumsprogram 5-11 mars.

Østensjø Husflidslag har Snorgaffel som en del av logoen og har også valgt Snorgaffel som Rødliste- teknikk.

Østensjø Husflidslag ønsker å bidra til at så mange som mulig får mulighet til å lære seg bruk av Snorgaffel.

Vi har arrangementer med Snorgaffel som tema, i tillegg kan vi tilby opplæring om du kommer på et av våre møter ‘Gøy med garn’ 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.