Aktuelt

 

Vær med på å markere Husflidsdagen! Dagen da vi viser frem hva husflid er, og hva organisasjonen står for. Dagen markeres den andre lørdagen i mai, i år den 8. mai 2021.

Den nye kompensasjonsordningen for frivilliheten er todelt. Første del tar utgangspunkt i tildelt momskompensasjon for 2020. Andre del er søknadsbasert og gjelder tapte inntekter eller merkostnader i perioden 1. januar - 30. juni 2021.

Kulturrådet deler i år ut Statens kunstnerstipend til 1198 kunstnere. Fire av disse er medlemmer av Norske Husflidhåndverkere.

Vi gratulerer tekstilhåndverker Ann Therese Ekeren Skari, håndvever Lise Skoug Obel, bunadtilvirker Mona Lund-Riise Løkting og filigransølvsmed Gry Grindbakken med tildelingene!

Det er lansert tre nye støtteordninger som lokallagene kan søke på: støtte til arrangement under høstens Kulturminnedager, for tiltak som styrker barn og unges deltagelse i kulturaktiviteter eller tiltak som skal øke bevisstheten om ansvarlig forbruk.

Vil du bli vår nye kollega? Vi har en ledig husflidskonsulentstilling Nordland. Søknadsfrist 19. mars 2021.

Tre var i fokus på årets kveldsarrangement for husflidsbutikker torsdag 4. februar, og for første gang ble fagkvelden avholdt digitalt. Med foredrag av produktdesigner Caroline Olsson, film og spennende fagstoff på programmet, fikk deltagerne et inspirerende dypdykk i tre. Kveldsarrangementet er et årlig seminar der Norges Husflidslag inviterer sine medlemsbutikker til faglig påfyll, inspirasjon og sosialt fellesskap.

1. mars er årets viktigste dato for rekruttering av unge håndverkere i de små tradisjonelle håndverksfagene og yrkene.

Gladnyhet! Norges Husflidslag har fått tildelt 1,4 millioner fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet «Rundt bålet». Trearbeid, bål og mattradisjoner setter rammen for prosjektet. Tildelingen skal være med å øke barn og unges engasjement for bærekraft og ansvarlig forbruk.

TREseminaret går av stabelen i uke 16 og 17, og blir arrangert for 16. gang i 2021. Det er planlagt mange spennende kurs i bl.a. lafting, hest og skogsdrift, klassisk møbelsnekring, tørrmuring, smiing, dekorasjonsmåling og taktekking i villskifer. Tradisjonen tro blir det også eget seminar for barn; Barnas TREseminar, hvor husflidskonsulenten i Hedmark, Arild Larsen, er instruktør.

Hjerleid starter opp det nye studietilbudet Søm og tekstilhåndverk Vg2 fra høsten 2021, og har en ledig lærerstilling.

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet lyser Håndverksinstituttet ut to treårige stipendiatstillinger i tradisjonelt håndverk, med søknadsfrist 1.mars. Stipendiatordningen er en unik mulighet for håndverkere til å gjøre et dypdykk i sitt fag.

Er du mellom 16-22 år, kreativ og har lyst å lære mer om håndverk og bærekraft? Bli med på håndverksleiren Young Craft, 30.juni - 4. juli i Danmark. 

Vi ønsker å takke alle våre fylkeslag, lokallag, kurslærere og kursdeltagere, frivillige, håndverkere og næringsdrivende, butikker, samarbeidspartnere og ansatte for godt samarbeid og formidling av husflid i 2020.

Som en del av vårt arbeid med å fremme bunadbruk og bunadtilvirkerfaget, har vi sendt ut pakker med informasjonsmateriell og undervisningsopplegg til alle elever og lærere i landet ved VG1 håndverk, design og produktutvikling, samt våre medlemsbutikker.

Er du opptatt av fagopplæring innenfor tradisjonelle håndverksfag? Nå har du muligheten til å gi dine innspill på nye læreplaner i håndverk, design og produktutvikling innen 15. november.

En ny serie instruksjonsfilmer om håndverk og bærekraft inspirerer til å reparere i stedet for å kaste. Norges Husflidslag har i samarbeid med Kindergarten Media laget en serie filmer til Den Kulturelle Skolesekken som kan brukes av skoleklasser over hele landet.

De siste ukene har vi sett at smittespredningen av koronaviruset har økt, og regjeringen kom i denne uken med ytterlige tiltak for å forsøke å snu trenden. Klarer vi å begrense smitten blir færre syke og kommunenes arbeid med smittesporing blir enklere.

Søndag går vi inn i Grønn november. Hver dag i hele november deler vi inspirasjon og tips til hvordan du kan gjøre forbruket ditt mer bærekraftig ved hjelp av materialkunnskap og tradisjonelle håndverksteknikker.

Når fylkespolitikarar prioriterar vekk alle fag i vidaregåande skule som gir elevane kompetanse i handverk, design, husflid og kulturarv, kvar skal ungdommen då få lære å ta vare på kulturarven da? Les innlegget i Varden, av Reidunn Horgen og Marit Jacobsen.

Vil du bli vår nye kollega? Vi har ledig en 70-100 % stilling i medlemsservice.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.