Studiering - lin - dyrking og beredning

Er du interessert i tekstiler? Kanskje lurer du hvor linen kommer fra? På studieringen i lin kan du følge produksjonen fra vi sår linfrø i åkeren til ferdig spunnet lintråd. Oppstart i midten av mai, avhengig av lagelig vær.

21. mai 2019 - 24. sep 2019

Museumsgården på Ørpetveit, Haugesund

Kalender

Nyheter

Den 23. mai ble det sådd lin i åkeren på museumsgården. En trivelig gjeng spadde og sådde i nordavinden. Frøene spirte og så kom den store heten. Etter nesten to uker med regn og kjøligere vær står plantene fint og det er håp for høstens avling. I år er det sådd spinnelin i åkeren. Litt luking gjenstår, for også ugresset har nydt godt av nedbøren. Nå kan varmen komme tilbake. 

Lørdag 20.januar 2018 kl.12.00-14.00 på Gamle Slaktehuset, systua blir det minikurs i reparasjon av barnetøy og leker. Kom og lær deg hvordan du med enkle grep kan forlenge levetiden på klær og leker. 

Som tidligere år er Haugesund husflidslag på plass med loddsalg på Amanda storsenter før jul. Torsdag 7. - lørdag 9. desember 2017. Torsdag og fredag fra kl 12-18. Lørdag 10-16. Ta turen og få sjansen til å vinne flotte husflidsprodukter. Informasjon om laget og vårens aktiviteter. Trekning på julemøtet på Kvalatun onsdag 13. desember. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.