Finnmark Husflidslag ble stiftet på Amtstingets møte i Vadsø 20 juli 1909 etter initiativ av daværende skoledirektør Thomassen , og laget ble kalt Finnmarkens Husflidsforening. Lagets arkiver gikk tapt i 1944 og det har vært vanskelig å gi en nøyaktig oversikt over lagets arbeid før brannen. Jubileumsberetning for de første 50 år er skrevet av Anny Haugen.

Organisering

Finnmark Husflidslag har årsmøte hvert annet år og medarbeiderkurs året i mellom. Styret består av leder, nestleder og sekretær/kasserer.  Styret velges for 2 år.

Husflidskonsulenten er en viktig samarbeidspartner for Finnmark Husflidslag. Finnmark Fylkeskommune gir tilskudd til stillingen over driftsbudsjettet til kulturavdelingen.

Finnmark Husflidslag er eier av Finnmarksbunaden.

Per 1. oktober er det en ny husflidskonsulent i Finnmark.

25.-27. april arrangerte Finnmark Husflidslag en innholdsrik husflidshelg i Karasjok. Lørdagen gikk for det meste til årsmøte, men deltakerne fikk også delta på kurs i ulike strikketeknikker. Ellers inneholdt helga interessante fremvisninger av blant annet mannsdrakten til Finnmarksbunaden og Porsangervotten som for øvrig er et rødlisteprosjekt for Porsanger Husflidslag. Det ble også god tid til sosialt samvær og utvekling av erfaringer.

Foruten representanter fra lokallagene i Finnmark, var avtroppende husflidskonsulent Kari Skadsem tilstede, og fra Norges Husflidslag møtte Berit Kvammen.

Kalender

Nyheter fra lokallagene

Nå er det rett før strikkefestivalen i Kirkenes er i gang.

For mer informasjon se plakaten som ligger vedlagt.

ÅRSMØTE I PORSANGER HUSFLIDSLAG

onsdag 18.februar 2015 – kl. 18.00, på Husflidslaget.

Helga 10.-12. okt. arrangerte husflidslaget busstur til strikkefestivalen i Tromsø. Strikkeglade husflidsdamer hadde en trivelig helg i Tromsø og værgudene viste seg også fra sin beste side hele helga.

Hva skjer i lokallagene

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.