Artikler

Artikler om 3xf, publisert mellom 2011 og 2013.

 

Som en del av satsinga på 3xf – form farge funksjon, ble det 4. juni gjennomført et pilotkurs på Lillehammer for husflidhåndverkere. 

Det nærmer seg tiden for julemarkeder i lokallagene. Dette er gode arenaer for å vise frem husflids- og håndverksprodukter, tjene penger og ikke minst for å synliggjøre lokallaget. 

Det er så langt over 20 husflidslag som har signalisert at de ønsker å vinkle Husflidsdagen 2013 opp mot Stemmerettsjubileet. Det er fint, og vi oppfordrer flere lag til å ha temaet med i planleggingen av aktiviteter framover mot 7. september, eller en nærliggende dato.

Nytenkning og bevisstgjøring er nøkkelen til salgsrekord på pilotlaget Eidsvolls husflidslags julemesse. Ved å luke ut utdaterte produkter, kvitte seg med isboks til penger og presentere produktene litt annerledes, ble husflidslagets stand på messen en vinner. 

– Jeg måtte gråte en liten skvett, jeg ble veldig glad! Aud Julie Befring hadde ikke helt kontroll på følelsene da hun fikk vite at hun feide alle konkurrentene til side i produktkonkurransen Morgendagens kulturminner.

I Eidsvoll husflidslag råder en stemning av skrekkblandet fryd om dagen. Laget er plukket ut til å være Norges Husflidslags pilotlag i satsningen FFF – Farge, form, funksjon. Selve eksamen blir årets julemesse, der medlemmenes produksjon skal presentere på en overraskende måte.

– Norges Husflidslags nye satsningsområde er ikke bundet opp i noe spesielt håndverk, men omfatter alt vi driver med i organisasjonen, fra det store til det minste. Det berører alt fra hvordan vi profilerer oss på nettsidene til hvert lille produkt vi lager, sier Brita Rusten Åmot. 

– Jeg håper og tror at vi med satsningsområdet ”Form, farge, funksjon” oppnår en større bevissthet rundt vårt arbeid enn i dag. Resultatet håper jeg blir inspirasjon, kreativitet og nytenking for hele organisasjonen, og at vi blir dyktiggjort, sier Tønnessen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.