Aktuelt

 

Halden Husflidslag ble stiftet i 1966, og fylte dermed nylig hele 50 år! Under kan du lese om hvordan dette aktive laget feiret seg selv - og kanskje bli inspirert til feiring av eget husflidslags neste jubileum?

Husflidskonsulent i Nord-Trøndelang Randi Breiset ble under landsmøtet på Hamar i begynnelsen av juni hedret med Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste for sine 30 år som ansatt i Norges Husflidslag!

For første gang var Norges Husflidslag med på barnefestivalen Miniøya og den helt nye elevfestivalen Kulturfest Tøyen, hvor det til sammen var innom hele 28 000 barn og unge!

Berit Rønningen går inn i sin andre periode som styreleder i Norges Husflidslag i en periode hvor organisasjonen har stadig større aktivitet – og i en tid hvor behovet en større enn noensinne for at en ny generasjon læres opp i håndverkets verdi.

Møre og Romsdal Husflidslag og Molde by tar over stafettpinnen etter Hamar, og blir arrangør av Norges Husflidslags landsmøte i 2018. Det ble vedtatt som siste sak under landsmøtet på Hamar på søndag. 

Styreleder Berit Rønningen får med seg tre nye navn i styret i perioden 2016-2018.

Norges Husflidslag fortjenstmedalje i gull med diplom går i år til Torild Ankersdatter Fossnes og Margit Bredesen. De to mottok organisasjonens høyeste utmerkelse under landsmøtets festmiddag lørdag kveld.

Utstillingen "Identitet - idé i tet" åpnet fredag i Kunstbanken på Hamar. I sentrum står produktkonkurransevinneren Lone Amundsens vikingkrage.

Landsmøtet 2016: Det handler om å få inn håndlaget i ung alder. Helst med morsmelken. Slik var det før. Den gangen guttene fikk en skolest i jern til konfimasjonen og jentene et fingerbøl i sølv. Hvem tar ansvaret i dag? Skoleverket? Foreldrene? Besteforeldrene? Ingen?

Påmeldingsfristen er ute (og oppslutninga er veldig bra) Ta eventuelt kontakt med post@husflid.no dersom du av ulike årsaker ikkje rakk påmeldinga innnan fristen, så ser vi om det framleis er råd.

Broderi: Importvare eller kulturarv? Norges Husflidslag sammen med Studieforbundet kultur og tradisjon, Noregs Ungdomslag, Institutt for bunad og folkedrakt og Norsk folkedraktforum inviterer til "Fagdagane i bunad og folkedrakt" på Fagernes 29. og 30. august!

Vi ønsker åtte nye medlemmer av Norske Husflidhåndverkere velkommen! Hvem de er og hva de arbeider med kan du lese mer om under. 

Nationen: Det er klart situasjonen er alvorlig. Store deler av den norske kulturarven er satt i spill fordi rekrutteringen til tradisjonshåndverkene svikter. Men vi har Norges Husflidslag. Gudskjelov.

Programmet til Vevsymposiet 2016 "Våre diamanter" er nå klart. Gled dere til Norges største samling for alle med interesse for vev!
Påmelding: klikk HER

Trenger du eller noen du kjenner et ekstra dytt for å lære dere å strikke, men vil aller helst gjøre det fra sofakroken? Ung husflid har laget 16 enkle instruksjonsvideoer, som tar deg gjennom det du eller et barn du kjenner trenger for å komme i gang med første strikkeprosjekt!

Den andre lørdagen i september hvert år oppfordrer vi alle husflidslag til å vise frem seg selv og organisasjonen under fanen "Husflidsdagen". Årets tema for husflidsdagen blir ullas vei fra sau til sokk!

Statens kunstnerstipend er Kulturrådets stipend til dyktige utøvere er nå delt ut, og vi gratulerer til så mye til de håndverkerne som har fått tildelt stipendet innen folkekunst!

I år fyller Dyrsku'n 150 år, og Norges Husflidslag samarbeider med Dyrsku'n om den tradisjonsrike Husflidstevlinga. Frist for påmelding til årets Husflidstevling på Dyrsku'n er måndag 22. august! 

Vevsymposiet arrangeres på Maihaugen, Lillehammer Museum, i dagene 21. – 23. oktober. Norges Husflidslag står bak arrangementet, som vil ta imot omkring 200 deltagere fra hele landet og Norden for øvrig. 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.