Aktuelt

 

I 2020 feirer Norges Husflidslag 110 år. Som kultur- og interesseorganisasjon for over 23 000 medlemmer, 36 husflidsbutikker, 156 profesjonelle husflidhåndverkere og 365 lokale lag spredd over hele landet, står vi i dag stolt og stødig som en ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid.

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Verv nye medlemmer til Norges Husflidslag og være med i trekningen av flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere. De som har vervet flest medlemmer mottar også en premie.

Vær med på Kulturarvkonferansen 2020: LÆRE BRUKE BÆRE 13.-14. mars i Oslo. Over to dager får man se hvorfor kulturarv er viktig i en bærekraftig samfunnsutvikling og hvordan frivillige organisasjoner kan bidra med kunnskap og innsikt i forhold til FNs bærekraftsmål.

I dag er det samenes nasjonaldag, og vi ønsker alle våre samiske medlemmer og følgere til lykke med dagen.

Raulandsakademiet er eit kurs– og aktivitetssenter i Rauland, Telemark. Kurs i tradisjonelle og nyare handverksteknikkar tilbys sommar og haust.

Frivillige organisasjoner i samarbeid med skoler og bibliotek på Østlandet kan nå søke om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge på skolen eller bibliotekets område, gjennom Sparebankstiftelsen DnB sin støtteordning «Arenaer for tilhørighet».

TREseminaret 2020 er nå åpent for påmelding. TREseminaret tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk, og er et arrangement der hele familien kan delta. 

Hjerleid skole og håndverkssenter er landets eldste skole for håndverk og husflid. Skolen gir grunnleggende, praktisk opplæring med vekt på tradisjonelle håndverksfag, og tilbyr fra høsten 2020 VG1 Handverk, design og produktutvikling. Søknadsfrist for skoleåret 20/21 er 1. mars.

Landet rundt har medlemmer i lokallag vervet 1082 nye medlemmer til Norges Husflidslag. 34 heldige ververe mottar flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere.

Vær med på Craft Camp Estonia 2020 for en opplevelsesrik introduksjon til estisk håndverk.

Fikselauget i Ringebu/Fåvang Husflidslag og Ås Husflidslag er på forsiden av Nationen i dag. 

Året som snart er forbi har vært preget av et stort engasjement for holdbart håndverk. Vi er veldig glade for at siden vårt satsingsområde Holdbart ble introdusert i starten av 2019, har det blitt møtt med så mye entusiasme og oppmerksomhet.

I begynnelsen av november var rundt 130 veventusiaster samlet i Tromsø for et skikkelig dypdykk i noen av vevkunstens mange nyanser. «Vevsymposium 2019 – Grenseløst mangfold» var tittelen på konferansen, og det var spesielt vevtradisjoner fra nord som var tema i foredrag, kurs og workshops.

Spel, dans, kveding og stevjing i Setesdal er nå på UNESCOs representative liste over immateriell kulturarv som første norske element. Vi gratulerer!

Vi søker en konsulent i 60-80% stilling for snarlig tilsettelse i Nordland.

Ann Lundekvam og Bjørg Hovland mottek Fylkeskulturprisen for langvarig og stort arbeid med å ta vare på og føre vidare kunnskap om drakt- og bunadstradisjonar i Sogn og Fjordane.

Voksenopplæringsforbundet og studieforbundene vant budsjettkampen for opplæring i frivillige organisasjoner. Politisk lobbyarbeid og felles innsats mellom studieforbund og organisasjoner har virket—dette er en viktig seier for kurs og opplæring i frivilligheten.

Studieforbundet deltok på World Forum for Intangible Cultural Heritage i Korea. Oppdraget var å snakke om "hånden og ånden" og Ung Husflid ble nevnt for arbeidet med å ta vare på og videreføre den immaterielle kulturarven.

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.