Aktuelt

 

Takket være hardt arbeid fra de frivillige organisasjonene og god støtte fra V og KrF blir nå kuttet som regjeringa foreslo i støtten til studieforbundene i statsbudsjettet for 2018 reversert.

For få år siden var det ingen andre enn Ingebjørg Byrkjeland som kunne felle skaut til slik som det tradisjonelt har blitt gjort til drakter i Hardanger, men nå ser framtida lysere ut for hodeplagget som har vært i høytidsbruk i Hardanger i flere hundre år. På immateriellkulturarv.no har vi nå dokumentert denne rødlista håndverkskunnskapen.

For 4. gang ønsker Norges Husflidslag å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Brukskunstnere, Norske Kunsthåndverkere og andre håndverkere til produktkonkurransen IDENTITET — Idé i tet. Konkurransen er rettet mot håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med nye produkter. 

Alle kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i Norges Husflidslag har mulighet til å søke reisestøtte gjennom Voksensopplæringsforbundet (VOFO), for hente inspirasjon fra andre land til hvordan utvikle enda bedre opplæring her hjemme! Søknadsfrist 17. november.

Resolusjon frå fylkesleiarmøtet i Norges Husflidslag, 29.10.2017: Fylkesleiarane i Norges Husflidslag er djupt bekymra over Regjeringa sitt forslag til statsbudsjett med stort kutt i tilskotet til studieforbunda.

Allerede i november kan du delta på første samling i Bunadopplæringa. Vi tilbyr nå en intensiv kursrekke hvor du gjennomgår seks moduler fordelt på ett og halvt år. 

Denne høsten ønsker vi ni bedrifter velkommen som nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere, som er vår medlemsgruppe som driver med håndverk som næring. 

Forslaget til statsbudsjett for 2018 er skuffende lesing for alle som bryr seg om kulturvern og kulturfrivillighet. Støtten til studieforbundene kuttes igjen drastisk og det er få ambisjoner for kulturvern.

I april 2018 tilbyr Norges Husflidslag og Studieforbundet kultur og tradisjon en ny runde med den modulbaserte vevopplæringa, hvor du gjennom sju moduler fordelt på tre år får en bred innføring i håndveverfaget. 

Ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det ledig en stilling som stipendiat innen tradisjonskunst. 

På landsmøtet i juni 2018 skal vi vedta en ny strategisk plan. Fram til da ønsker vi tilbakemeldinger fra våre lokallag på hva som har vært viktig i den nåværende strategiske planen og hva vi burde ta med videre! 

Var du en av de tre heldige vinnerene som vant 1 kg norsk garn etter å ha besøkt vår Ung husflid-stand på Dyrsku'n på Seljord 8. til 10. september? Sjekk her!

Lørdag 9. september var det Husflidsdagen 2017, hvor husflidslag landet over viste fram alt det spennende, artige og nyttige de holder på med. Årets tema var strikking, og med det var det ekstra mange som fikk øynene opp for alt man kan gjøre med norsk ull.

80 000 mennesker besøkte landbruksmessa Dyrsku'n helga 8-10. september, og tusenvis av disse var innom både husflidutstilling, håndverkernes salgshall og aktivitetene våre for barn og unge!

17. oktober er det søknadsfrist for Statens kunstnerstipend i folkekunst, folkekunststipendet. Vi oppdrer på det sterkeste husflidhåndverkere til å søke dette!

Kvar Husflidstevling gjes det spesielle prisar til handverkare som har utmerka seg. Her kan du lese kven som har motteke nyskapingsprisen, stimuleringsprisen, og Norges Husflidslags Diplom for godt handverk.

Det diskuteres store endringer i strukturen for yrkesfag, noe som potensielt kan ha mye å si for hvordan opplæringa i tradisjonshåndverk vil se ut i framtida. Vi oppfordrer derfor våre medlemmer til å involverer seg i arbeidet, og gi tilbakemeldinger innen fristen 4. september på forslagene som har kommet.

Heile 184 produkt vert innsendt av 98 deltakarar til årest husflidstevling på Dyrsku'n. 106 produkt er premiert, og av desse har 29 arbeid nådd opp til ein 1. premie.

Fagdagane på Fagernes 28. – 29. august 2017 er sommarens største bunadmønstring! Tema for årets seminar er sylvsmedhandverket, med foredrag, kurs og demonstrasjoner. 

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.