Årsmøtet i M&R Husflidslag holdes på Finnøy Havstuer 16.-17.mars 2019.

På årsmøtet blir det hvert år avsatt stipendmidler som skal øke kompetansen til lokallagene gjennom kurs, studier o.l.. 

Statutter og søknadskjema (bruk skjemaet som det står 2017 på) finner du under ARKIV - Om oss- på hjemmesida til M&R Husflidslag.

13 damer fra 7 lag delte erfaringer og tips til hva en kan lage med barn. Mange bøker og modeller var lagt ut, og deltakerne fikk også anledning til å lage ting selv.

Kalender

Nyhende frå lokallaga

Strikkekafé på Kafé Mali - våren 2019

Molde Husflidslag arrangerer strikkekafé på Kafé Mali på Romsdalsmuseet. Her møtes vi til strikking, vi skravler og inspirerer hverandre. Onsdag: 9/1, 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 20/3, 3/4 og 24/4. Tidspunkt: Kl 11 til 14. Du er velkommen til å være med.

Har du heklet litt før og har lyst til oppfriske og utvide ferdighetene? Rauma Husflidslag og Mariken Barents vil holde et kurs som følger opplegget på Lilla Bjørns's Crochet World sin hjemmeside. Annen hver uke blir det lagt ut en mønsterdel som kursdeltakerne hekler. Du får lære nye, effektfulle teknikker. Tre erfarne heklere hjelper deg på vei.
Kurset har 10 samlinger og går annenhver tirsdag kl 1930-2200 i partallsuker.

Kursavgift er kr. 300 for medlemmer av husflidslag og de som er under 19 år, og kr. 500 for andre.
Uforpliktende orienteringsmøte i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus 8. januar kl 19.30.

ALLE OVER 14 ÅR SOM VIL LÆRE MORSOM HEKLING ER HJERTELIG VELKOMMEN.

Førstkommende onsdag kan du lære nålebinding, som er en av de eldste håndarbeidsteknikkene i Norge. Ta med deg litt ullgarn og ei ryenål uten bøy, hvis du har. Ei grov, butt stoppenål går også bra. Du kan også låne nål. Berit Mette Mittet Bøe viser teknikken på  åpent møte i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus kl. 1800. Gratis inngang. Kaffe/te. Utlodning.

Nålebinding er en håndarbeidsteknikk hvor man bruker en flat nål, gjerne laget av tre eller bein, og tråd av ren ull. Man nålebinder ved å lage en løkke og dra nål og tråd gjennom. Knuten som blir dannet blir ikke strammet, men danner den neste løkken. Maskestørrelsen avgjøres av størrelsen på tommelen. Man nålebinder oftest i ull ettersom man skjøter på en ny tråd ved toving. Nålebinding gir et mer slitesterkt resultat enn strikking, men er noe mer tidkrevende. Teknikken kan blant annet brukes til å lage sokker og votter. Nålebinding fungerer godt med korte stykker av garn. Basert på dette, mener forskerne at teknikken kan være gammel, ettersom kontinuerlige lengder av garn ikke er nødvendig. (Wikipedia)

Kva skjer i lokallaga

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.