Arkiv

Våren og sommeren ble meget spesiell og så godt som alle planlagte møter, kurs og utflukter ble avlyst. Jeg håper allikevel at dere både ble inspirert og utøvet mye husflidsarbeid. For egen del ble det min trøst og glede. Høsten og september er allerede her, og den blir heller ikke som den pleier. Lagene i Rogaland har lagt meget forskjellige planer for høsten, så nå gjelder det å følge med i sosiale medier og framsnakke egne lags aktiviteter.

ALL VERDAS v/Wenche H og Tor Inge Havrevoll, har vore med på heile prosessen frå å henta neslen i jungelen i Nepal og fram til ferdig produkt. Me held biletføredrag om nesleproduksjonen og har med varer frå butikken for sal.

Vårsesongen er i full gang i Husflidslagene, og vi sender ut et Nyhetsbrev med informasjon om noen av de kjekke aktivitetene som står for døren. Bruk linkene og finn mer info om hvert arrangement.

Vi arrangerer busstur til Danmark for å se på statuene med de norske folkedraktene i Nordmandsdal i HM Dronning Magrethe d. II`s  sommerresidens, Fredensborg Slotshave i Nord Sjælland Vi skal også få se de opprinnelige figurene fra 1700´tallet er oppbevart samlet i Kongernes Lapidarium, tett på Christiansborgslot i sentrum av København. Mathies Ekelund Erlandsen er guide.

 «Veilederkurs og inspirasjonssamling for Ung husflid, med Holdbart som hovedtema», er en samling for alle som driver med Ung husflidsarbeid i eget lokallag.

Vi starter kvelden, mandag 3. feb. kl 17.00 i Frida Hansens hus med foredrag av Else Moe Schmidt om hennes vevde bilder i utstillingen «Vevde narrativer». 

Årsmøtet er ope for alle medlemmer men berre dei valde delegatane har stemmerett. Lokallaga kan sende inn saker til årsmøtet. Slike saker må være sekretæren i hende seinast 15 februar 2020

I denne vesle faldaren finn du oversikt over alle dei lokale Husflidslaga i Rogaland med kontaktinfo. Du finn også ein enkel oversikt over aktiviteten i kvart lag. For å få meir detaljer, må du gå inn på heimesida til kvart lag. Mange av laga har også Facebooksider som blir oppdaterte heile tida. I Husflidslaga har vi aktivitetar for folk i alle aldrar. Viss du ikkje finn det du er ute etter i ditt næraste lokallag, så sjekk dei andre laga i nærleiken.

I denne vesle faldaren finn du oversikt over alle dei lokale Husflidslaga i Rogaland med kontaktinfo. Du finn også ein enkel oversikt over aktiviteten i kvart lag. For å få meir detaljer, må du gå inn på heimesida til kvart lag. Mange av laga har også Facebooksider som blir oppdaterte heile tida. I Husflidslaga har vi aktivitetar for folk i alle aldrar. Viss du ikkje finn det du er ute etter i ditt næraste lokallag, så sjekk dei andre laga i nærleiken.

Skriv ut 2-sidig med vend på kortsida, så får du eit fint hefte i A5-format. 

Presentasjon på Samling for tillitsvalgte, nov. 2019

På samling for tillitsvalgte i nov. 2019 hadde Kurt Bomann frå Norges Husflidslag mange gode presentasjonar til temaet:

- Bruk av internettet, til nytte og hygge!

Internett - hva er det?

Publisering på internett

GDPR og Husflidslaga

Data for fremtiden - for en bedre fremtid

Kalender

Etter eit merkeleg vårhalvår, satsar me på at hausten vil bli meir som normalt. For å koma godt i gang, inviterer me til medarbeidarsamling og årsmøte for Rogaland Husflidslag, laurdag 5. sept. på Husflidshuset i Tysvær. De kan delta på heile samlinga, eller deler av den. 

TID FOR Å TENKE NYTT!

Alle de kjekke husflidsaktiviteten som stod på kalenderen i vår, har fått en brå slutt. Avlysingene var helt nødvendige i den tiden vi har gått inn i nå, med Korona som en verdensomspennende trussel. Men når vi nå har hatt noen uker å tenke oss om på, er tiden kommet for å ta fram våre indre krefter og kreativitet, og tenke nytt!

Nyhetsbrev april 2020

Dette er en oversikt over mange av de kjekke aktiviteten som kommer nå utover våren.  Vi oppfordrer flest mulig til å delta på arrangementer både i eget lag og i nabolag og fylkeslag. Sammen kommer vi mye lenger enn om vi sitter på hver vår tue.

Kjekt som skjer våren 2020

Lokale kurs

3. feb 2021 - 17. feb 2021

1900-huset,Bryne

12. feb 2021 - 14. feb 2021

Stangelandsenteret, Kleppeveien 10 4050 SOLA

2. mars 2021 - 4. mars 2021

1900-huset,Bryne

10. mars 2021 - 24. mars 2021

1900-huset,Bryne

26. juni 2021 - 18. okt 2021

1900-huset,Bryne

Hva skjer i lokallagene

26 jan 2021 18:00, 1900-huset, Bryne

27 jan 2021 19:00, Arkeologisk Museum

28 jan 2021 18:00, Time bibliotek

Nyheter fra lokallagene

Me måtte utsetja kursa som skulle ha starta i januar. Håpar på betre tider og kurs seinare - om ikkje så altfor lang tid. Følg med Facebook så får de nærare informasjon når me veit meir. Me får kosa oss med handarbeid heime så lenge 

Vi kommer dessverre ikke i gang med Ung Husflid i januar som vi hadde planlagt.

Vi satser på å starte opp igjen i februar om situasjonen rundt Koronavirus og tiltakene i forbindelse med det er forbedret.

Det blir da maskinsømkurs og grindvevkurs med gitt antall deltakere.

Næremere informasjon kommer i februar.

 Husflidskafeen er stengt inntil videre

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.