Nyoppretta ungdomsråd i Norges Husflidslag

Lenge har vi tenkt at vi må få oppretta et mer formelt forum for ungdommer i Norges Husflidslag (NH). Nå i vinter ble dette en realitet med oppnevning av et Ungdomsråd med 7 medlemmer!

Målet med et slikt Ungdomsråd er å få til et tettere samarbeid med ungdommene i organisasjonen vår, det vil si medlemmer i alderen 14- 26 år. Ungdomsrådet skal sikre god kommunikasjon mellom ungdomsmedlemmene i de lokale husflidslagene, team Ung Husflid og styret i NH.

I NH sitt første Ungdomsråd sitter det nå medlemmer fra de lokale husflidslagene i Østre Aker, Lillehammer og Gjøvik.  I alt sju medlemmer, der to er varamedlemmer med møterett. Første halvår har det vært gjennomført to ettermiddagsmøter i Oslo. Planen er i hovedsak å ha et møte på våren og et på høsten. Flere av rådsmedlemmene deltok på Nordisk Håndverksleir på Romerike Folkehøgskole nå i august.

Vi ser allerede nå nytten av et Ungdomsråd. Ungdomsrådet kommer med innspill og ideer til tiltak og prosjekter spesielt retta mot ungdommer i NH. Det er viktig å få inn ungdommens stemme direkte. Det er ikke alltid vi som har jobba med dette over tid ser alle nye muligheter og måter å gjøre saker og ting på! Team Ung Husflid innkaller og organiserer møtene og arbeidet videre i organisasjonen.

Neste år skal det igjen være en nasjonal konferanse i regi av Barne- og familiedirektoratet, der NH er med i kraft av at vi er en organisasjon med barne- og ungdomsmedlemmer. Da skal selvfølgelig representanter fra vårt nye Ungdomsråd delta, og fronte husflidsarbeidet som gjøres blant ungdom i Norge. Vi håper det etter hvert blir opprettet ungdomsråd i fylkeslagene og kanskje enkelte lokallag. Det er viktig at barn og unge kommer med i de demokratiske prosessene i NH og i større grad får sette sitt preg på sine egne aktiviteter.

 

 

 

 

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

Pil er et mye brukt materiale for kurvmakere. Men i Norge har vi våre egne tradisjoner med fletting og emner. Hege Wiken fra Hardanger vil finne ut av disse tradisjonene. Sammen med kipemaker Samson Øvstebø har hun flettet seg gjennom 13 utgaver av tradisjonskurven vedmeis – som særlig har vært brukt i Hedmark. 

Willow is a commonly used material in basket making, but in Norway we have our own traditions for basket making and the materials used. Hege Wiken from Hardanger on the west coast of Norway wanted to explore these traditions. Together with Samson Øvstebø she has made 13 editions of the traditional Norwegian split willow basket, “vedmeis”, a basket much used in the Hedmark region.

Debatten om klima og miljø føres som om det er et valg mellom det ene eller det andre produkt som skal redde verden. Mindre kjøtt, mer resirkulert og nullutslippsbiler. Men viktigere enn hva er hvordan, og ikke minst, hvor mye.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.