Retting i oppskrift: Vevd løper

I Norsk Husflid 2/2016 finner dere oppskriften på Tulla Korsmos stilige vevde løper. Dessverre har det kommet en feil i antall tråder, og det skal være 36 tråder i stedet for 30 tråder i øverste linje på lerret. 

Oppskriften i sin helhet blir da som følger:

  • Teknikk:Lerret og byggkorn
  • Renning:Maxi mercerisert heklegarn fra Gjesthal
  • Innslag:Lin 16/2
  • Skje:60/10 1-2
  • Skjebredde:46 cm
  • Trådantall:548

HOVLELISTE:

Lerret: 36 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 96 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 36 tråder

Dette mønsteret egner seg også fint til kuvertbrikker, vanlige eller tvers over bordet. Det er også fint til kjøkkenhåndklær, men da brukes lin 16/1 i innslaget så det blir tynnere. Mønsteret kan også varieres med innslagsstriper i lerret, slik at byggkornmønsteret danner ruter.

Tulla Korsmo foreslår ofte heklegarn til løpere for nybegynnere, det er enkelt å få tak i og er ganske billig. Mercerisert heklegarn er blankt og pent, men har mye tvinn, så det er ikke så lurt å lage for lange renninger.

Diagrammet finner dere i Norsk Husflid 2/2016.

Annonsere i bladet?

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

Utstillingen står ikke lenger, men her kommer et gløtt inn i noen av historiene til bunader og samiske drakter som ble vist på "Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i de kongelige samlinger".

Lenge har vi tenkt at vi må få oppretta et mer formelt forum for ungdommer i Norges Husflidslag (NH). Nå i vinter ble dette en realitet med oppnevning av et Ungdomsråd med 7 medlemmer!

En utfordring for mange som jobber i små næringer er at det er få møteplasser og tidvis liten kontakt med andre utøvere av faget.  I en tid hvor enkelte aktører flagger ut produksjon og endel kunder tilsynelatende synes dette er helt greit er det ekstra viktig å møtes og snakke om utfordringer i fag og næring. I tillegg er det også viktig å bli kjent med flere i bransjen og utvide nettverket sitt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.