Rogaland Husflidslag er fylkesleddet for Husflidslaga i Rogaland. Vi har ca 1700 medlemmer i 19 lokallag. Vår oppgave er å være et kontakt- og samlingspunkt for lokallaga i fylket. Vi arrangerer felles aktiviteter og opplæring. Men selve husflidsaktivitetene foregår ute i de lokale husflidslagene.

Er du interessert i husflid og har lyst å få igang husflidslag på ditt sted, ta kontakt.

Vi holder til i 3.etasje i Husfliden sitt hus i Kirkegt 7 i Stavanger, sammen med husflidskonsulent Berit Fuglseth Rasmussen.

Kontakt oss på epost: rogaland.husflidslag@gmail.com

Kurs- og arrangementskatalogen kan du laste ned her:

Kalender

10 mars 2018 09:00, Sjernarøy Maritim

11 mars 2018 09:00, Sjernarøy Maritim, Sjernarøy i Finnøy kommune

Her finn du informasjon frå Fylkeleiarmøtet og om eigne aktivitetar fram til årsmøtet:

Nyhetsbrev nov -17

ULL i Rogaland –Ulluka 2017 er et arrangement med fokus på norsk ull, samt ulike næringer og interesseorganisasjoner knyttet til den «rogalandske» sau. Målet for de ulike arrangementer i Ulluka 17 er å formidle kunnskap om tradisjon og kultur knyttet til sau og ULL i Rogaland. Programmet finn du her. Følg med på:  Ull i Rogaland

Arrangementet er et samarbeid mellom Rogaland husflidslag, Husflidskonsulenten i Rogaland, iUll/Husflidshåndverkerne og Arkeologisk museum, UIS.

Plakaten

Aust-Agder Husflidslag ønskjer velkommen til en inspirerende helg med kurs, husflidstorg og foredrag. Alle medlemmer i Rogaland, Vest-Agder, Telemark og Aust-Agder er invitert. Hovdehytta tar i mot oss i leiligheter og til bespisning. 3 minutters gange unna ligger Grendehuset på Hovden og her foregår vårt program.

Lokale kurs

28 nov 2017 - 5 des 2017

Ålgård blomster Ole Nielsensvei 9, 4330 Ålgård

29 nov 2017 - 29 nov 2017

Barkemølla, Storgata 1, Sandnes

9 jan 2018 - 24 april 2018

Sand Skule - formingsavdelinga

Hva skjer i lokallagene

20 nov 2017 17:30, Idestova,Bryne

21 nov 2017 18:00

21 nov 2017 19:30, Helgevoldshuset (Meidellhuset), Sandeidsjøen

Nyheter fra lokallagene

Bunadskurs, igjen og igjen. 

Å sy bunad er ikkje gjort i ei handvending. Difor er det mange av deltakarane som går sesong etter sesong. Eit semester er det brodering av bunad, neste sesong montering. Så er det bunadskjorta. Og når eigen bunad er ferdig, er det alltid sønner, døtre, barnebarn som ønskjer seg eit stasplagg. Lokalavisa Suldalsposten laga i vår ein flott artikkel om bunadskursa i Suldal Husflidslag. 

Bunadskursa er gode døme på god vaksenopplæring, i desse statsbudsjett-tider. 

Da forskerne fant en hval med magen full av plastposer, bestemte husflidslagene i Nord-Karmøy og Haugesund seg for å samarbeide om en kampanje for å erstatte plastbæreposene med handlenett av retrostoffer på Husflidsdagen.

Sauda Husflidslag, møte 31. oktober 2017 på Speiderhuset.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.