Velkommen til Tønsberg Husflidslags sømkurs for dere som er nybegynnere eller har sydd noe fra før. Kurset starter mandag 11.03.19 - kl. 17.00 og varer denne kvelden til kl. 21.00. Lørdag den 16.03.19. og søndag 17.03. starter vi kl. 10.00 og holder på til kl. 18.00

Kursavgiften på kr. 1700,- / kr. 1.530,- for medlemmer. Bes innbetalt innen kursoppstart til konto nr. 2420.22.01896. Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer. (Ta med kvittering på 1.kursdag). Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften.

Kurslærer: Nina Kalvik

Litt om kurset:

Tanken er at alle kursdeltagere skal lære å konstruere «grunnform skjørt» (til seg selv). Ut i fra denne grunnformen kan vi lage mønster til alle typer skjørt.  Dersom deltageren er mer øvet og ønsker å sy noe annet vil er dette også greit.

 Det er viktig å ha et «klart bilde» av slutt-produktet. Dersom man velger å kjøpe mønster, og dette ikke «tilfredsstiller» ønskede detaljer, hvis man ønsker å endre litt på fasongen, eller annet, er målet at man skal lære å tilpasse «ferdigmønsteret» etter egne ønsker. 
Etter første kursdag (mandag) er det meningen at alle deltagerne skal være ferdige med å klippe til det som skal sys, slik at alle er klare til å begynne med tråkkling/søm fra starten på lørdagen.

Etter endt kurs er målet at deltagerne skal kunne:

- Konstruere «grunnform skjørt» eller tilpasse et ferdig mønster til egen kropp
- Ha oversikt over trådretning / tverrmerker og andre detaljer på mønsteret som har betydning i forhold til plassering av mønster på stoff, sømmemonn og klipping
- Sy sammen, prøve, tilpasse og ferdigstille et plagg

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltakere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til hvert enkelt kurs. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften, der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

 

Tønsberg Husflidslag ønsker velkommen til kurs våren 2019. 

11. mars 2019 - 17. mars 2019

Nordbyen 41

Kr.: 1700/1530

Velkommen til Tønsberg Husflidslags kurs i Makrame’. Bildet ovenfor er et eksempel på hva som kan lages. De fleste vil kanskje lage noe enklere første gang. 

Kurset starter lørdag 30.03.19 kl 10.00 og varer denne dagen til ca. kl 15.00. Søndag 31.03.19 starter vi kl 10.00 og holder på til ca kl 14.00.

Sted: Nordbyen 41, Tønsberg

Kursavgiften på kr. 750,-. Medlemmer 675,-. Kursavgiften bes innbetalt innen kursoppstart til kto nr. 2420.22.01896. Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer. (Ta med kvittering på 1.kursdag).

Kurslærer: Edel Hiim,

Litt om utstyr til kurset:      

Du trenger en porøs plate til å feste arbeidene på,

Gjerne også en tvinge til å feste platen med,

En festekrok i band til å feste rundt livet og

Store knappenåler

Hyssing og garn til å knyte med.

Har du trekuler, perler osv. til pynt så ta det med.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltakere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til hvert enkelt kurs, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er spesifisert. Kursavgift refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet, og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.   

30. mars 2019 - 31. mars 2019

Nordbyen 41|

750/675

Brikkevevkurs Husfliden Tønsberg 8.- 10. mars 2019 - Dette kurset er pr. i dag fulltegnet med venteliste. Se kurs i februar av samme type

Tønsberg husflidslag skal arrangere et kurs i brikkevev. Kurset er på 15 timer og starter fredag 8. mars kl 1700 og holder på til kl 2100 denne kvelden. Så fortsetter vi lørdag og søndag den 9. og 10. mars fra kl 1000 til ca kl 1600.

Kurslærer: Bente Skogsaas

Kursleder valgt ut tre historiske båndskatter fra Vestfold og Finland:

Oseberg 12L1, Kaupang og Kaukola Kekomäki

Alle båndene passer godt for nybegynnere. Hva du klarer å veve i løpet av kurset er avhengig av hvor erfaren du er med brikkevev, men det blir lagt vekt på at du som nybegynner skal kunne veve Oseberg- og Kaupangbåndet i løpet av helgen. Det finske båndet er ikke vanskelig, men har en spesiell kant-teknikk som gjør det særskilt egnet som belte.

