Nyoppretta ungdomsråd i Norges Husflidslag

Lenge har vi tenkt at vi må få oppretta et mer formelt forum for ungdommer i Norges Husflidslag (NH). Nå i vinter ble dette en realitet med oppnevning av et Ungdomsråd med 7 medlemmer!

Målet med et slikt Ungdomsråd er å få til et tettere samarbeid med ungdommene i organisasjonen vår, det vil si medlemmer i alderen 14- 26 år. Ungdomsrådet skal sikre god kommunikasjon mellom ungdomsmedlemmene i de lokale husflidslagene, team Ung Husflid og styret i NH.

I NH sitt første Ungdomsråd sitter det nå medlemmer fra de lokale husflidslagene i Østre Aker, Lillehammer og Gjøvik.  I alt sju medlemmer, der to er varamedlemmer med møterett. Første halvår har det vært gjennomført to ettermiddagsmøter i Oslo. Planen er i hovedsak å ha et møte på våren og et på høsten. Flere av rådsmedlemmene deltok på Nordisk Håndverksleir på Romerike Folkehøgskole nå i august.

Vi ser allerede nå nytten av et Ungdomsråd. Ungdomsrådet kommer med innspill og ideer til tiltak og prosjekter spesielt retta mot ungdommer i NH. Det er viktig å få inn ungdommens stemme direkte. Det er ikke alltid vi som har jobba med dette over tid ser alle nye muligheter og måter å gjøre saker og ting på! Team Ung Husflid innkaller og organiserer møtene og arbeidet videre i organisasjonen.

Neste år skal det igjen være en nasjonal konferanse i regi av Barne- og familiedirektoratet, der NH er med i kraft av at vi er en organisasjon med barne- og ungdomsmedlemmer. Da skal selvfølgelig representanter fra vårt nye Ungdomsråd delta, og fronte husflidsarbeidet som gjøres blant ungdom i Norge. Vi håper det etter hvert blir opprettet ungdomsråd i fylkeslagene og kanskje enkelte lokallag. Det er viktig at barn og unge kommer med i de demokratiske prosessene i NH og i større grad får sette sitt preg på sine egne aktiviteter.

 

 

 

 

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

I begynnelsen av november var rundt 130 veventusiaster samlet i Tromsø for et skikkelig dypdykk i noen av vevkunstens mange nyanser. «Vevsymposium 2019 – Grenseløst mangfold» var tittelen på konferansen, og det var spesielt vevtradisjoner fra nord som var tema i foredrag, kurs og workshops.

-Vi må tenke annerledes for å få flere menn med i Norges Husflidslag. Menns forventninger til husflidslaget er noe helt annet enn de strikkende damene de møter. Vi må forstå hva menn venter seg av et medlemskap og legge tilrette for det, sier Arild Larsen. Han er husflidskonsulent i Hedmark og snakker gjerne til lokallag om å rekruttere flere menn. Som oftest blir han møtt med skepsis.

Utstillingen står ikke lenger, men her kommer et gløtt inn i noen av historiene til bunader og samiske drakter som ble vist på "Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i de kongelige samlinger".

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.