Aktuelt

 

Den siste lørdagen i august var det igjen Verdens Kuleste Dag på Akershus festning, og vi var selvsagt tilstede! Hos oss fikk barna prøve seg på tredreiing, karding, spinning, å slå hoppetau og mer!

Hva kan husflidsbutikker og bunadsstuer gjøre for å få kunder til å velge norskproduserte bunader? Ann Viola Ulvin brukte dette som tema for sin diplomoppgave ved Arkitekturhøgskolen i Oslo, og kommer til Fagdagane for å utfordre bunadsprodusentene.

Møt oss på Verdens Kuleste Dag! Sparebankstiftelsens store arrangement for barn og barnefamilier er det du vil dra på i Oslo-sola denne helga. Her stiller vi med tredreiing, hoppetaulaging  og mange forskjellige aktiviteter der ull er materialet.

Fagdagane i bunad og folkedrakt på Fagernes er fulltegna nok et år, og neste uke samles over hundre av landets beste på bunad over to dager for å snakke om bunadsnæringas framtid med utgangspunkt i broderiet. 

Norges Husflidslag hadde full klaff med aktivitetene sine på Jakt- og fiskedagene på Skogmuseet i Elverum sist helg, og tredreiing og snekring sto høyt i kurs hos publikum!

Da Norges Husflidslag inviterte husflidslagene til å starte arbeidet med rødliste-teknikker ville Gol Husflidslag satse på teknikker som blir brukt på bunaden og hallingstakken, og valgte stakkeband på voggevev som sitt prosjekt.

Konkurransen er nå avsluttet. Takk for alle bidrag som har kommet inn!

Halden Husflidslag ble stiftet i 1966, og fylte dermed nylig hele 50 år! Under kan du lese om hvordan dette aktive laget feiret seg selv - og kanskje bli inspirert til feiring av eget husflidslags neste jubileum?

Husflidskonsulent i Nord-Trøndelang Randi Breiset ble under landsmøtet på Hamar i begynnelsen av juni hedret med Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste for sine 30 år som ansatt i Norges Husflidslag!

For første gang var Norges Husflidslag med på barnefestivalen Miniøya og den helt nye elevfestivalen Kulturfest Tøyen, hvor det til sammen var innom hele 28 000 barn og unge!

Berit Rønningen går inn i sin andre periode som styreleder i Norges Husflidslag i en periode hvor organisasjonen har stadig større aktivitet – og i en tid hvor behovet en større enn noensinne for at en ny generasjon læres opp i håndverkets verdi.

Møre og Romsdal Husflidslag og Molde by tar over stafettpinnen etter Hamar, og blir arrangør av Norges Husflidslags landsmøte i 2018. Det ble vedtatt som siste sak under landsmøtet på Hamar på søndag. 

Styreleder Berit Rønningen får med seg tre nye navn i styret i perioden 2016-2018.

Norges Husflidslag fortjenstmedalje i gull med diplom går i år til Torild Ankersdatter Fossnes og Margit Bredesen. De to mottok organisasjonens høyeste utmerkelse under landsmøtets festmiddag lørdag kveld.

Utstillingen "Identitet - idé i tet" åpnet fredag i Kunstbanken på Hamar. I sentrum står produktkonkurransevinneren Lone Amundsens vikingkrage.

Landsmøtet 2016: Det handler om å få inn håndlaget i ung alder. Helst med morsmelken. Slik var det før. Den gangen guttene fikk en skolest i jern til konfimasjonen og jentene et fingerbøl i sølv. Hvem tar ansvaret i dag? Skoleverket? Foreldrene? Besteforeldrene? Ingen?

Påmeldingsfristen er ute (og oppslutninga er veldig bra) Ta eventuelt kontakt med post@husflid.no dersom du av ulike årsaker ikkje rakk påmeldinga innnan fristen, så ser vi om det framleis er råd.

Broderi: Importvare eller kulturarv? Norges Husflidslag sammen med Studieforbundet kultur og tradisjon, Noregs Ungdomslag, Institutt for bunad og folkedrakt og Norsk folkedraktforum inviterer til "Fagdagane i bunad og folkedrakt" på Fagernes 29. og 30. august!

Vi ønsker åtte nye medlemmer av Norske Husflidhåndverkere velkommen! Hvem de er og hva de arbeider med kan du lese mer om under. 

Nationen: Det er klart situasjonen er alvorlig. Store deler av den norske kulturarven er satt i spill fordi rekrutteringen til tradisjonshåndverkene svikter. Men vi har Norges Husflidslag. Gudskjelov.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.