En dag med liv og røre på det gamle bymuseet i Sandefjord.

Lørdag 6. juni blir det fult med aktivitet på Pukkestad Gård i Sandefjord.

På det gamle bymuseumet yrer det endelig av masse liv igjen, etter at fire foreninger har flyttet inn og funnet seg vel til rette.

Foreningene som bor her er: Sandefjord Husflidslag, Sandefjord Lokalhistoriske Senter, Sandefjord Nanbado og Sandefjord Jeger og Fiskerforening.

Denne lørdagen vil alle foreningene vise hva de driver med. De vil holde på både ute på tunet og inne i lokalene sine. Noen dyr vil også være der denne dagen.

 

Ull er gull:

Borte ved husflidslaget vil det gå noen sauer. Sandefjord husflidslag vil vise hva som gjøres med ulla. De vil vise hele prosessen fra ferdig klippet ull til ferdig tråd og produkt. Spinneringen i Vestfold i samarbeid med Sandefjord Husflidlag vil spinne garn både på håndtein og rokk. Dette kan små og store også prøve seg på. Etterpå strikkes det små lapper av garnet.

Det blir også demonstrasjoner av trykking på skinn. Tenk å kunne lære seg å sy en skinnfell. Det er mulig hos husflidslaget. Her arrangeres det mange kurs i forskjellige teknikker.

Foto og utførelse av fellen: Annie Eikenes, husflidskonsulenten i Vestfold.

Kalender

Nyheter

Ung Husflid har fått tildelt 25.000,- kr fra Sparebankstiftelsen DNB

Det er Koronatider og utstilling og aktiviteter på Sandefjord bibiliotek er avlyst.  Vi bestemte oss derfor at den ustillingen vi hadde planlagt på bibilioteket erstattes med en digital utstilling. 

Juleverksted pukkestad gård

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.