Vi vil arrangere Hosebåndkurs til herrebunad i Vestfold og tillaging av grønn snor til damebunad.

Kurset er på 8 timer, tidspunkt: lørdag 2.november og søndag 3.november, begge dager kl. 10.00-14.00

Kurslærer er Hilde Anette Sandvold Bjerke.

Materialkostnader er kr.100 om en ikke har med eget garn.

Kursavgift er kr. 750/675(for medlemmer)som bes innbetalt på bankkontonr.: 2420 22 01896 før kursstart. Merk innbetalingen med navn og event. medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er presisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endring i programmet, og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

2. nov 2019 - 3. nov 2019

Tønsberg Husflids lokaler i Nordbyen 41

kr.750/675(for medlemmer)

Velkommen til Tønsberg Husflidslags kurs i makramè. Bildet ovenfor viser et eksempel på hva man kan lage, men mulighetene er mange!

Kurset går over 2 dager: lørdag 12. oktober og søndag 13. oktober, begge dager kl. 10 til 14.

Kurslærer er Edel Hiim og holdes i Tønsberg Husflids lokaler i Nordbyen 41.

Kursavgift: kr. 750/675(for medlemmer), som bes innbetaltinnen kursoppstart til kontonr. 2420 22 01896, merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer. Kvittering tas med på 1. kursdag

Litt om utstyr til kurset: Du trenger en porøs plate til å feste arbeidet på, gjerne også en tvinge til å feste platen med, en festekrok i band til å feste rundt livet, store knappenåler, hyssing og garn til å knyte med  og hvis du ønsker å bruke trekuler, perler å lignende til pynt så ta det med.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften hvis ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

12. okt 2019 - 13. okt 2019

Tønsberg Husflidslags lokaler i Nordbyen 41

kr 750

Velkommen til kurs i Nålfilting!

Med denne teknikken er det utallige muligheter for hva en kan lage, små dyr ol., pynt på sitteunderlag av ull og tøfler osv, bare ved bruk av filtenåler og ull. Filtenåler er av ulike størrelser og har små haker som filter ullfibrene inn i hverandre.

Kurset er på 9 timer og tidspunkt for kurset er lørdag 9.november og søndag 10.november, begge dager fra kl 10.00 til 14.30.

Kurslærer er Jorunn Poosz.

Kursavgiften er kr 900/810( for medlemmer) som bes innbetalt på bankkonto 2420,22001896 før kursstart. Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er presisert. Kursavgift refunderes ikke. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

9. nov 2019 - 10. nov 2019

Tønsberg Husflidslags lokaler i Nordbyen 41

900

Takkebakst.

Her har en anledning til å starte juleforberedelsene! Planen er å lage flatbrød, tykklefse(Hardangerlefse) og tynnlefse(kling eller vestlandslefse)

Kurslærer er Berit Værland Rønningen som lager et lite kurshefte og et velkomstbrev til de som melder seg på. 

Hvis noen ønsker seg et bakebrett eller annet småutstyr som fløyer og koster så kan vi ordne med kjøp av dette.

Tidspunkt: kurset går over 3 tirsdagsettermiddager: 5. 12. og 19. november kl. 17.00 til 21.00

Kursavgiften er kr. 1350/1215 som bes innbetalt på kontonummer 2420.22.01896 før kursstart. Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med seg til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er presisert. Kursavgift refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet, og kurs kan bli avlyst dersom det er for få deltagere.

5. nov 2019 - 19. nov 2019

Sandefjord videregånde skole, kjøkkenet

Dette er et vidregående kurs spesielt for de som gikk på kurs våren 2019.

Kurset går over 15 timer, en helg: fredag 25. oktober kl. 18-21, lørdag 26. og søndag 27. oktober  begge dager fra kl. 10 til 16.

Kurslærer er Bente Skogsaas.

Kursavgiften er kr. 1100/990(for medlemmer) som bes innbetalt på bank kontonummer 2420.22.01896 før kursstart. Merk innbetalingen med navn, kursnavn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er presisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet, og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

Her kommer mer info om kurset. Det er viktig at de som melder seg på leser dette!

Kurset passer for deltakere som kan renne og tre brikker selv, ut fra mønster til enkle bånd: Bånd med ferdig tredd mønstring og rett frem dreining – og enkle dreiningsrapporter. For eksempel (se siste side) Oseberg 12L1 (‘diamanten’) og Kaupangbåndet. 

