Oppfinneren topper husflidshelg på Randaberg

Randaberg Husflidslag har 30-års jubileum i år, og er vertskap for medarbeidersamling og fylkesårsmøte for Rogaland Husflidslag denne helgen (8.-10. mars). Det blir et tett program på Viste strandhotell hele helgen med forskjellige foredrag, kurs, aktiviteter og Husflidsmarked. Norges Husflidslag sitt nye satsingsområde: Holdbart, vil gå som en rød tråd gjennom hele programmet. Vi får besøk av Direktøren i Norges Husflidslag, Marit Jakobsen.

Erik Alfred Tesaker, bedre kjent som Oppfinneren fra tv, vil ta oss med på en rask runde i verkstedet sitt når han kommer til Viste Strandhotell på lørdag (9. mars). Selvsagt kan han ikke ha med seg alle de spennende og hjemmelagde maskinene sine, men det blir et skikkelig håndverkshow med historier og elleville skrøner. Med en herlig blanding av tradisjonelt håndverk, gjenbruk og grenseløs oppfinnsomhet forteller Erik Alfred om livet bak kamera med skråblikk på hverdagsproblemer, bakom historier fra «Oppfinneren», lune anekdoter fra barndommen, kampen mellom drømmetårnet og kjøkkenet og jakten på et selvforsynt, mekanisk paradis. I tillegg får du vite hvordan en oppfinnelse blir til, samt innblikk i møbelsnekkring, smiing, spikking, linoljemaling, tappet bindingsverk og flere andre håndverk. Og til sist kan du sikre deg et signert eksemplar av den rykende ferske utgaven av "Erik Alfreds verksted". Dette foredraget er støttet av Folkeakademiet. 

Lørdag ettermiddag er det åpent for publikum med Husflidsmarked i foajeen. Her kan du få kjøpe flotte kortreiste og holdbare produkter fra våre Husflidshåndverkere, Husfliden Stavanger og private produsenter. Litt tidlig å tenke på julegaver, men husflidsprodukter står seg lenge! I tillegg til Oppfinneren, kan du også høre foredrag om moderne billedvev med Eli Margrete Stølsvik og et innlegg om Holdbart fra direktør Marit Jakobsen. Alle interesserte er hjertelig velkomne til dette!

Lørdagskvelden blir det festmiddag med høg bunadsfaktor for å feire 30-års jubilanten, Randaberg Husflidslag og de andre lokallagene som har jubileum i løpet av året. Det blir underholdning fra lokale krefter og ordførerbesøk. 

Søndagen er satt av til de organisatoriske og demokratiske sakene, med diskusjoner og gjennomføring av årsmøte for Rogaland Husflidslag. Husflidshåndverkerne holder sitt årsmøte fredagskvelden. De lokale Husflidslagene, Husflidsbutikkene og Husflidshåndverkerne er forskjellige kategorier under den felles organisasjonen Norges Husflidslag. 

Kalender

5 sep 2020 10:00, Husflidshuset i Tysvær, Grindevegen 2, Aksdal

5 sep 2020 13:00, Husflidshuset i Tysvær, Grindevegen 2, Aksdal

Etter eit merkeleg vårhalvår, satsar me på at hausten vil bli meir som normalt. For å koma godt i gang, inviterer me til medarbeidarsamling og årsmøte for Rogaland Husflidslag, laurdag 5. sept. på Husflidshuset i Tysvær. De kan delta på heile samlinga, eller deler av den. 

TID FOR Å TENKE NYTT!

Alle de kjekke husflidsaktiviteten som stod på kalenderen i vår, har fått en brå slutt. Avlysingene var helt nødvendige i den tiden vi har gått inn i nå, med Korona som en verdensomspennende trussel. Men når vi nå har hatt noen uker å tenke oss om på, er tiden kommet for å ta fram våre indre krefter og kreativitet, og tenke nytt!

Nyhetsbrev april 2020

Dette er en oversikt over mange av de kjekke aktiviteten som kommer nå utover våren.  Vi oppfordrer flest mulig til å delta på arrangementer både i eget lag og i nabolag og fylkeslag. Sammen kommer vi mye lenger enn om vi sitter på hver vår tue.

Kjekt som skjer våren 2020

Lokale kurs

24. aug 2020 - 21. des 2020

Nord-Karmøy

31. aug 2020 - 21. des 2020

Bø Ungdomsskule

1. okt 2020 - 29. okt 2020

Gamle Austvollvei 43, 4312 Sandnes

5. okt 2020 - 7. okt 2020

Barkemølla, Storgata 1, Sandnes

6. okt 2020 - 8. okt 2020

1900-huset,Bryne

Hva skjer i lokallagene

17 okt 2020 10:00

18 okt 2020 10:00

Nyheter fra lokallagene

Nå er huset åpnet for noe aktivitet.

Det har vært litt besøk men det er jo sommertid.

Neste styremøte blir 17. august. Med utgangspunkt i de restereksjoner som da foreligger vil høstens aktiviteter bli bestemt.

Styret holder fortsatt på at jubileumsfest for våre medlemmer blir avholdt 24. oktober. Sted er ikke ennå avklart.

Vi ønsker alle våre medlemmer en fortsatt god sommer.

Hilsen

Styret i Svithun Husflidslag

Informasjon om kurs og arrangementer for høsten er sendt ut på e-post til alle medlemmer og annonseres på nettsidene og facebook.

Det blir håndarbeidskurs i skolens høstferie for barn i alder 9-13 år, 3 dager. Vil du lære å sy på symaskin, sy hjerte av filt med perler som pynt, lage vennskapsbånd/trelleborg, filte/tove eller prøve å veve litt - er dette kuset å melde seg på. Velkommen :)

Datoene er satt til: Mandag 05/10, tirsdag 06/10 og onsdag 07/10 kl 0930 - 1400

Pris: 800 kr for medlemmer /1000 kr for ikke medlemmer for alle tre dagene, enkel lunsj og materiell er inkludert i prisen.

 Sommerkafeen har åpent fra 20.juni til 23.august.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.