Aktuelt

 

I tråd med retningslinjene fra myndighetene i forbindelse med coronavirusutbruddet, har Norges Husflidslag vedtatt å utsette det planlagte landsmøtet i Mandal 5.-7. juni.

Oppdatert fredag 13. mars, klokken 14.00

For å være med på å hindre spredning av koronaviruset jobber våre ansatte hjemmefra i tiden fremover. Alle henvendelser vil bli besvart som normalt på telefon og e-post. Sentralbordet, 22 00 87 00, er bemannet på hverdager mellom 8.30 og 14.30 som vanlig.

Basert på utviklingen i spredningen av koronaviruset, avlyses årets kulturarvkonferanse i Oslo, den 13 og 14. mars. Arrangørene, Norges Kulturvernforbund, Riksantikvaren og Kulturrådet, beklager avlysningen, men mener dette er det riktige tatt i betraktning dagens situasjon.

Les mer på: kulturvern.no/kulturarvkonferansen-2020-avlyst/

Young Craft håndverksleir er årets sosiale og krative høydepunkt for deg mellom 16-22 år. 

Er du interessert i, eller jobber med bunad og folkedrakt? Sett av datoene 26.-27. oktober, og delta på Fagdagene i bunad og folkedrakt i Oslo.

Norges Husflidslag har gitt Kulturdepartementet innspill til ny museumsmelding som skal legges frem for Stortinget ved årsskiftet 2020/21. Meldingen skal gjennomgå situasjonen for museumssektoren i lys av museumsreformen, drøfte framtidige utfordringer og handlingsrom for museene.

Kulturminnedagene arrangeres 5.-13. september 2020 og påmeldingen har nå åpnet. Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days som arrangeres over hele Europa hvert år - og som arrangør blir du en del av Europas største årlige kulturbegivenhet.

En ny utgave av Norsk Husflid er nå ute, og temaet for nummeret er «Kulturarv». 

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Verv nye medlemmer til Norges Husflidslag og være med i trekningen av flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere. De som har vervet flest medlemmer mottar også en premie.

I dag er det samenes nasjonaldag, og vi ønsker alle våre samiske medlemmer og følgere til lykke med dagen.

Raulandsakademiet er eit kurs– og aktivitetssenter i Rauland, Telemark. Kurs i tradisjonelle og nyare handverksteknikkar tilbys sommar og haust.

Frivillige organisasjoner i samarbeid med skoler og bibliotek på Østlandet kan nå søke om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge på skolen eller bibliotekets område, gjennom Sparebankstiftelsen DnB sin støtteordning «Arenaer for tilhørighet».

TREseminaret 2020 er nå åpent for påmelding. TREseminaret tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk, og er et arrangement der hele familien kan delta. 

Hjerleid skole og håndverkssenter er landets eldste skole for håndverk og husflid. Skolen gir grunnleggende, praktisk opplæring med vekt på tradisjonelle håndverksfag, og tilbyr fra høsten 2020 VG1 Handverk, design og produktutvikling. Søknadsfrist for skoleåret 20/21 er 1. mars.

Landet rundt har medlemmer i lokallag vervet 1082 nye medlemmer til Norges Husflidslag. 34 heldige ververe mottar flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere.

Vær med på Craft Camp Estonia 2020 for en opplevelsesrik introduksjon til estisk håndverk.

Fikselauget i Ringebu/Fåvang Husflidslag og Ås Husflidslag er på forsiden av Nationen i dag. 

I 2020 feirer Norges Husflidslag 110 år. Som kultur- og interesseorganisasjon for over 23 000 medlemmer, 36 husflidsbutikker, 156 profesjonelle husflidhåndverkere og 365 lokale lag spredd over hele landet, står vi i dag stolt og stødig som en ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid.

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.