Retting i oppskrift: Vevd løper

I Norsk Husflid 2/2016 finner dere oppskriften på Tulla Korsmos stilige vevde løper. Dessverre har det kommet en feil i antall tråder, og det skal være 36 tråder i stedet for 30 tråder i øverste linje på lerret. 

Oppskriften i sin helhet blir da som følger:

  • Teknikk:Lerret og byggkorn
  • Renning:Maxi mercerisert heklegarn fra Gjesthal
  • Innslag:Lin 16/2
  • Skje:60/10 1-2
  • Skjebredde:46 cm
  • Trådantall:548

HOVLELISTE:

Lerret: 36 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 96 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 36 tråder

Dette mønsteret egner seg også fint til kuvertbrikker, vanlige eller tvers over bordet. Det er også fint til kjøkkenhåndklær, men da brukes lin 16/1 i innslaget så det blir tynnere. Mønsteret kan også varieres med innslagsstriper i lerret, slik at byggkornmønsteret danner ruter.

Tulla Korsmo foreslår ofte heklegarn til løpere for nybegynnere, det er enkelt å få tak i og er ganske billig. Mercerisert heklegarn er blankt og pent, men har mye tvinn, så det er ikke så lurt å lage for lange renninger.

Diagrammet finner dere i Norsk Husflid 2/2016.

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

Pil er et mye brukt materiale for kurvmakere. Men i Norge har vi våre egne tradisjoner med fletting og emner. Hege Wiken fra Hardanger vil finne ut av disse tradisjonene. Sammen med kipemaker Samson Øvstebø har hun flettet seg gjennom 13 utgaver av tradisjonskurven vedmeis – som særlig har vært brukt i Hedmark. 

Willow is a commonly used material in basket making, but in Norway we have our own traditions for basket making and the materials used. Hege Wiken from Hardanger on the west coast of Norway wanted to explore these traditions. Together with Samson Øvstebø she has made 13 editions of the traditional Norwegian split willow basket, “vedmeis”, a basket much used in the Hedmark region.

Debatten om klima og miljø føres som om det er et valg mellom det ene eller det andre produkt som skal redde verden. Mindre kjøtt, mer resirkulert og nullutslippsbiler. Men viktigere enn hva er hvordan, og ikke minst, hvor mye.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.