Retting i oppskrift: Vevd løper

I Norsk Husflid 2/2016 finner dere oppskriften på Tulla Korsmos stilige vevde løper. Dessverre har det kommet en feil i antall tråder, og det skal være 36 tråder i stedet for 30 tråder i øverste linje på lerret. 

Oppskriften i sin helhet blir da som følger:

  • Teknikk:Lerret og byggkorn
  • Renning:Maxi mercerisert heklegarn fra Gjesthal
  • Innslag:Lin 16/2
  • Skje:60/10 1-2
  • Skjebredde:46 cm
  • Trådantall:548

HOVLELISTE:

Lerret: 36 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 96 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 36 tråder

Dette mønsteret egner seg også fint til kuvertbrikker, vanlige eller tvers over bordet. Det er også fint til kjøkkenhåndklær, men da brukes lin 16/1 i innslaget så det blir tynnere. Mønsteret kan også varieres med innslagsstriper i lerret, slik at byggkornmønsteret danner ruter.

Tulla Korsmo foreslår ofte heklegarn til løpere for nybegynnere, det er enkelt å få tak i og er ganske billig. Mercerisert heklegarn er blankt og pent, men har mye tvinn, så det er ikke så lurt å lage for lange renninger.

Diagrammet finner dere i Norsk Husflid 2/2016.

Annonsere i bladet?

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

En utfordring for mange som jobber i små næringer er at det er få møteplasser og tidvis liten kontakt med andre utøvere av faget.  I en tid hvor enkelte aktører flagger ut produksjon og endel kunder tilsynelatende synes dette er helt greit er det ekstra viktig å møtes og snakke om utfordringer i fag og næring. I tillegg er det også viktig å bli kjent med flere i bransjen og utvide nettverket sitt.

I et rom på Larvik Læringssenter arbeider fem velvoksne menn i dyp konsentrasjon. De maler og syr, skjærer og snekrer. I noen kreative måneder har treverk og skinn blitt til vakre trommer og fargerike rytmeinstrumenter og er resultatet av et samarbeid mellom Vestfold Fylkeskommune, husflidskonsulenten i Vestfold, Vestfold husflidslag og Larvik læringssenter.

Fra husflidhåndverker Camilla Bjørn i Norsk Husflid 1/2018: Jeg har arbeidet kreativt så lenge jeg kan huske, og hendene er mitt redskap. De senere årene har dører åpnet seg for meg, jeg får blant annet utøvd min kunst gjennom nettverksgruppen «Kvinnene fra havet».

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.