Husflidsdagen i Troms

Gratangen, Målselv, Kvæfjord og Tromsø Husflidslag har bekjentgjort sine arrangementer. Du kan gå inn på facebooksida til Troms Fylkeshusflidslag og lese  om arrangementene.https://www.facebook.com/Troms-fylkeshusflidslag-1449566182021752/

Gratangen husflidslag markerer Husflidsdagen/kulturminnedagen lørdag 10. september. Vi samarbeider med Gratangen Båtmuseum.

Årets husflidstema er «Fra sau til sokk».Vi fokuserer på arbeidsgangen i et par lester fra sau til sokk. Vi planlegger å vise:

  • sauer – flere saueraser
  • at villsau-ull er best til sjyvotter
  • karding
  • spinning
  • strikking
  • strikking av enkle tøfler (firkantmønster)
  • forsterking ved stopping (Laila Myrhaug)

 

I forbindelse med Husflidens dag, vil Kvæfjord Husflidslag og Frivilligsentralen i Kvæfjord invitere dere til vår markering mandag 12. september .

Sted: Ungdomshuset Fram på Borkenes Kl. 19.00

Høgskolelektor Bente Martinussen kåserer over temaet "Votter: Kulturbæring i votter.  Hva har vottemønster og dialekter til felles?"  http://www.vol.no/nyheter/article6994439.ece.

Det blir votteutstilling og kafé.  Vi håper mange har lyst til å besøke oss denne kvelden, og ber om tilbakemelding om hvor mange som kommer til meg : helga.amste@gmail.com eller tlf. 95162466.

Vennlig hilsen Kvæfjord  frivilligsentral v/ Hanne Markussen og Kvæfjord Husflidslag v/Helga Amdal Stensen

HUSFLIDSDAGEN 2016 er lørdag 10.september, og i år skal Målselv Husflidslag markere den landsomfattende Husflidsdagen på Husfliden Målselv, butikken vår på Andselv. Lørdag 10.9 kl 11.30 til kl 15.00
Litt avhengig av været, holder vi til enten utenfor eller inni butikken med husflidsaktivitetene våre.
Vi oppfordrer alle husflidsvenner til å ta med arbeidet deres og komme til Husfliden på lørdag 10.9. Ta gjerne med venner og unger.
Årets tema er norsk ULL - "Fra sau til sokk".
Vi planlegger å lage en sokkeutstilling på/utenfor butikken den lørdagen. Men vi trenger hjelp fra dere! Kom til Husfliden med sokker/fotplagg som dere har lyst å vise fram. Både gamle og nye sokkepar, alle slags fasonger, farger og mønster. La oss sammen lage et fargerikt og flott "blikkfang", som viser god norsk husflidstradisjon.
I tillegg skal vi ha diverse demonstrasjoner av teknikker i løpet av dagen. Vi legger også opp til barneaktiviteter.
Det blir salg av lokale grønnsaker og gode tilbud i butikken.
Dessuten kan dere få kjøpe kaffe, saft og Berthas sveler.
Men vi trenger "hender" for å hjelpe til på dagen. De av dere som har lyst til å hjelpe oss å forberede aktivitetene den dagen , kan møte på butikken kl 10-10.30.
Uansett er ALLE velkommen til en trivelig stund med eget håndarbeid i godt selskap på Husfliden, Andselv. Vel møtt!

Tromsø husflidslag markerer Husflidsdagen lørdag 10. Sept på Kysten, kl 12-16: "Fra sau til sokk".

Det blir husflids-loppemarked (salg av brukte håndlagde ting, restegarn og håndarbeidsbøker), utstilling, strikking og salg av sokker.

Varm suppe, kaffe og kaker. Velkommen og del gjerne!

Årets Spinnvill Rokkefestival foregår i Kultursenteret i Olderdalen. Det blir seminar 20.-22. september med Ingvild Svorkmo Espelien. Åpent arrangement lørdag 21. september med mye spennende på programmet.

Bli med på TREinord! Med fokus på bruk av TRE, kan du i løpet av tre dager høre mange foredrag, være med på studiebesøk, se utstillinger, prøve deg på ulike teknikker og se dem demonstrert. Våre foredragsholdere kommer fra Norge, Sverige og Danmark. Påmelding på   https://www.deltager.no/treinord_28062019

Årets medarbeiderkurs er også i år samtidig med Strikkefestivalen i Tromsø. 2 foredrag i Strikkefestivalen inngår i medarbeiderkurset. Invitasjonen er sendt til lagene, og vi kan nevne at det blant annet blir fokus på det nye satsingsområdet, Holdbart. Vi får også besøk av Hege Therese Nilsen som er leder i Norges Husflidslags fagutvalg i bunad og folkedrakt. Hun vil snakke om og vise eksempler på Strikk i bunad og folkedrakt.

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Kvaløysletta Husflidslag har opp gjennom årene hatt flere kurs i luggesying og spesielt i sying av »tepplugger» som er en lokal variant.

Husflidsdagen den 14.9 mellom kl 11 og 15, planlegger vi i Målselv Husflidslag å markere på tradisjonelt vis - inne og utafor Husfliden på Andselv. 

Hva skjer i lokallagene

22 nov 2019 18:00, Tromsø Husflidslags lokaler på Kysten, Strandvegen 95

23 nov 2019 09:00, Kysten

24 nov 2019 09:00, Kysten

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.