Telemark Husflidslag ble stiftet 28. september 1924. Fylkeslaget er et bindeledd mellom lokallagene og Norges Husflidslag. I Telemark er det 740 medlemmer (Feb 2017) fordelt på 10 lokallag. Det jobbes med å få etablert flere lokallag.

Fylkeslaget arrangerer 2 husflids samlinger i året på Granlien i Kviteseid.

Her blir det holdt kurs i forskjellige teknikker med fokus på ull og rødlistearbeid..

I tillegg deltar laget på Dyrsku,n i Seljord med demonstrasjoner og aktiviteter for barn i samarbeid med Norges Husflidslag.

Kurs fra lokallagene

2 des 2017 - 2 des 2017

Prestegården, Lundegata 13, 3724 Skien

Telemark Husflidslag arrangerer medarbeidersamling for styremedlemmer i lokallagene

på Frivillighetssentralen i Bø 18.mars 2017

Påmelding innen 20. februar til

telemarkhusflidslag@gmail.com

Vi starter salget av vårt årlige lotteri 15. mars 2017 og trekker 6 heldige vinnere 15. desember 2017

Telemark Husflidslag inviterer til hyggelig husflidshelg på Granlien i Kviteseid 28. - 30. april 2017

Kalender

Nyheter fra lokallagene

 

Pressemelding

 

Grenland Husflidslag ble registrert i Brønnøysund 1. november 1967.

Lørdag 4. november er det jubileumsfeiring i Prestegården  med 60 inviterte gjester og medlemmer av laget.

I løpet av kvelden blir det første æresmedlemmet i laget hedret.

Vibeke Mohr er kveldes festtaler. Sølvsmed Gry Grindbakken har en utstilling som viser veien fra kurs i husflidslaget til internasjonal smykkedesigner.

Oppstart var i Odinsgate, i lokalene til den gamle Industriskolen.  Senere ble det ca 10 år i kjellerlokalene til den kommunale tannklinikken på Klosterskogen, bomberom uten dagslys..

Grenland Husflidslag har hatt tilhold i Prestegården siden i november 2014. Aktiviteter og antall medlemmer har økt siden vi flyttet hit, og omfatter nå ukeskurs, helgekurs, Ung Husflid, Sommerskole for barn, Den glade Høne ( spikke- og knivaktiviteter),  og ulike studiegrupper i  bl. a knipling, spinning og vev.

 

Mandag 4. desember har vi det årlige julemøtet for våre medlemmer

Julemarkedet i Prestegården blir i år i dagene fra 7. – 10. desember. Det er medlemmenes egne produkter som er til salgs, en stor variasjon av fine håndverksgjenstander. Lørdag og søndag er det også juleverksted for barn.  Åpningstider torsdag kl. 17 – 20, fredag, lørdag og søndag kl. 12 – 16. Det er også lotteri disse dagene med flotte gevinster. 

 

Siste tilskuddet til oppussing kom dette siste året.  Den gamle doble garasjen som i mange år har vært et tilfeldig tilholdssted for folk uten fast bopel, er etter stor dugnadsinnsats blitt til et snekkerverksted der arbeidsbenker og verktøy nå er på plass.

 

Lørdag 11. november kl. 11.45  åpner vi utstilling i Ibsenhuset.  Vi viser arbeider fra kursvirksomheten i husflidslaget og arbeider fra noen av våre dyktige lærere.

Velkommen til åpningen!

 

Husflidslaget har i dag ca. 250 medlemmer fra Skien, Porsgrunn, Bamble, Nome og Siljan.  Kursdeltagere kommer fra alle deler av Telemark så vel som fra Vestfold, og noen ganger enda fjernere.

 

Skien Hagelag har de fleste av sine møter i Prestegården i tillegg til at vi samarbeider om dugnader i hagen 2 ganger hver vår og høst.  Sist sommer arrangerte vi Garden Party en lørdag i juni som ble svært vellykka, det kom 105 personer.  Arrangementet gjentas i juni 2018.

Prestegården er et hus med mange aktiviteter, og det er et godt hus å være i.

Vår hjemmeside er www.husflid.no/grenland.  Epostadresse er;

ghusflid@outlook.com.  Vi er også på Facebook

 

Vi ønsker dere velkommen til besøk i Prestegården, i dag 1. november er vi 50 år!

Vennlig hilsen

Ingebjørg Vaagen

mobil  90101562.

Rauland Husflidslag er på plass på Torgdag og baklukesalg på Telemarkstunet laurdag 16. sept. Hoppetaug og brikkevev og kanskje noko meir. Kom og sjå! Les meir om torgdagen her: www.raulandsakademiet.no

Sy din egen stakk

Hva skjer i lokallagene

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.