Aktuelt

 

Forrige uke tok Stortinget et lite steg i retning av en langt bedre utdanningspolitikk, når alle partiene understreket behovet for at de praktisk-estetiske fagene må få større plass i skolen. 

Kurslærer, tillitsvalgt eller ansatt i Norges Husflidslag og på jakt etter inspirasjon? Søk VOFOs reisestipend for å komme deg ut av landet for å hente ideer!

Vev er i vinden, og det kommer til å merkes på Lillehammer når Norges Husflidslag 21. til 23. oktober inviterer til landets største vevsamling på Maihaugen. 

Kommende helg er det endelig duket for Vevsymposiet 2016, og vi står inviterer alle i Lillehammer til å bli med på vevaktiviteter. Under finner dere oversikt over hva dere kan være med på i Storgata lørdag 22. i regi av lokallag i området. 

Verken på områdene kulturarv, praktisk-estetisk opplæring eller frivillighet kommer regjeringen med et budsjett for 2017 med de særlig store ambisjonene for framtida.

De som besøkte oss på Dyrsku'n forrige helg kunne vinne garnpakker fra Rauma, Hillesvåg og Sjølingstad - og nå har vi trukket ut de heldige vinnerne. Titt under for å se om du er en av dem!

Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst er nå utlyst, og vi oppfordrer husflidhåndverkere til å søke! Søknadsfrist er 18. oktober klokken 13!

Det finnes mye garn av norsk ull på markedet, men ikke alt er like tydelig merket. Vi har gjort det enklere for deg og samlet informasjonen om hvilke garntyper som er laget av norsk ull! Listen oppdateres.

Nær 95 000 mennesker var innom da Dyrsku’n feira sine 150 år denne helga, og vi er stolt over å ha bidratt til husflidsaktiviteter, -utstillinger og tevlinger vel verdig jubilanten!

Når 150-årsjubileet for Dyrsku'n setter i gang fredag 8. september er det med et program med masse husflidsaktiviteter og utstillinger. Vi synes det er veldig gøy å være med på feiringa, og akkurat hvilke husflidsaktiviteter dere kan dere se her.

Å være prisvinner i husflidstevlinga på Dyrsku’n er ekstra gøy under 150-årsjubileet, og vi er veldig imponert over alle de dyktige håndverkerne som har deltatt! Hvem som har vunnet kan du lese her. 

Vi gleder oss over flere nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere!

Ringerike Husflidslag er den første frivillige organisasjonen som ankaffer datavev i Norge. Neste helg (16.-18. september) tilbyr laget kurs for dem som har lyst til å utforske datavevens muligheter!

Lørdag 10. september er det duket for et av høsten høydepunkt, den årlige husflidsdagen hvor våre lokallag viser fram alt de gjør. Årets tema er "Fra sau til sokk" og alt man kan bruke ulla til!

Mandag 5. september ble Kulturalliansen stiftet av 30 organisasjoner, deriblant Norges Husflidslag. En arbeidsgruppe har i løpet av et års tid utredet grunnlaget for en ny sammenslutning for det frivillige kulturfeltet. Målsetningen er å skape større innflytelse i kulturpolitikken.

Fagdagene i bunad og folkedrakt 29. og 30. august samla over 140 bunadstilvirkere, husflidsansatte og andre bunadsinteresserte til læring, diskusjon og kurs på Fagernes!

Den siste lørdagen i august var det igjen Verdens Kuleste Dag på Akershus festning, og vi var selvsagt tilstede! Hos oss fikk barna prøve seg på tredreiing, karding, spinning, å slå hoppetau og mer!

Hva kan husflidsbutikker og bunadsstuer gjøre for å få kunder til å velge norskproduserte bunader? Ann Viola Ulvin brukte dette som tema for sin diplomoppgave ved Arkitekturhøgskolen i Oslo, og kommer til Fagdagane for å utfordre bunadsprodusentene.

Møt oss på Verdens Kuleste Dag! Sparebankstiftelsens store arrangement for barn og barnefamilier er det du vil dra på i Oslo-sola denne helga. Her stiller vi med tredreiing, hoppetaulaging  og mange forskjellige aktiviteter der ull er materialet.

Fagdagane i bunad og folkedrakt på Fagernes er fulltegna nok et år, og neste uke samles over hundre av landets beste på bunad over to dager for å snakke om bunadsnæringas framtid med utgangspunkt i broderiet. 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.