Aktuelt

 

Programmet til Vevsymposiet 2016 "Våre diamanter" er nå klart. Gled dere til Norges største samling for alle med interesse for vev!
Påmelding: klikk HER

Trenger du eller noen du kjenner et ekstra dytt for å lære dere å strikke, men vil aller helst gjøre det fra sofakroken? Ung husflid har laget 16 enkle instruksjonsvideoer, som tar deg gjennom det du eller et barn du kjenner trenger for å komme i gang med første strikkeprosjekt!

Den andre lørdagen i september hvert år oppfordrer vi alle husflidslag til å vise frem seg selv og organisasjonen under fanen "Husflidsdagen". Årets tema for husflidsdagen blir ullas vei fra sau til sokk!

Statens kunstnerstipend er Kulturrådets stipend til dyktige utøvere er nå delt ut, og vi gratulerer til så mye til de håndverkerne som har fått tildelt stipendet innen folkekunst!

I år fyller Dyrsku'n 150 år, og Norges Husflidslag samarbeider med Dyrsku'n om den tradisjonsrike Husflidstevlinga. Frist for påmelding til årets Husflidstevling på Dyrsku'n er måndag 22. august! 

Vevsymposiet arrangeres på Maihaugen, Lillehammer Museum, i dagene 21. – 23. oktober. Norges Husflidslag står bak arrangementet, som vil ta imot omkring 200 deltagere fra hele landet og Norden for øvrig. 

Norges Husflidslag har vært med på arbeidet med å foreslå framtida for tradisjonshåndverket i utdanningssystemet, og mener blant annet at statlig ansvar for disse fagene må tas i større grad enn i dag.

Institutt for bunad og folkedrakt har nå fått ny ledelse, og det er Camilla Rossing som overtar rollen som leder for faginstituttet, etter å ha arbeidet der som konservator siden 2008. 

I 2015 har lokallag i Norges Husflidslag hatt hele 63 000 kurstimer - og nå økes også satsene på kursstøtten fra Studieforbundet kultur og tradisjon!

Allereie onsdag 09. mars startar ei ny kursrekkje i vev i Rauland. Det er nokre få plasser att, spring og meld deg på!
Undervisninga blir halde i lokala til Rauland Husflidslag 09. – 13. mars 

Firfletter Torhild Aavik ble velfortjent hedret med Telemark fylkeskommunes stipend for husflid og håndverk under deres prisutdeling ”Fotavtrykk Telemark” 11. februar! 

Freia og Norges Husflidslag samarbeider om kampanjen "Kom kyra!". Melkesjokoladekuene til Freia har gjemt seg i noen av sjokoladepakningene og de åtte heldige finnerne av kyrne vinner en bunad - med hjelp fra oss og sydd av fagfolk i Norge!

Vintersport og ullklær er en uslåelig duo, og Norges Husflidslag er tilstede under Ungdoms-OL på Lillehammer denne uka for å lære ungdom fra fjern og nær nettopp hvor fantastisk ulla er!

Når påmeldinga til TREseminaret 2016 åpner den 1. februar, vil du finne både ukes- og helgekurs innen alt fra lafting via tradisjonelle maleteknikker til treskomaking. Utgangspunkt for årets samling på Dovre for alle som jobber med tre er å ta hele treet i bruk. 

Norske Husflidshåndverkere er vår medlemsgruppe for deg jobber med husflid og håndverk som næring. 1. mars er neste søknadsfrist for opptak som husflidhåndverker i Norges Husflidslag.

Den 14. november 2015 ble 100-årsdagen til tidligere sløydlærer og husflidsnestor Kristen Frøyna fra Søndeled i Risør feira. Aust-Agder husflidslag, Husfliden Aust-Agder og Norges Husflidslag stiller seg i gratulantenes rekker!

Nå har kurskalenderen for Raulandsakademiet 2016 kommet, og alt er 8000 eksemplar sent ut! I 2016 er det 66 kurs velge mellom, og året blir et riktig høydepunkt for alle som er interessert i tekstil - med akademiet byr også på mye annet spennende! 

Raudlista: Smettvev, rutesmett, rutevev. Kjært barn har mange namn, men like fullt står teknikken i fare for å gå i gløymeboka. Dette vil Sogndal Husflidslag prøve å hindre. Vevar Anne Britt Lotsberg har no lært teknikken vidare til fleire av medlemane.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.