Til dette kurset, for litt øvede, har jeg valgt ut brikkebånd med teknikker som innebærer at du lærer å lese ulike mønstre – og holde styr på litt mer krevende dreiningsrapporter. Båndene jeg har valgt er smale, slik at dere bruker minst mulig tid på å lage renning, tre brikker – og trenger heller ikke så mange brikker. Til sammen blir det 47 brikker. Når du har lært deg disse teknikkene kan du velge mellom mange forskjellige og bredere bånd.

 Vi starter opp med et bånd i relieffteknikk som oppvarming: Et bånd i ull fra Gotland (ca. år 1000 e.Kr.). Her fungerer det godt med Røros totrådige brodergarn. Båndet er ensfarget og med 12 brikker. Kantbrikkene (3) har fire tråder i brikken, mens mønsterpartiet på 9 brikker har to tråder i brikken: en ‘tomt-hull’ teknikk – med vipping av brikker:

 

Vestrum-båndet i ull. Det er smalt, bare 7 mm – i tynt totrådig ullgarn. Det er vevd med 16 brikker. Her fungerer det godt med Mora Redgarn i 20/2. Da blir det ca 10 mm bredt. Røros brodergarn går også bra, men da blir det litt bredere. Det er 2x2 kantbrikker med fire tråder i brikken. Den ene kanten har dobbelt garn i brikkene (2x8 tråder). Dette er også et bånd med to tråder i brikken i mønsterpartiet og ‘tomt-hull’ teknikk, men denne gangen i to farger og ikke vipping av brikker som i Gotlandbåndet: 

Snartemoteknikk: For de fleste av dere kan det være nok med disse to båndene. Men de som ønsker det har anledning til å starte opp med et bånd i fire farger. Båndet har en teknikk der renningsgarnet flotterer, blir liggende oppå de underliggende fargene – som i Snartemo V båndet. Her en variant som Randi Stoltz har laget med 19 brikker. Kantbrikker: 2x4. Mønsterbrikker: 11. Mora Redgarn 20/2 fungerer godt.

Program: Om du renner til båndene hjemme på forhånd sparer du mye tid!!

Fredag 25 oktober fra kl. 18 til 21:

-      Om opplegg for kurset

-      Teori om inndeling av ulike typer brikkevevteknikker – og hvilke typer bånd som kan plasseres i de ulike typene

-      Oppstart med veving av Gotland-båndet - og kort om ‘tomt-hull’ teknikk

Lørdag 26 oktober fra kl. 10 til 16:

-      Veving av Gotlandbåndet og litt teknikk frem til lunsj

-      Oppstart og veving av Vestrumbåndet etter lunsj – og ut dagen

Søndag 27 oktober fra kl. 10 til 16:

-      Litt om teknikk i Snartemobåndet og veving av smalt ‘Snartemo’-bånd.

-      Valgfritt om du ønsker å veve på de to første båndene eller om du ønsker å starte på Snartemoteknikk.

-      Oppsummerende

           

Velkommen til brikkevehelg.  Bente Skogsaas.   bpskogsa@online.no

25. okt 2019 - 27. okt 2019

Tønsberg husflidslags lokaler i Nordbyen 41

1100

Strikkekurs for nybegynnere og/eller øvede. Strikking er en tradisjonsrik aktivitet som det er lett å lære. det er en god ting for folkehelsa for det viser seg at strikking har mange helsefordeler. Kreaktiviteten stimuleres og lekre, brukervennlige kreasjoner skapes. Det sies at jo mer strikking, desto mer ro og lykke.

Kurset går over 15 timer, mandag ettermiddager og starter 9.september, deretter 23.september, 7. og 21. oktober og 4.november, alle dager kl. 18.00 til 21.00.

Kurslærere er Lea Lûders og Berit Rolfsen

Kurset vil ta for seg ulike strikketeknikker og hjelp til montering av jakke hvis det er ønskelig.

Ta med strikkepinner nr. 3 og garn som passer til, gjerne i kontrastfarger, eventuelt garn og pinner til genser,  eller noe arbeid du holder på med.

Kursavgiften er kr. 1000/900(for medlemmer) som bes innbetalt til bankkontonummer 2420. 22. 01896. Merk innbetalingen med navn, kursnavn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset. Materiakkostnade kommer i tillegg til kursavgiften, der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan bli avlyst dersom det er for få påmeldte.

9. sep 2019 - 4. nov 2019

Tønsberg Husflidslags lokaler i Nordbyen 41

kr. 1000.-

Velkommen til skinnveskekurs!

Her kan en lære å sy skinn/dokumentveske samt og få informasjon om lær, hvordan skjære ut skinn og salmakersøm.

