Aktuelt

 

Påmeldingen er nå åpnet for vårt nasjonale ulltreff! 20. til 23. april 2017 inviterer vi til en sjelden møteplass for hele verdikjeden i norsk ull: Bonden, ullmottaket, industrien, designeren, håndverkeren, butikken og forbrukeren!

Konferansen starter torsdag kl 10.00 og avsluttes søndag kl  13.00

Nordens Husflidsforbund avholdt tidligere denne uka sitt årlige møte for ledere i husflidorganisasjonene i de nordiske landene inklusive Estland, denne gangen med finske Taito som vertskap. 

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

I 1860- og 70-årene var treskjeproduksjonen på Totenbygdene på sitt høgeste. En flink og øvd treskjærer kunne lage opptil 5 dusin om dagen. Men klarer vi å spore opp noen av skjeene i dag?

Påmeldingsfristen er utløpt og vi har fått inn 71 påmeldinger. De aller fleste kommer fra skoler/skoleklasser, så det kan bety hundrevis av produkter. Dette blir moro!

Budalsstolen på Rødlista: Det er det håndverksmessige ved produksjonen av den originale Budalsstolen Budal Husflidslag ønsker å dokumentere. Håndverket representerer flere ulike teknikker, slik som dreiing av ben og ryggtener, tilskjæring av setet og borring av hull til ryggtenene, sanking av hegg eller rognepil til ryggbue og sveiing av denne.

Norsk håndverksinstitutt lyser nå ut to nye stillinger som stipendiater i tradisjonelt håndverk! Stipendiatordninga er ment for erfarne håndverkere som vil fordype seg i faget sitt, og er en 80 prosent stilling over tre år. 

Treseminaret 2017 er nå åpent for påmelding! TREseminaret 2017 på Dovre tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. 

Gjennom hele 2017 vil vi dele en rødlisteteknikk på sosiale medier ukentlig, med mål om at flere skal oppdage og ta del i arbeidet våre lokal- og fylkeslag gjør for å bevare utrydningstrua husflidskunnskap!

Alle barn i grunnskolealder inviteres vinteren 2017 til å konkurrere i å utvikle og lage moderne bruksgjenstander i tre, når vi sammen med Kunst og design i skolen inviterer til Trekonkurransen!

Mia Celine på 24 år skulle kjøpe melkesjokolade for å feire overstått eksamen – og endte opp med å kunne toppe feiringa med en nylaget Lundebydrakt!

Raulandsakademiet er det stedet i Norge som tilbyr flest kurs innen tradisjonshåndverk, og gir du et gavekort på kurs her i julegave har mottakeren hele 66 kurs å velge mellom!

Kronikk fra Bondevennen november 2016: Feilaktige påstander om at den norske ulla er for grov til å kunne utnyttes industrielt har ført til at norsk ull kastes, og merino og alpakka har blitt importert i stedet. Nå er tiden inne for at bønder og bondeorganisasjoner kommer på banen og ser hvilken enorm interesse som finnes for ull fra norske sauer. 

Å finne gullbillett i sjokoladeplata skjer ikkje bare på film. Som Roald Dahls Charlie, vann Verdiana Marianne Øhra (37) frå Oslo storgevinsten. For henne var premien å finne hos Almankås i Bø.

Veving er i vinden og vevkurs er stadig mer populære: Hva med å gi Vevopplæringa i julegave til deg selv eller noen du vil gjøre ekstra stas på?

Den 1. desember hadde Norges Husflidslag ved direktør Marit Jacobsen og styreleder Berit Rønningen gleden av å bli invitert til audiens hos vår høye beskytter, Hennes Majestet Dronningen.

Helgene framover er blant de travleste i året for våre mange hundre lokallag, da det er høysesong for julemarked. Kjøp julegavene på markedet til ditt lokale husflidslag du også!

Flere garnprodusenter skor seg godt på bruk av norske flagg og stedsnavn, uten å ha produksjon i Norge, og Norges Husflidslag ønsker at det kommer en merkeordning for norsk ull.  

Kronikk fra Nationen 09. november: Flere garnprodusenter skor seg godt på bruk av norske flagg og stedsnavn, uten å ha produksjon i Norge. Denne villedende markedsføringen lider både kunder og den norske ullnæringa under. 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.