Retting i oppskrift: Vevd løper

I Norsk Husflid 2/2016 finner dere oppskriften på Tulla Korsmos stilige vevde løper. Dessverre har det kommet en feil i antall tråder, og det skal være 36 tråder i stedet for 30 tråder i øverste linje på lerret. 

Oppskriften i sin helhet blir da som følger:

  • Teknikk:Lerret og byggkorn
  • Renning:Maxi mercerisert heklegarn fra Gjesthal
  • Innslag:Lin 16/2
  • Skje:60/10 1-2
  • Skjebredde:46 cm
  • Trådantall:548

HOVLELISTE:

Lerret: 36 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 96 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 30 tråder

Byggkorn: 80 tråder

Lerret: 36 tråder

Dette mønsteret egner seg også fint til kuvertbrikker, vanlige eller tvers over bordet. Det er også fint til kjøkkenhåndklær, men da brukes lin 16/1 i innslaget så det blir tynnere. Mønsteret kan også varieres med innslagsstriper i lerret, slik at byggkornmønsteret danner ruter.

Tulla Korsmo foreslår ofte heklegarn til løpere for nybegynnere, det er enkelt å få tak i og er ganske billig. Mercerisert heklegarn er blankt og pent, men har mye tvinn, så det er ikke så lurt å lage for lange renninger.

Diagrammet finner dere i Norsk Husflid 2/2016.

Annonsere i bladet?

Abonnér på Norges største og eneste fagblad om husflid og håndverk!

Les mer

-Vi må tenke annerledes for å få flere menn med i Norges Husflidslag. Menns forventninger til husflidslaget er noe helt annet enn de strikkende damene de møter. Vi må forstå hva menn venter seg av et medlemskap og legge tilrette for det, sier Arild Larsen. Han er husflidskonsulent i Hedmark og snakker gjerne til lokallag om å rekruttere flere menn. Som oftest blir han møtt med skepsis.

Utstillingen står ikke lenger, men her kommer et gløtt inn i noen av historiene til bunader og samiske drakter som ble vist på "Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i de kongelige samlinger".

Lenge har vi tenkt at vi må få oppretta et mer formelt forum for ungdommer i Norges Husflidslag (NH). Nå i vinter ble dette en realitet med oppnevning av et Ungdomsråd med 7 medlemmer!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.