Oppfinneren topper husflidshelg på Randaberg

Randaberg Husflidslag har 30-års jubileum i år, og er vertskap for medarbeidersamling og fylkesårsmøte for Rogaland Husflidslag denne helgen (8.-10. mars). Det blir et tett program på Viste strandhotell hele helgen med forskjellige foredrag, kurs, aktiviteter og Husflidsmarked. Norges Husflidslag sitt nye satsingsområde: Holdbart, vil gå som en rød tråd gjennom hele programmet. Vi får besøk av Direktøren i Norges Husflidslag, Marit Jakobsen.

Erik Alfred Tesaker, bedre kjent som Oppfinneren fra tv, vil ta oss med på en rask runde i verkstedet sitt når han kommer til Viste Strandhotell på lørdag (9. mars). Selvsagt kan han ikke ha med seg alle de spennende og hjemmelagde maskinene sine, men det blir et skikkelig håndverkshow med historier og elleville skrøner. Med en herlig blanding av tradisjonelt håndverk, gjenbruk og grenseløs oppfinnsomhet forteller Erik Alfred om livet bak kamera med skråblikk på hverdagsproblemer, bakom historier fra «Oppfinneren», lune anekdoter fra barndommen, kampen mellom drømmetårnet og kjøkkenet og jakten på et selvforsynt, mekanisk paradis. I tillegg får du vite hvordan en oppfinnelse blir til, samt innblikk i møbelsnekkring, smiing, spikking, linoljemaling, tappet bindingsverk og flere andre håndverk. Og til sist kan du sikre deg et signert eksemplar av den rykende ferske utgaven av "Erik Alfreds verksted". Dette foredraget er støttet av Folkeakademiet. 

Lørdag ettermiddag er det åpent for publikum med Husflidsmarked i foajeen. Her kan du få kjøpe flotte kortreiste og holdbare produkter fra våre Husflidshåndverkere, Husfliden Stavanger og private produsenter. Litt tidlig å tenke på julegaver, men husflidsprodukter står seg lenge! I tillegg til Oppfinneren, kan du også høre foredrag om moderne billedvev med Eli Margrete Stølsvik og et innlegg om Holdbart fra direktør Marit Jakobsen. Alle interesserte er hjertelig velkomne til dette!

Lørdagskvelden blir det festmiddag med høg bunadsfaktor for å feire 30-års jubilanten, Randaberg Husflidslag og de andre lokallagene som har jubileum i løpet av året. Det blir underholdning fra lokale krefter og ordførerbesøk. 

Søndagen er satt av til de organisatoriske og demokratiske sakene, med diskusjoner og gjennomføring av årsmøte for Rogaland Husflidslag. Husflidshåndverkerne holder sitt årsmøte fredagskvelden. De lokale Husflidslagene, Husflidsbutikkene og Husflidshåndverkerne er forskjellige kategorier under den felles organisasjonen Norges Husflidslag. 

Kalender

26 sep 2019 18:00, Stavanger Museum, Musegt. 16, Stavanger

28 sep 2019 11:00, Stavanger

17 okt 2019 18:00, Stavanger Museum, Musegt. 16, Stavanger

Me har fått invitasjon til regional medarbeidersamling i Vrådal i Telemark

Det blir på Straand hotell i Vrådal, 18.-20. oktober. 

Du finn meir informasjon her

Vi ønsker å starte opp et Nettverk for Vev i Rogaland. 

Etter foredraget om Frida Hansen, ønsker vi å få nedsatt en komite som jobber for å:

  • Formidle vevhistorie fra Rogaland, samt fremme kjente navn innenfor vevkunsten
  • Støtte opp om lokale vevere, både amatører og profesjonelle
  • Ulike arrangement: foredrag, utstillinger, turer og kurs, en til to    ganger pr år
  • Opplæring og kursing i ulike teknikker
  • Formidle kunnskap om håndverksteknikker innen vev

Alle som er interesserte i vev av ulikt slag, er hjertelig velkomne til å være med og trekke linjene i arbeidet for å formidle og fremme interessen for veving. 

Randaberg Husflidslag har 30-års jubileum i år, og er vertskap for medarbeidersamling og fylkesårsmøte for Rogaland Husflidslag denne helgen (8.-10. mars). Det blir et tett program på Viste strandhotell hele helgen med forskjellige foredrag, kurs, aktiviteter og Husflidsmarked. Norges Husflidslag sitt nye satsingsområde: Holdbart, vil gå som en rød tråd gjennom hele programmet. Vi får besøk av Direktøren i Norges Husflidslag, Marit Jakobsen.

Lokale kurs

17. sep 2019 - 1. okt 2019

Stavanger

18. sep 2019 - 27. nov 2019

Kvalatun, Kvalamarka 25

19. sep 2019 - 3. okt 2019

Avaldnes skole.

19. sep 2019 - 31. okt 2019

1900-huset

20. sep 2019 - 22. sep 2019

Stangelandsenteret, Kleppevegen 10, Sola

Hva skjer i lokallagene

16 sep 2019 19:00

17 sep 2019 18:00, 1900- huset

18 sep 2019 19:00, Møtet er hos Ebne i Helganesvegen 8, Avaldsnes

Nyheter fra lokallagene

VELKOMMEN til høstsesongen 2019. Tysvær Husflidslag har et variert program, med noe for enhver - enten du er nybegynner el. har erfaring med håndverk og husflid ! 

22. september. Randaberg Husflidslag er ansvarlig denne dagen

TEMAKVELDER

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.