3.-4. mars 2018 inviterer Surnadal husflidslag og Ålvundeid og Ålvundfjord husflidslag til årsmøte på Sunndalsøra

11.-12. mars 2017 inviterer Storfjord husflidslag til årsmøte på Stranda.

Norges husflidslags landsmøte 2016 ble arrangert på Hamar 3.-5. juni. Der ble det blant annet vedtatt at neste landsmøte skal arrangeres i Møre og Romsdal i 2018. Som et synlig bevis på dette mottok vi stafettpinnen i form av fuglen Asbjørn som skal følge forberedelsene her i fylket. Representanter fra alle lokallag vil bli innkalt til idémyldring til høsten.

Anne Juveli Ludvigsen fra Molde husflidslag ble valgt inn i landsstyret for Norges husflidslag.

Kalender

Nyhende frå lokallaga

Lefser er ikke bare julemat. De passer godt til tapas og andre småretter. Nå blir det LEFSEKURS den 20-21 oktober på Åndalsnes Ungdomsskole. Du får lage 3 forskjellige sorter. Vi starter opp på fredag kl. 17 og lørdag kl. 9. Lærer er Rigmor Malones. Prisen er kr 600 og kr 500 for medlemmer. Påmelding til Jorun på telefon 41038348 innen 15. oktober.

Mange møtte til markeringen av den store Husflidsdagen hvor strikking var tema. Her var visning av plagg i spennende mønstre og utdeling av æresbevis og blomster til veverske Synnøve Standal Erdal, som både leste dikt og fortalte historier fra sitt lange virke. Hun hadde også med sitt flotte nyvevde teppe av Ålesund by.En interessant og hyggelig kveld med mange spennende innlegg!

Ørskog husflidslag har arrangert kurs i brodering av Ørskogskjorta, og vil nok arrangere fleire.

Ørskog husflidslag og Bydekvinnelaget har hatt ei skjortenemnd og utarbeidd mønster og broderiretteleiing til dame- og herreskjorta ut i frå Berte Melle sine eigne tilvisingar. Ho utarbeidde dette på 70- talet, etter gamle mønstre funne på gardar i Ørskog. Ei av desse gamle skjortene er no oppbevart på Bunad-og folkedraktrådet i Valdres.

Det er berre på Ørskog husflidslagsine kurs du får lære å sy denne skjorta. Lærarane på kursea har vore Edit Tomren og Jorunn Langleite. Dei har lært kunsten av Berte Melle sjølv.

Kva skjer i lokallaga

5 des 2017 19:00, Freiveien 22, kontorblokka ved gamle Goma fabrikker

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.