STOR GLEDE PÅ AMBULANSEN !

Hvert år er det en del barn som blir født i ambulansen, eller som blir født hjemme så plutselig at foreldrene ikke har alt klart. Ambulansepersonalet gjør alt de kan for disse barna, men likevel er det en kjensgjerning at flere av dem blir kalde. Det ville Kristiansand Husflidslag gjøre noe med. 

100 små, deilige strikkeluer i mykeste ull ble overrakt til ambulansen på torsdag. Det er medlemmer i Kristiansand Husflidslag som har brukt våren til å strikke til ambulansen.

 

100 små, deilige strikkeluer i mykeste ull ble overrakt til ambulansen på torsdag. Det er medlemmer i Kristiansand Husflidslag som har brukt våren til å strikke til ambulansen.

 Dette betyr så mye for de små, sier Marit Gunstveit lykkelig. Hun er stasjonskoordinator for Kristiansand og Vennesla Prehospitale tjenester, og har mange ganger fått høre fra fødeavdelingen at de nyfødte som blir født i ambulansen er kaldere enn de burde være når de kommer inn til sykehuset. Mye av varmetapet er fra hodet, og det gjelder særlig de nyfødte fordi de har større hode i forhold til kroppen enn vi har senere i livet. Nedkjøling gir en økt risiko for infeksjoner og også risiko for lavt blodsukker siden de må bruke så mye av sine energireserver på å produsere varme. Det er dessverre også et problem om sommeren. Derfor var det midt i blinken med gode luer i ull, forteller Marit.

Alle ambulansene i Aust- og Vest-Agder, samt Nissedal og Fyresdal får nå med seg et sett med luer så de er klare om det blir en fødsel.

Luene blir gitt som gave til de nyfødte som fødes i ambulansen. Dette vil også bety mye for mødrene, sier Marit Gunstveit, det blir et hyggelig minne for livet!

Dette har vært utrolig fint å være med på, sier Laila Karin Karlsen som er medlem i Kristiansand Husflidslag og har vært pådriver for prosjektet. Alle har vært så positive, og mange av husflidslagets medlemmer har kommet med tilbakemeldinger om at dette er noe de gjerne kan tenke seg å gjøre mer av. Hvis ambulansen trenger flere luer eller andre strikkede ting, så må de bare melde fra til oss, sier hun.

Kalender

Nyheter

Fikselauget viser seg frem

Noen ganger er det glidelåsen som er problemet. Dunjakka, vindjakka, buksa, veska er like fin, men glidelåsen er ikke god. Og fiksing av glidelås er noe som flere av oss utsetter i det lengste, og mange synes at det er noen vanskelige greier. Nå kan du endelig få gjort noe med det! 

Kjære gode husflidsvenner!

Etter pressemeldingen fra Folkehelseinstituttet og regjeringen i dag, vil ikke Kristiansand Husflidslag ha noe organisert aktivitet før 13/4. Det kan også kan bli forlenget i tråd med myndighetenes anbefalinger. 

Dere som har nøkkel til huset vårt i Setesdalsveien kan komme der og hente ting, men hvis flere oppholder seg der samtidig må de holde minst 2 m avstand, ha god hygiene, føle seg friske og forholde seg til vanene som forebygger smitte. Vi tar alle ansvar og har omsorg for hverandre ved å unngå å samles.  Bruk av lokalene våre er på eget ansvar. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.