På årsmøtet i Sør-Trøndelag husflidslag 2017 ble Camilla Åmot Aarhaug valgt som ny leder. 

Her er den hyggelige oversikten over vevstuene i fylket vårt

Årets Rennebumartna er over og med hjelp og innsats fra våre dyktige medlemmer i lokallagene har vi fått gode tilbakemeldinger fra publikum og besøkende under årets martna. 

Sett av helga 11.-13.november og meld dere på kurs. I løpet av helga vil du få anledning til å fordype deg i en eller to rødlisteteknikker. Det vil bli mulig å lære firfletting, filering, krympebokser og rismatter samt hedebosøm og hæltepper/sengforleggere. 

Sør-Trøndelag husflidslag bidrar også i år med egen stand på Martnan i Trondheim, 28.-30. juni på Torget.

På de tre dagene standen står, bidrar mange husflidere fra ulike lag som frivillig kulturaktør for å fremme husfliden i fylket. Standen består av ulike produkter og presentasjoner av teknikker og informasjon. De som står på standen demonstrerer sine spesielle teknikker og kommer gjerne i snakk med de som stopper. Det er hyggelig å stå på stand!

Orkdal husflidslag var vertskap for regiontreff for Midt-regionen 28. mai.

Sør-Trøndelag husflidslag har også for 2015 satt opp en sammenstilling av lokallagenes aktivitet i 2015. Her finner dere en liten oppsummering av aktiviteten som har vært i 2015. 

I april ble det holdt to regiontreff i Sør-Trøndelag, for BY-lagene og region Øst.

Neste regiontreff er 28. mai i Orkdal for region Midt.

Vil du bli med og delta på hele Norges julelenke?
Lag en ring av noe og send den inn sammen med en liten beskrivelse av hvorfor du har laget akkurat denne ringen til julelenka!

Vi er på Berkåk for å lære nye ting.

Lørdag 3.oktober, i stormen Roars fotspor måtte vi sprenge oss inn gjennom døren i forpakterboligen hos Åfjord husflidslag. Det ble et hyggelig treff i husflidslagets lokaler, med mye informasjon og utveksling av erfaringer.

Studieforbundet kultur og tradisjon Sør-Trøndelag arrangerer kurs for studieledere og kurslærere helga 21.-22.november 2015 på Bårdshaug Herregård. 

Helga 28.-30.august deltok i alt 8 medlemmer fra 7 av lokallagene i Sør-Trøndelag på håndverksdager på Sverresborg Trøndelag folkemuseum.

Standen til Sør-Trøndelag husflidslag var godt besøkt under årets Rennebumartna 14.-16.august 2015. 

Regiontreff Midt 25. april 2015 på Melhus

Helene Tiller fra Røros husflidslag ble valg til ny leder i Sør-Trøndelag husflidslag på årsmøtet 14.-15. mars 2015. Hun overtar etter Ragnhild Dahl som har vært leder for STH i 6 år. I tillegg ble May-Synnøve Selbekk fra Melhus husflidslag og Linda Østbye fra Strinda husflidslag valgt som nye styremedlemmer. 

Lørdag 28.februar 2015 var det samling for lagene i øst-regionen på Støren. 

Sør-Trøndelag husflidslags leder og sekretær er på kurs i hjemmesidearbeid i Oslo 6. februar. Vi vil gjerne bidra med vår kunnskap til alle lokallag som ønsker det!

Strinda husflidslag, et av lokallagene i Trondheim kommune, har som Rødlisteteknikker meldt at de vil jobbe med nålebinding og laging av og bruk av nøstepinne.

Boken kom i salg i november og selges nå i mange bokforretninger. Boken selges også gjennom fylkeslaget på årsmøtet, regionsmøter og arrangement i regi av lokal eller fylkeslag. 

Her er påmeldingsskjemaet til Ung husflidkurs:

Vi har gleden av å ønske velkommen til et variert og interessant Ung husflidkurs 17.-19. april på Skifer Hotell Oppdal. All nødvendig informasjon finner dere i bildene som er vedlagt.

Nok en gang gratulerer til Byåsen husflidslag med Kulturprisen for 2019! Her fra utdelingen.

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Kjære medlemmer!

Husflidsåret 2020 ble ikke slik vi hadde sett for oss. Vi har måttet avlyse kurs, møter og medlemsturen vår. Vi vil likevel ikke gi opp å få til en hyggelig avslutning på året.

Vi inviterer derfor til juleavslutning med kurs i å lage julekrans/juledekorasjon etterfulgt av julelunsj, lørdag 21. november 2020.

Tema for møtet blir håndarbeidsglede og inspirasjon under pandemi. Har du laget noe du er særlig stolt over det siste halvåret? Eller har pandemien endret håndarbeidsvanene dine? Ta med både håndarbeid og gode historier, så vi kan dele til glede og inspirasjon.

Vi inviterer til sommeravslutning i Ringvebukta 24 juni kl 1900. Ta med kopp og noe å sitte på så tar vi med kaffe og en enkel bevertning. Vi tar forbehold om været. Regner det så avlyses arrangementet, men det hadde vært fint å se dere alle før høsten. 

Hva skjer i lokallagene

1 des 2020 18:00, Salen på Tavern

1 feb 2021 19:00, Byåsen bibliotek

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.