Kristiansand Husflidslag er det eldste lokallaget i Vest-Agder. Laget ble stiftet 18. februar 1891 under navnet "Kristianssand og Oplands Husflidsforening".

VI ER PÅ FACEBOOK! (Se lenke) Lik oss gjerne og del med venner og kjente. Her vil vi legge ut arrangementer og dele husflidsnytt.

Vi har møte den siste torsdagen  i hver måned i Setesdalsveien 24 , fra klokka 19.00.

Her er alle hjertelig velkommen, medlemmer og andre interesserte. Her tar vi opp aktuelle tema i husflidssammenheng, og det vil bli enkel bevertning samt - tradisjon tro - en utlodning. Dette er en fin mulighet til å treffe andre husflidsinteresserte, og vi kan veksle kunnskap, ideer eller anekdoter. Tema for medlemsmøtene vil bli oppdatert underveis.

Vi holder hus i Setesdalsveien 24 i Kristiansand

Medlemsmøter høsten 2018:

 • Torsdag 27. september: Ville vekster, med Harriet Beisland. Det Harriet ikke vet om bruk av ville vekster er ikke verd å vite. Dette blir en inspirerende kveld til bær- og soppsesongen! Det er også Harriet som holder kurset i høst om plantefarging bl a med sopp. Heretter må vi ha med oss sankekurv når vi går i skogen! 
 • Torsdag 25. oktober: Pil i hjerte, med May Tove Lindås som bor i Søgne og lever av å flette kurver og annet i ppil som hun dyrker på gården sin. Hun har for tida to lærlinger og brukes også som sensor i kurvmakerfaget.
 • Torsdag 29. november: Ekspress materiallære med vår husflidskonsulent Katrine Gregersen. Vi lærer om klær og valg av tekstiler til klærne våre. Kan vi kjenne forskjellen på silke og viskose? Og hva er fordelen med de ulike stoffene?
 • Torsdag 13. desember: Luciadagen feires med julemøte, med rømmegrøt og spekemat og årets heftigste lotteri. 

Kurs høsten 2018: 

 • Plantefarging med Harriet Beisland, tlf 38094011 Helgekurs 
 • Vest-Agder-bunad. 50 t. Fulltegnet. 
 • Skjorte til Vest-Agder-bunad, 5 kvelder. Start 10. oktober. Hvis du planlegger å sy bunad kan det være lurt å begynne med skjorta. 
 • Kurs i bunadbrodering. Helgekurs ved bunadtilvirker og leder i Norges Husflidslag Barbro Tunaas Storlien ( (ikke aust-og vest-agder-bunad)
 • Vase til Vest-Agder-bunad. Vase er hodeplagget for gifte kvinner. 3 kvelder: 19/9, 10/10 og 31/10

Studiegrupper uten lærer høsten 2018

I gruppene samles vi og deler erfaringer, nye teknikker og kunnskap. En symbolsk sum på 25,-  dekker en enkel bevertning. Disse gruppene er åpne for alle som stikker innom. Vev-gruppa har faste deltakere.

 • Vev-ring:              Tirsdag og torsdag formiddag. 
 • Kniplegruppe:       1. torsdag i måneden - fra 18.00
 • Bunadsgruppe:     3. torsdag i måneden - fra 18.00          
 • Ung Husflid v/Turid Eik:                     Mandag kl. 16.30-18.30

Du finner mer informasjon om kursene ved å søke på kurs og tema på husflid.no

Påmelding til kursene til Grete Muren på e-mail  gretemuren@hotmail.com 

Der er fint om dere sprer info om kurs til de dere tror kunne ha interesse, og det er første mann til mølla .

Vi håper på å se deg - velkommen skal du være!

Kalender

Nyheter

Knipleringen møtes den første torsdagen i måneden. De som kan kniple har med eget utstyr, Hvis du bare har lyst til å se eller prøve litt så er det bare å møte opp! Kontaktperson: Turid Eik, tlf 45502504

Vi gleder oss til en flott høst i Kristiansand Husflidslag med disse spennende kveldene:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.