Aktuelt

 

På Norsk Skogmuseum i Elverum er det tatt vare på en vott fra Grue. Den er strikket av to-tråders hjemmespunnet garn, med svart oppleggstråd og grå vrangbord.  Votten for øvrig har sjakkruter i grått og grønt, 2 x 2 masker. Den kan se ut som en ganske alminnelig arbeidsvott.

Norges Husflidslag er tilstede i Nambia sammen med de andre norske UNESCO-akkrediterte organisasjonene innen immateriell kulturarv. Tilsammen samles over 500 deltakere fra 100 land i disse dager for sørge for statlig oppslutning om arbeid for ivaretakelse av den levende kulturarven. 

Hordaland Husflidslag og Sør-Trøndelag Husflidslag er alt med, men det er rom for enda flere når NRKs Norgesglasset og Norge rundt setter i gang dugnad for å lage ei julelenke som samler hele landet! 

Vi gratulerer våre venner i Fortidsminneforeningen så mye med gaven på 41 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB. Det er ekstra gledelig at disse pengene skal brukes til restaurering gjennom kurs og utdanningsvirksomhet!

Vil du lage band og snorer i ull, bomull og lin? 13. til 17. april kan du vere med på kurs i band og snorer, som er ein del av vevopplæringa og bunadopplæringa. Påmelding til Studieforbundet kultur og tradisjon innan 18. mars 2016.

Norges Husflidslag gratulerer mangeårig samarbeidspartner Jon Bojer Godal så mye med utnevelsen som Kommandør av Den Kongelige St. Olavs Orden for sin innsats innen tradisjonshåndverk!

Våren 2016 peiles fremtiden til yrkesfagene ut, og kvaliteten og relevansen til fagene skal styrkes. Utdanningsdirektoratet ønsker nå å få innspill på hvor skoen trykker - og vi oppfordrer alle med kjennskap til håndverk, husflid og opplæring om å dele sine erfaringer. 

Etter fjorårets forslag til statsbudsjett med drastisk kutt i midlene til studieforbundene og vår opplæringsaktivitet, er det en lettelse å se at disse midlene i år videreføres og indeksjusteres.

Som en del av regjeringens tiltak for økt sysselsetting får museene i dette statsbudsjettet 88 millioner ekstra til bygningsvern, drift og formidling. Samtidig uteblir den helhetlige forståelsen for kulturarv og håndverkskompetanse.

I forslaget til statsbudsjett for 2016 som ble lagt frem i dag, er mye på stedet hvil innen kulturarvsfeltet og tilskuddsordningene forblir på stedet hvil. Det gledelige er derimot en betydelig økning til bygningsvern hos museene. Men hvor skal kompetansen hentes fra?

Voksensopplæringsforbundet (VOFO) deler hvert år ut reisestipend til kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i studieforbund eller tilknyttede organisasjoner. Stipendet skal brukes for å besøke et annet land og la seg inspirere av opplæring der. Søknadsfrist 24. november. 

Under Fagdagane i bunad og folkedrakt på Fagernes ble rapporten "Bærekraft i bunadnæringen" lansert, og rapporten er interessant lesing for alle som er interessert i bunad eller husflidhåndverk. 

Dyrsku'n var nok ein suksess, med mange nye deltakarar i årets Husflidstevlinga. Pris- og diplomvinnarene kan du lese om her!

Når Dyrsku'n setter i gang for 149. gang fredag 11. september er det tradisjonen tro massevis av husflid å oppleve i Seljord.

"Her er det morsomst å være, pappa, dette er enda morsommere enn politihelikopteret!" var den klare meldinga fra en gutt på åtte under Verdens Kuleste Dag.

Våren 2016 starter Studieforbundet kultur og tradisjon sammen med Norges Husflidslag opp med en ny kursrekke i den populære vevopplæringa, som er et tilbud for alle som ønsker å lære mer om vev - som hobby eller grunnlag for næring. 

Har du en ide som kunne blitt et spennende produkt? Eller et produkt som hadde fortjent litt flere kunder? Vi inviterer til produktutviklingskurs over tre samlinger i Nordfjordeid og Elverum i 2015-2016!

I Norsk kulturforums nyeste publikasjon ”Bra nok? Egnede lokaler for kultur” rettes oppmerksomheten mot det presserende behovet for lokaler til å drive kulturaktivitet i – inkludert husflid og håndverk. 

Ung husflid får stadig flere medlemmer – og det fører også med seg mer penger. I år har vi fått hele 920 000 kroner til fordeling til våre lag med unge medlemmer, noe som er 200 000 mer enn i fjor.

– Jeg ble helt svimmel da jeg skjønte det var meg, sier Torhild Holter til Østlendingens journalist Jon Iver Grue. Lørdag ble hun kåret som «Årets læringshelt» under Midtsommerdager i Alvdal.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.