Vi holder til i Engensgate 1, i underetasjen.

VELKOMMEN ALLE SAMMEN.

Allerede i oktober 1903 ble HUSFLIDSFORENINGEN FOR KONGSVINGER OG OMEGN stiftet.

Hensikten den gang var å sette i gang Husflidsskoler og opplæring i håndverksyrker. Det ble holdt kurs i skreddersøm, snekkerfag, skolapping og veving. I 1956 ble dette laget oppløst. Da overtok Skolevesenet opplæring i yrkesrettede fag. Nåværende husflidslag ble startet i 1979 og fikk navnet: Kongsvinger Husflidslag.

Vi holder til i underetasjen i Engensgate 1.

Der avholdes kurser, studieringer og samlinger. Hver 1. tirsdag i måneden har vi temamøter.Alle, medlemmer og ikke medlemmer, er velkomne. De øvrige tirsdagene er lokalene åpne for alle medlemmer.

Følg oss gjerne på Facebook.

I Engensgate 1 har vi også et utsalg, hvor produkter som er laget av medlemmene er til salgs. Utsalget er åpent hver lørdag kl. 11.00 - kl. 15.00. I tillegg til medlemmenes produkter, kan du få kjøpt kaffe og noe å biteti. Videre vil det være demonstrasjon av forskjellige teknikker innen husflid.

Velkommen alle sammen!!!

Kalender

Nyheter

Vi demonstrerer Kabylsk vev for barn på Kongsvinger biblioteket.

Vi samarbeider m Kongsvinger Bibliotek i høst og Ung Husflid har sine aktiviteter der. Vi starter lørdag 8. september kl 11-14 med stikking av sommerfugler. Vi har garn og strikkepinner og litt stæsj til pynt. Passer for barn fra 6 år Som har holdt i strikkepinner før.

Museumsdirektør Mona Pedersen har en fortid som geriljaleder. I tospann med Astrid Loraas ledet hun Aksjon Geriljabroderi, og sammen skapte de et monster av en broderibevegelse der nusselighet og tekkelighet ble erstattet av harde realiteter i brodert form.
 
 Denne kvelden forteller Mona om hvordan det hele kom i gang, og hva som skjedde underveis. Ikke minst får du svar på spørsmålet "hva er egentlig et geriljabroderi"?
 
 Arrangementet er et samarbeid med Kongsvinger husflidslag og Kongsvinger museum.
 Velkommen!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.