Datakurs med vri

Mange forbinder kanskje ikke husflidsfolk med digitale løsninger, men heller med vevstoler, strikkepinner og spikkekniv. Etter et datakurs med vri er når lokallag på Agder rustet for framtida.

Alle tillitsvalgte i husflidslag på Agder var invitert til datakurs. 10 utskremte stilte frimodig opp  på de to kurskveldene som ble avholdt i mars.

-Dette  hadde jeg kviet meg litt for, men det gikk jo bra. Og at det var nyttig er i alle fall helt sikkert, sier Edle Gulløy Larsen i Lillesand Husflidslag.

 I et møterom på Kjevik har det to tirsdager vært hektisk aktivitet og fullt fokus på de digitale løsningene. Kursformen har vært noe tavleundervisning, men alle har jobbet mye praktisk på egne medbrakte PC-er.

-Dette kommer virkelig til å lette lagsarbeidet. Det er litt å sette seg inn i, men når en først kan det er det jo ingen sak. Nå skal all informasjonen om kursene våre ut på nett,  sier studielederen i Kristiansand Husflidslag, Sølvi Nygård.

Kurset er i regi av fylkeslagene i Agder og kurslærer har vært husflidskonsulent Kathrine Gregersen. Norges husflidslag har en egen portal som er tilgjengelig for alle tillitsvalgte i organisasjonen. Det er varierende hvor mye de 18 lokallagene på Agder bruker mulighetene de har.  Men kanskje var det husflidrelaterte det som fremdeles står høyest i følge Hege Rød fra Arendal Husflidslag:

-Ja jeg har lært mye, men det aller nyttigste var kanskje gjennomgangen av Instagram. Jeg ble så inspirert av å se all inspirasjonen innen brodering og andre teknikker som ligger der.

På programmet har det stått alt fra medlemslister, kursportal og det å skrive nyhetssaker. Og om det er blitt resultater fra kurset kan vi se i kommende tid om det dukker opp nytt innhold fra de 4 lokallagene som var representert.

Og om noen er lei seg for at de gikk glipp av denne muligheten til å bli mer digital i lagsarbeidet, kommer det nye muligheter i løpet av våren. Følg med på www.husflid.no/vestagder

Se på facebookgruppa til husflidlsaget her.

Vest-Agder Husflidslag har gjennomført utsatt årsmøte på Sjølingstad Uldvarefabrik lørdag 10. oktober 2020

Vest-Agder Husflidslag avholder sitt årsmøte lørdag 21.mars i Mandal Husflidslags lokaler.  

I juni 2020 kommer husflidere fra hele landet til Mandal. Da skal de samles til for å diskutere landsmøtesaker og få oppleve mye av det Vest-Agder har å by på innen husflid. Allerede i januar inviterte fylkeslaget til idedugnad, der alle lag i Vest-Agder var representert.

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Forskriften trer i kraft fra midnatt 25/3 og gjelder inntil videre. 

Her står det: "Det blir forbud mot innendørs organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne." 

Ung Husflid kan dermed fortsette som planlagt.

Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Viktig informasjon: 

Det blir ingen aktivitet i laget vårt i perioden 2.mars tom 15.mars 2021. Kurs utsettes, og andre aktiviteter avlyses med unntak av UH

Coronatiltak

Hva skjer i lokallagene

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.