Hovin husflidslag er et aktivt lag som holder til i egne lokaler på Furuvang litt i utkanten av Hovin sentrum.

Høsten 1980 begynte de såkalte vevekjerringene sin virksomhet i Hovin i Telemark. Da ble det første av to vevkurs avholdt. Det var Anne Britt (Aja) Schou som holdt kursene. Hun har kunst og håndtverksskole og var en dyktig læremester. I dag lærer vevkjerringene opp de som kommer nye inn i husflidslaget og som ønsker å lære å veve. Tidligere leide de lokaler på Nystad i Hovin. Et eldre hus som tidligere har vært butikk og deretter kommunehus. 

Høsten 2008 hadde vevstua 10 medlemmer. De møtes hver mandag og vevde sammen. Dette var både sosialt og produktivt!

Hvert år arrangerte vevkjerringene julemesse på Hovin samfunnshus. Hit kom også andre utstillere for å selge sine varer. Her var det salg av alt fra håndarbeide, kaker, lefser, sølvarbeider, trearbeider og rosemaling.

I 2008 ble det nye tider for vevkjerringene. Da dannet de Hovin husflidslag.

21.10.08 ble Hovin husflidslag stiftet og en ny epoke starter.

Per oktober 2009 var det 43 medlemmer i husflidslaget. 9.2.09 ble det første årsmøtet avholdt og styret vedtatt. Per januar 2015 er det 58 medlemmer i laget. Det har gjennom årene vært gjennomført mange kurs, blant annet i brodering til Tinn Hovin bunaden, brodering av bunadskjorte og montering av både skjorte og bunad. Sokkebandkurs, vevkurs, skinnfellsøm og trykking, og heklekurs for barn.

Kalender

Nyheter

Artikkel fra Rjukan Arbeiderblad, 10.11.2018:

Fikk prisen: Evy Eilertsen har Tinn kommunes kulturpris for 2018. - Absolutt velfortjent, mener konservator Kari Anne Pedersen fra Norsk Folkemuseum

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.