Tromsø husflidslag får kommunens kulturvernpris!

Tromsø husflidslag har fått Tromsø kommunes kulturvernpris for 2013!

I begrunnelsen for tildelingen sier kommunen at prisen "går til Tromsø husflidslag for deres mangeårige innsats for både bevaring, videreføring og nyskaping innenfor husflidsfaget."

– Laget bidrar til at det tradisjonelle håndverksfaget som utgjør en levende del av vår kulturarv, blir videreført. Dette har stor verdi for de kommende generasjoner, sier priskomiteen videre.

Det er det høye aktivitetsnivået og mangfoldet i arrangementer har imponert priskomiteen, som i begrunnelsen også trekker frem at laget er med på å arrangere strikkekafeer på biblioteket, de er medarrangører på strikkefestival, de deltar på museumsdager, arrangerer husflidsmesser, kurs og demonstrasjoner for å lære bort gamle teknikker.

Mer om tildelingen og priskomiteens begrunnelse finner du på Tromsø kommunes hjemmesider.

Nyheter

Torsdagsklubben møtes hver torsdags formiddag mellom 11 - 15.  Ta med håndarbeidet ditt og en matpakke, så spiser vi lunch i lag.

Hei.
Tirsdag 17. mars kommer Petra Mari til oss på Kysten for å vise oss, og snakke om Fiksekvelder. Det er et populært tiltak over hele landet og i tråd med Norges Husflidslag sitt satsningsområde "Holdbart". Vi er flere i Tromsø Husflidslag som ønsker at vi skal få til Fiksekvelder som en aktivitet som kan nå ut til flere enn våre medlemmer. Men vi trenger noen til å dra det i gang. Første steg er en innføring i hvordan det kan gjøres ved husflidskonsulent Petra Mari. Vi prøver oss på Fiksekveld tirsdag 17. mars kl 18.30 - 21.30.
Vi må ha et visst antall deltakere for å gjennomføre og derfor ber jeg om at dere som er interessert tar kontakt med meg på tlf. 900 43 810 eller sender meg en mail på benteleifson@yahoo.no
Til Fiksekvelden kan dere ta med noe som trenger reparasjon, for eksempel ei bukse, en genser eller annet ullplagg med hull. Ta også med saks, spiss og butt nål, garn til stopping, soppestopp mm. Vi ordner med symaskiner og bomullsgarn i mange farger. Håper mange vil komme denne kvelden.
Fiksekveld blir tatt opp på medlemsmøte 10. mars.

Spinnegruppa har nå startet opp med faste aktiviteter hver 2.dre torsdag i måneden fra kl 11 - 14.  Aktuelle datoer er oppdatert i kalenderen.

Alle er hjertelig velkommen.  Ta med rokken din og kom.  Møtested:  Vevstua, 1. etg. på Kysten. 

Kalender

2 juni 2020 18:30, Kysten

8 juni 2020 19:00, Kysten

9 juni 2020 19:00, Kysten

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.