Aktuelt

 

Kulturminnedagene arrangeres hele høsten 2020 og påmeldingen er åpen. Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days som arrangeres over hele Europa hvert år –– og som arrangør blir du en del av Europas største årlige kulturbegivenhet.

Etter en vår utenom det vanlige, med mange utfordringer og stor usikkerhet for aktivitet og økonomi, ønsker vi å berømme alle frivillige, ansatte og næringsdrivende for måten dere har stått på – og ønske dere en riktig god sommer!

Denne uken fikk vi et nytt lokallag i Innlandet Navnet ble Øyer – Tretten Husflidslag, og går inn i rekken som vårt 366. lokallag. Så, på tross av et koronastengt samfunn, spirer det litt ekstra i lokale kulturlivet i Gudbrandsdalen denne våren.

Regjeringen har nå lagt frem forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020, og budsjettforslaget inneholder en rekke viktige tiltak for å få frivilligheten gjennom koronakrisen. Det har vært gjort et omfattende påvirkningsarbeid for å få til bedre ordninger, og vi har fått gjennomslag for mye. Dessverre er ikke alle ønskene våre blitt hørt, men vi har lyktes med å endre en del.

Det kommer stadig ny informasjon om situasjonen rundt korona (covid-19). På denne siden finner du oppdatert informasjon fra Norges Husflidslag om kursvirksomhet, kompensasjonsordninger og anbefalinger fra myndighetene.

Folkekunststipendet er et av Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst. Søknadsfrist er kl 13.00 16.oktober 2020, og vi håper mange av våre håndverkermedlemmer bruker anledningen til å søke stipendet!

Er du interessert i, eller jobber med bunad og folkedrakt? Sett av datoene 26.-27. oktober, og delta på Fagdagene i bunad og folkedrakt i Oslo.

Det er besluttet å utvide kampanjeperioden for produktutviklingskampanjen i ett år. Det vil derfor være mulig å sende inn bidrag på Instagram fram til utgangen av mars 2021, med utstilling sommeren 2021.

Basert på utviklingen i spredningen av koronaviruset, avlyses årets kulturarvkonferanse i Oslo, den 13 og 14. mars. Arrangørene, Norges Kulturvernforbund, Riksantikvaren og Kulturrådet, beklager avlysningen, men mener dette er det riktige tatt i betraktning dagens situasjon.

Les mer på: kulturvern.no/kulturarvkonferansen-2020-avlyst/

Norges Husflidslag har gitt Kulturdepartementet innspill til ny museumsmelding som skal legges frem for Stortinget ved årsskiftet 2020/21. Meldingen skal gjennomgå situasjonen for museumssektoren i lys av museumsreformen, drøfte framtidige utfordringer og handlingsrom for museene.

Kulturminnedagene arrangeres 5.-13. september 2020 og påmeldingen har nå åpnet. Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days som arrangeres over hele Europa hvert år - og som arrangør blir du en del av Europas største årlige kulturbegivenhet.

En ny utgave av Norsk Husflid er nå ute, og temaet for nummeret er «Kulturarv». 

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Verv nye medlemmer til Norges Husflidslag og være med i trekningen av flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere. De som har vervet flest medlemmer mottar også en premie.

I dag er det samenes nasjonaldag, og vi ønsker alle våre samiske medlemmer og følgere til lykke med dagen.

Raulandsakademiet er eit kurs– og aktivitetssenter i Rauland, Telemark. Kurs i tradisjonelle og nyare handverksteknikkar tilbys sommar og haust.

Frivillige organisasjoner i samarbeid med skoler og bibliotek på Østlandet kan nå søke om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge på skolen eller bibliotekets område, gjennom Sparebankstiftelsen DnB sin støtteordning «Arenaer for tilhørighet».

TREseminaret 2020 er nå åpent for påmelding. TREseminaret tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk, og er et arrangement der hele familien kan delta. 

Hjerleid skole og håndverkssenter er landets eldste skole for håndverk og husflid. Skolen gir grunnleggende, praktisk opplæring med vekt på tradisjonelle håndverksfag, og tilbyr fra høsten 2020 VG1 Handverk, design og produktutvikling. Søknadsfrist for skoleåret 20/21 er 1. mars.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.