Workshops

Når du melder deg på leiren, velger du samtidig workshops. På torsdag og fredag følger du ett og samme kurs, mens det på lørdag settes opp mini-workshops.  Hver av deltakerlandene stiller med ulike kurs med ungdom eller unge voksne som kurslærere.

Mini-workshopsene på lørdagen blir presentert når du kommer på leiren, og vi lover at det blir mange spennende muligheter å velge blant. To-dagerskursene velger du når du melder deg på leiren, og her kan du velge blant følgende kurs:

Oversikt over workshops kan også lastes ned herfra: Workshops Nordisk Håndverksleir for ungdom 2018 pdf

På gjenbruksstoffer eller direkte på klærne dine kan du brodere ord med mening. Med nål og fargerik tråd kan budskapet du ønsker å sende til omverdenen, vokse fram. 

I Norden har vi lange tradisjoner i å lage klær i saueskinn. På dette kurset kan du sy deg gode og varme saueskinnsvotter. Vi lager mønster som passer til din hånd. Du lærer å skjære i skinn og sy sammen til votter. Dersom du ønsker det kan du dekorere vottene med flotte mønster som trykkes på.

Å dreie gjenstander i tre er kjent over store deler av verden. På dette kurset vil du dreie i nordiske treslag som bjørk, selje og ask. Deltakerne får grunnleggende opplæring i skjæredreiing, oppspenning av emner, riktig føring av dreiejernene og sikkerhet. Du vil få prøve dreiing mellom senter og på fri ende (boller, fat). Kurset passer både for nybegynnere og litt øvde.

I to dager skal vi spikke i fersk tre. En tradisjonell svensk teknikk, men vi kommer til å konsentrere oss om nye former. Hvem trenger ikke en Spork (spoon/fork) eller en bordtennisracket? Samtidig som vi spikker, lærer vi om valg av riktig emne og hvordan vi vedlikeholder verktøyet på en god måte.

På denne workshopen syr du et skjørt. Velg mellom to modeller; et smalt og et med legg. Kurslærer stiller med ulike stoff du kan velge blant. Du vil gjennomgå: ta mål og tilpasse til egne mål, oppmerking og klipping, legge legg eller innsnitt. Hver deltaker har en symaskin til rådighet. Kurset passer for både nybegynnere og de som har litt sømerfaring fra før.

Strikk deg ei varm og god islandsk lopikofte. Det som kjennetegner en lopikofte er et rundt bærestykke med mønster og det helt spesielle islandske ullgarnet, lopi. Deltakerne strikker ei kofte til en 2 åring, men etter det, har du ferdighet til å mestre en lopikofte i hvilken som helst størrelse. Du kan velge mellom forskjellige mønstre og farger innen lopitradisjonen. Mens vi strikker snakker vi om den islandske strikketradisjonen før og nå. Du bør beherske grunnleggende strikkeferdigheter.

Du vil lære å tre en brikkevev, lese vevmønstre og veve. Kurset starter med en kort historisk gjennomgang av de nordiske båndvevtradisjonene. Du kan velge mellom enkle mønstre fra de ulike land. Du får veve et belte og et bånd til nøkkelknippet i løpet av kurset. Passer for nybegynnere.

Her kan du sy en praktisk lomme med plass til det du trenger å ha for hånden når du arbeider med dine kreative aktiviteter; saks, målebånd, mobil, nåler, tråd osv. Lommen festes enkelt på beltet eller i linningen på buksa eller skjørtet.

Lampen lages av et metallnett som dyppes i pappmasje som vi selv lager. Via USB kabel forflyttes lyset til LED lampen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.