Aktuelt

 

Norges Husflidslag har vært med på arbeidet med å foreslå framtida for tradisjonshåndverket i utdanningssystemet, og mener blant annet at statlig ansvar for disse fagene må tas i større grad enn i dag.

Institutt for bunad og folkedrakt har nå fått ny ledelse, og det er Camilla Rossing som overtar rollen som leder for faginstituttet, etter å ha arbeidet der som konservator siden 2008. 

I 2015 har lokallag i Norges Husflidslag hatt hele 63 000 kurstimer - og nå økes også satsene på kursstøtten fra Studieforbundet kultur og tradisjon!

Allereie onsdag 09. mars startar ei ny kursrekkje i vev i Rauland. Det er nokre få plasser att, spring og meld deg på!
Undervisninga blir halde i lokala til Rauland Husflidslag 09. – 13. mars 

Firfletter Torhild Aavik ble velfortjent hedret med Telemark fylkeskommunes stipend for husflid og håndverk under deres prisutdeling ”Fotavtrykk Telemark” 11. februar! 

Freia og Norges Husflidslag samarbeider om kampanjen "Kom kyra!". Melkesjokoladekuene til Freia har gjemt seg i noen av sjokoladepakningene og de åtte heldige finnerne av kyrne vinner en bunad - med hjelp fra oss og sydd av fagfolk i Norge!

Vintersport og ullklær er en uslåelig duo, og Norges Husflidslag er tilstede under Ungdoms-OL på Lillehammer denne uka for å lære ungdom fra fjern og nær nettopp hvor fantastisk ulla er!

Når påmeldinga til TREseminaret 2016 åpner den 1. februar, vil du finne både ukes- og helgekurs innen alt fra lafting via tradisjonelle maleteknikker til treskomaking. Utgangspunkt for årets samling på Dovre for alle som jobber med tre er å ta hele treet i bruk. 

Norske Husflidshåndverkere er vår medlemsgruppe for deg jobber med husflid og håndverk som næring. 1. mars er neste søknadsfrist for opptak som husflidhåndverker i Norges Husflidslag.

Den 14. november 2015 ble 100-årsdagen til tidligere sløydlærer og husflidsnestor Kristen Frøyna fra Søndeled i Risør feira. Aust-Agder husflidslag, Husfliden Aust-Agder og Norges Husflidslag stiller seg i gratulantenes rekker!

Nå har kurskalenderen for Raulandsakademiet 2016 kommet, og alt er 8000 eksemplar sent ut! I 2016 er det 66 kurs velge mellom, og året blir et riktig høydepunkt for alle som er interessert i tekstil - med akademiet byr også på mye annet spennende! 

Raudlista: Smettvev, rutesmett, rutevev. Kjært barn har mange namn, men like fullt står teknikken i fare for å gå i gløymeboka. Dette vil Sogndal Husflidslag prøve å hindre. Vevar Anne Britt Lotsberg har no lært teknikken vidare til fleire av medlemane.

På Norsk Skogmuseum i Elverum er det tatt vare på en vott fra Grue. Den er strikket av to-tråders hjemmespunnet garn, med svart oppleggstråd og grå vrangbord.  Votten for øvrig har sjakkruter i grått og grønt, 2 x 2 masker. Den kan se ut som en ganske alminnelig arbeidsvott.

Norges Husflidslag er tilstede i Nambia sammen med de andre norske UNESCO-akkrediterte organisasjonene innen immateriell kulturarv. Tilsammen samles over 500 deltakere fra 100 land i disse dager for sørge for statlig oppslutning om arbeid for ivaretakelse av den levende kulturarven. 

Hordaland Husflidslag og Sør-Trøndelag Husflidslag er alt med, men det er rom for enda flere når NRKs Norgesglasset og Norge rundt setter i gang dugnad for å lage ei julelenke som samler hele landet! 

Vi gratulerer våre venner i Fortidsminneforeningen så mye med gaven på 41 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB. Det er ekstra gledelig at disse pengene skal brukes til restaurering gjennom kurs og utdanningsvirksomhet!

Vil du lage band og snorer i ull, bomull og lin? 13. til 17. april kan du vere med på kurs i band og snorer, som er ein del av vevopplæringa og bunadopplæringa. Påmelding til Studieforbundet kultur og tradisjon innan 18. mars 2016.

Norges Husflidslag gratulerer mangeårig samarbeidspartner Jon Bojer Godal så mye med utnevelsen som Kommandør av Den Kongelige St. Olavs Orden for sin innsats innen tradisjonshåndverk!

Våren 2016 peiles fremtiden til yrkesfagene ut, og kvaliteten og relevansen til fagene skal styrkes. Utdanningsdirektoratet ønsker nå å få innspill på hvor skoen trykker - og vi oppfordrer alle med kjennskap til håndverk, husflid og opplæring om å dele sine erfaringer. 

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.