Arbeidsform:

Alle kommer ikke til å rekke å veve alle båndene, men det er heller ikke meningen. Vi starter opp fredag kveld med introduksjon til kursdagenes innhold og arbeidsform – og oppstart på veving med å renne og tre brikker. Kursleder vil veksle mellom fellesundervising med litt historikk om båndene og vevemetoder og individuelle veiledninger. Hovedfokus vil hele tiden være på praktiske instruksjoner og ikke for mye teoretisering.

Studiemateriell: Du kan få kjøpt garn av kursleder, men alt du trenger har de på Husfliden i Tønsberg. Utstyrsliste vil du få tilsendt i god tid før kursstart. Men noe du vil trenge ser du nedenfor.

Grunnleggende utstyrsbehov til brikkeveving.

-          Beltebånd (blått),

-          Brikkevevholderen. Til de fleste bånd fungerer ca. 8 til 15 cm bredde godt.

-          Grov snor til å binde i enden av renningen

-          Brikker. Husflidens i papp er solide og gir god skill. Men det er mye å velge mellom. Plastbrikker, som på fotoet, fungerer best på smale bånd da de re litt brede.

-          For å samle brikkene trygt sammen (i metall eller som strikk med knapp i)

-          Heklenål og eller lang butt nål til bånd med brosjering – men det skal ikke vi gjøre!

-          Skyttel. Her er det mye å velge mellom – men helt enkle og ikke for stor fungerer godt

-          3 tvinger – til å renne for å lage skill – en bruker jeg for å veve og binde fast renningen et egnet sted.

 

I tillegg trenger vi:

-          å ha litt hyssing til å binde rundt renningen

-          en knappenål når renningstråden ryker – feste ny (eller legge inn en helt ny tråd)

-          Magnetplate til mønster. Men det fungerer godt med en linjal også.

 

Kursavgiften på kr. 1100,- / kr. 990,- for medlemmer, bes innbetalt innen kursoppstart til kto nr. 2420.22.01896

Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnr.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltakere blir tilskrevet med informasjon om hva de skal ha med til hvert enkelt kurs. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften, der ikke annet er spesifisert. Kursavgiften refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

Tønsberg Husflidslag ønsker velkommen til kurs våren 2019. 

 

8. mars 2019 - 10. mars 2019

Nordbyen 41

1100,-/990,-

 Vi vil arrangere hosebåndkurs til herrebunad i Vestfold og tillaging av grønn snor til damebunad.

Kurset er på 8 timer, går over 2 mandager. Start mandag 18/3 kl 17.30 til 21.30 og mandag 1/ 4 samme tid.

Kurslærer Hilde Anette Sandvold Bjerke.

Kurslærer tar med materialer, materialkostnaden er 100kr.

Kursavgiften er kr 750/675 (for medlemmer) som bes innbetalt på bankkontonr.: 2420.22.01896  før kursstart. Merk innbetalingen med navn og eventuelt medlemsnummer.

Bindende påmelding og betaling senest 14 dager før kursstart. Alle kursdeltagere blir tilskrevet med informasjonom hva de skal ha med til kurset, samt kontaktinformasjon til kurslærer. Materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften der ikke annet er presisert. Kursavgift refunderes ikke. Vi tar forbehold om endringer i programmet, og kurs kan avlyses dersom det er for få påmeldte.

18. mars 2019 - 1. april 2019

Nordbyen 41

750/675

Kreativ sommerskole . En uke der alle barna vil få prøve seg på mange forskjellige husflidsteknikker. Som Matlaging, strikking, søm, snekring, snorer og bånd, veving, brodering.

12. aug 2019 - 16. aug 2019

Nordbyen 41

1600,-

Kalender

Nyheter

Onsdag 30 januar avholdes det årsmøte i Husflidsslagets lokale i Nordbyen 41. Velkommen!

Onsdag 30.januar avholdes Årsmøtet i loka

lene Nordbyen 41

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.