Aktuelt

 

Det er besluttet å utvide kampanjeperioden for produktutviklingskampanjen i ett år. Det vil derfor være mulig å sende inn bidrag på Instagram fram til utgangen av mars 2021, med utstilling sommeren 2021.

Basert på utviklingen i spredningen av koronaviruset, avlyses årets kulturarvkonferanse i Oslo, den 13 og 14. mars. Arrangørene, Norges Kulturvernforbund, Riksantikvaren og Kulturrådet, beklager avlysningen, men mener dette er det riktige tatt i betraktning dagens situasjon.

Les mer på: kulturvern.no/kulturarvkonferansen-2020-avlyst/

Norges Husflidslag har gitt Kulturdepartementet innspill til ny museumsmelding som skal legges frem for Stortinget ved årsskiftet 2020/21. Meldingen skal gjennomgå situasjonen for museumssektoren i lys av museumsreformen, drøfte framtidige utfordringer og handlingsrom for museene.

Kulturminnedagene arrangeres 5.-13. september 2020 og påmeldingen har nå åpnet. Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days som arrangeres over hele Europa hvert år - og som arrangør blir du en del av Europas største årlige kulturbegivenhet.

En ny utgave av Norsk Husflid er nå ute, og temaet for nummeret er «Kulturarv». 

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Verv nye medlemmer til Norges Husflidslag og være med i trekningen av flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere. De som har vervet flest medlemmer mottar også en premie.

I dag er det samenes nasjonaldag, og vi ønsker alle våre samiske medlemmer og følgere til lykke med dagen.

Raulandsakademiet er eit kurs– og aktivitetssenter i Rauland, Telemark. Kurs i tradisjonelle og nyare handverksteknikkar tilbys sommar og haust.

Frivillige organisasjoner i samarbeid med skoler og bibliotek på Østlandet kan nå søke om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge på skolen eller bibliotekets område, gjennom Sparebankstiftelsen DnB sin støtteordning «Arenaer for tilhørighet».

TREseminaret 2020 er nå åpent for påmelding. TREseminaret tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk, og er et arrangement der hele familien kan delta. 

Hjerleid skole og håndverkssenter er landets eldste skole for håndverk og husflid. Skolen gir grunnleggende, praktisk opplæring med vekt på tradisjonelle håndverksfag, og tilbyr fra høsten 2020 VG1 Handverk, design og produktutvikling. Søknadsfrist for skoleåret 20/21 er 1. mars.

Landet rundt har medlemmer i lokallag vervet 1082 nye medlemmer til Norges Husflidslag. 34 heldige ververe mottar flotte premier fra Norske Husflidhåndverkere.

Vær med på Craft Camp Estonia 2020 for en opplevelsesrik introduksjon til estisk håndverk.

Fikselauget i Ringebu/Fåvang Husflidslag og Ås Husflidslag er på forsiden av Nationen i dag. 

I 2020 feirer Norges Husflidslag 110 år. Som kultur- og interesseorganisasjon for over 23 000 medlemmer, 36 husflidsbutikker, 164 profesjonelle husflidhåndverkere og 365 lokale lag spredd over hele landet, står vi i dag stolt og stødig som en ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid.

Året som snart er forbi har vært preget av et stort engasjement for holdbart håndverk. Vi er veldig glade for at siden vårt satsingsområde Holdbart ble introdusert i starten av 2019, har det blitt møtt med så mye entusiasme og oppmerksomhet.

I begynnelsen av november var rundt 130 veventusiaster samlet i Tromsø for et skikkelig dypdykk i noen av vevkunstens mange nyanser. «Vevsymposium 2019 – Grenseløst mangfold» var tittelen på konferansen, og det var spesielt vevtradisjoner fra nord som var tema i foredrag, kurs og workshops.

Spel, dans, kveding og stevjing i Setesdal er nå på UNESCOs representative liste over immateriell kulturarv som første norske element. Vi gratulerer!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.