Tidspunkt:Kurset går over 9 timer, 3 mandagsettermiddager 2., 16. og 30 september 2019, fra kl. 18.00 til 21.00

Kurslærer er Randi Phil-Jonstang

Kursavgift er kr. 900.-/810.-(for medlemmer) som bes innbetalt innen kursoppstart til kto nr. 2420 22 01896. Innbetalingen må merkes med navn, navn på kurset og eventuelt  medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

2. sep 2019 - 30. sep 2019

Tønsberg husflidslags lokaler i Nordbyen 41

kr. 900.-

Velkommen til sømkurs!

Her kan en sy plagg etter ønske, gjerne ha med eget mønster og stoff, og lære å tilpasse dette, Det er en fordel å ha sydd litt fra før og være kjent med symaskinen sin. Det er også mulighet til å låne maskin på kurset.

Tidspunkt: Dette blir et helgekurs på 20 timer, fredag 18. kl 17-21, lørdag 19. og søndag 20 oktober, begge dager kl 10-18.

Kurslærer er Solfrid Pedersen.

Kursavgiften er kr. 1700.-/1530.-(for medlemmer) som bes innbetalt til bankkontonr. 2420. 22. 01896. Merk innbetalingen med navn, kursnavn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hav de må ha med til kurset. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften blir ikke refundert. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

18. okt 2019 - 20. okt 2019

Tønsberg husflidslags lokaler i Nordbyen 41

kr.1700.-

Kurs der du kan lære å veve bilder.

Tidspunkt: Kurset går over 14 timer, 4 mandagskvelder: 2.september, 7.oktober, 4.november og 2. desember, alle dager kl. 17.30 til 21.00

Kurslærer er Ingjerd Knoph Andreassen.

Kursavgiften er kr.1100/990.-(for medlemmer) som bes innbetalt til bankkontonr. 2020. 22. 01896. Merk innbetalingen med navn, navn på kurs og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og innbetaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset og kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

2. sep 2019 - 2. des 2019

Nordbyen 41

kr. 1100.-

Kurs der du kan lære å veve på grind.

Tidspunkt: Kurset går over 14 timer, 4 mandagskvelder: 2.september, 7.oktober, 4.november og 2. desember, alle dager kl 17.30 til 21.00.

Kurslærer er Ingjerd Knoph Andreassen.

Kursavgiften er kr.1100.-/990.-(for medlemmer) som bes innbetalt til bankkontonr. 2420. 22. 01896. Merk innbetalingen med navn, navn på kurs og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og innbetaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer.. Materialkostnader  kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få deltagere.

2. sep 2019 - 2. des 2019

Tønsberg Husflidslags lokaler i Nordbyen 41

kr. 1100.-

Kalender

Nyheter

Velkommen til Temamøte Onsdag 28.08.19 kl 19.00

Vi får besøk av Hildur Øygarden - Hun viser redesign til inspirasjon og salg

Tema : Utstyr til tursekken!

Trearbeider:

Spikking – Tretatovering

Knut Abrahamsen

Du kan lage spisebrikke, smørekniv, pølsepinne eller blyant.

 

Toving- Toving av sitteunderlag

Johanne Birkeland

På dette kurset kan du tove et fint sitteunderlag i ull. Her kan du også veve bånd på kabylsk vev til å surre rund sitteunderlaget.

Småsøm i skinn:

Lag herlige pulsvanter og pannebånd i skinn. Dekorering med trykk er også mulig.

Hekling:

Helkle gryteklut til bålkjelen

Eller hvis du er flink så kan dette også bli et lekkert sitteunderlag.

Thea Rønningen

 

Snorer :

Snorer er alltid kjekt å ha i sekken og da slynger vi snorer som passer til det.

 

 

 

Hvordan lede kurs for andre.

Bli en god leder.

 

Påmelding til kurs:

http://www.husflid.no/lokal_og_fylkeslag/vestfold/lokallag/toensberg_husflidslag/lokale_kurs

Kontakt oss på :

tonsberghusflidslag@hotmail.com

eller tlf: 91851131 – 93610860

 

 

Varierte kurs med dyktige lærere.

Mat og materiell er inkludert.

Lørdag kl 10-18

Søndag kl 09-16

Fellessamling med grilling lørdag kl 19.00

Det er mulighet for overnatting.

Pris. Kun kr. 400,- for hele helgen.

Alder fra.14 år.

 

 

 

Velkommen til Temamøte 24.04.19 kl 19.00

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.