Full fart og stor stemning på Fikselauget

Her inviterer husflidslaget byens innbyggere til å fikse sine slitte og hullete yndlingsklær

Symaskiner, sakser, lappesaker og stoppesaker ligger klare og venter.

Dette er virkelig miljøvern i praksis, sier Arne Otto Iversen i Grønt Senter

En mandag kveld i hver måned er det åpent hus for de som vil lære å stoppe, lappe, fikse og reparere. Medlemmer i Kristiansand Husflidslag stiller med smilende kompetanse, og er selv lykkelige over å lære nye teknikker og få inspirasjon av de andre deltakerne i Fikselauget.

 

Hver gang har vi et kort foredrag om en aktuell teknikk ved vår sprudlende husflidskonsulent Kathrine Gregersen. I mars var det Boro (sashiko)-teknikk som var kveldens tema, og mange ivrige hender brukte sin nyervervede kunnskap og ga nytt liv til slitte plagg.

«Denne linbuksa var min favoritt, og nå kan jeg endelig bruke den igjen», sier en av de glade damene «Og den blir enda kulere nå» sier hun mens nåla går opp og ned i den tradisjonsrike, japanske lappeteknikken.

22 plagg fikk nytt liv denne kvelden i mars. Fikselauget koster 100 kr for en kveld. Kristiansand kommune har støttet fikselauget med penger til symaskiner og utstyr.

Kvelden er gratis for husflidslagets medlemmer.

 

Det blir nytt fikselaug  8. april og 13. mai på Grønt senter på Odderøya.

Dørene åpner kl 18.30 og foredraget starter kl 19.00

Kalender

Nyheter

Fikselauget viser seg frem

Noen ganger er det glidelåsen som er problemet. Dunjakka, vindjakka, buksa, veska er like fin, men glidelåsen er ikke god. Og fiksing av glidelås er noe som flere av oss utsetter i det lengste, og mange synes at det er noen vanskelige greier. Nå kan du endelig få gjort noe med det! 

Kjære gode husflidsvenner!

Etter pressemeldingen fra Folkehelseinstituttet og regjeringen i dag, vil ikke Kristiansand Husflidslag ha noe organisert aktivitet før 13/4. Det kan også kan bli forlenget i tråd med myndighetenes anbefalinger. 

Dere som har nøkkel til huset vårt i Setesdalsveien kan komme der og hente ting, men hvis flere oppholder seg der samtidig må de holde minst 2 m avstand, ha god hygiene, føle seg friske og forholde seg til vanene som forebygger smitte. Vi tar alle ansvar og har omsorg for hverandre ved å unngå å samles.  Bruk av lokalene våre er på eget ansvar. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.