Aktuelt

 

TREseminaret går av stabelen i uke 16 og 17, og blir arrangert for 16. gang i 2021. Det er planlagt mange spennende kurs i bl.a. lafting, hest og skogsdrift, klassisk møbelsnekring, tørrmuring, smiing, dekorasjonsmåling og taktekking i villskifer. Tradisjonen tro blir det også eget seminar for barn; Barnas TREseminar, hvor husflidskonsulenten i Hedmark, Arild Larsen, er instruktør.

Hjerleid starter opp det nye studietilbudet Søm og tekstilhåndverk Vg2 fra høsten 2021, og har en ledig lærerstilling.

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet lyser Håndverksinstituttet ut to treårige stipendiatstillinger i tradisjonelt håndverk, med søknadsfrist 1.mars. Stipendiatordningen er en unik mulighet for håndverkere til å gjøre et dypdykk i sitt fag.

Er du mellom 16-22 år, kreativ og har lyst å lære mer om håndverk og bærekraft? Bli med på håndverksleiren Young Craft, 30.juni - 4. juli i Danmark. 

Vi ønsker å takke alle våre fylkeslag, lokallag, kurslærere og kursdeltagere, frivillige, håndverkere og næringsdrivende, butikker, samarbeidspartnere og ansatte for godt samarbeid og formidling av husflid i 2020.

Som en del av vårt arbeid med å fremme bunadbruk og bunadtilvirkerfaget, har vi sendt ut pakker med informasjonsmateriell og undervisningsopplegg til alle elever og lærere i landet ved VG1 håndverk, design og produktutvikling, samt våre medlemsbutikker.

Vil du bli vår nye kollega? Vi har to ledige husflidskonsulentstillinger, i Troms og i Viken. Søknadsfrist 1. desember 2020.

Er du opptatt av fagopplæring innenfor tradisjonelle håndverksfag? Nå har du muligheten til å gi dine innspill på nye læreplaner i håndverk, design og produktutvikling innen 15. november.

En ny serie instruksjonsfilmer om håndverk og bærekraft inspirerer til å reparere i stedet for å kaste. Norges Husflidslag har i samarbeid med Kindergarten Media laget en serie filmer til Den Kulturelle Skolesekken som kan brukes av skoleklasser over hele landet.

De siste ukene har vi sett at smittespredningen av koronaviruset har økt, og regjeringen kom i denne uken med ytterlige tiltak for å forsøke å snu trenden. Klarer vi å begrense smitten blir færre syke og kommunenes arbeid med smittesporing blir enklere.

Søndag går vi inn i Grønn november. Hver dag i hele november deler vi inspirasjon og tips til hvordan du kan gjøre forbruket ditt mer bærekraftig ved hjelp av materialkunnskap og tradisjonelle håndverksteknikker.

Når fylkespolitikarar prioriterar vekk alle fag i vidaregåande skule som gir elevane kompetanse i handverk, design, husflid og kulturarv, kvar skal ungdommen då få lære å ta vare på kulturarven da? Les innlegget i Varden, av Reidunn Horgen og Marit Jacobsen.

Vil du bli vår nye kollega? Vi har ledig en 70-100 % stilling i medlemsservice.

12. oktober 1910 ble Norges Husflidsforbund stiftet, senere Norges Husflidslag. Vi feirer jubileet gjennom hele uka med et historisk tilbakeblikk i arkivet. Følg Norges Husflidslag på Facebook og Instagram og bli med på feiringen. 

Onsdag 7. oktober ble forslag til nytt statsbudsjett lagt frem. Norges Husflidslag uttalte en skuffelse over at vi nok en gang opplever kutt i tilskuddet til opplæring i frivillige organisasjoner. Kulturdepartmentet har nå gått tilbake på dette; det har skjedd en beregningsfeil og kuttet blir reversert.

Kulturalliansen og Norsk musikkråd/Musikkens studieforbund gjennomfører en kartlegging som tar for seg hvilke konsekvenser koronakrisen har hatt og hva som er utsiktene til å gjenoppta øvelser og aktivitet. Vi trenger lokallagenes innspill innen tirsdag 29. september.

I år er dessverre design- og interiørmessa Oslo Design Fair avlyst på grunn av Korona.  Dei siste åra har Norges Husflidslag arrangert felles stand for Norske Husflidhåndverkarar på denne messa for å vise fram husflidhandverk til innkjøparar og butikkar.  No lanserer Norges Husflidslag ein portefølje som eit alternativ til messe.

Er du interessert i, eller jobber med bunad og folkedrakt? Delta på Fagdagen i bunad og folkedrakt.

Nordic Craft Week er en årlig feiring av tradisjonell nordisk håndverk. I en uke hver høst går de nordiske landene sammen om å vise frem ulike teknikker og håndverkstradisjoner særegne for sitt land. Årets tema er “tre”, og det norske bidraget er tradisjonskurven vedmeis –– et håndverk som sto i fare for å bli helt glemt. 

Vi har to ledige husflidskonsulentstillinger i Vestland, region Sogn og Fjordane, og i Trøndelag.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.