Aktuelt

 

Husflid er både kultur, fornuftig ressursbruk og folkehelse, sier nyvalgt styreleder i Norges Husflidslag, Berit Rønningen.

Mary Mikalsen Trollvik fra Manndalen mottok lørdag kveld Norges Husflidslags æresmedalje i gull for sitt arbeid med husflid og doudjii. 

Filigransmester Gry Marie Grindbakken blir i dag tildelt førstepremien i Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet» med smykkeserien «Akantus». 

Denne uken ble det klart at Norges Husflidslag, som den tredje organisasjonen i Norge, er akkreditert av UNESCO som frivillig organisasjon (NGO) med spesielt ansvar for immateriell kulturarv. 

Kulturminister Thorhild Widvey har et nært forhold til bunad, og etter et besøk på Heimen Husflid vet hun mer om utfordringene med produksjonen av stasplagget. 

13. til 15. juni arrangeres Norges Husflidslags landsmøte i Harstad, og som en del av dette inviteres både fastboende og tilreisende til å ta del i husflidsaktiviteter gjennom helga!

15. mai stilte Norges Husflidslag med 250 bunadkledde medlemmer for å delta i Stortingets feiring av Grunnlovens 200-årsjubileum.

Fra høsten 2014 er det ny oppstart i det samlingsbaserte universitetsemnet Drakt og samfunn

Treseminaret på Dovre feiret ti år med treglede 22. til 27. april, og bød med tittelen «Enig og TRE til Dovre faller» i år inn til et ekstra fyldig jubileumsprogram!

Norges Husflidslag har fått tre millioner i breddegave fra Sparebankstiftelsen DNB for å gi barn og unge gleden av kunnskap og opplevelser knyttet til ull!

Norges Husflidslag vil gjerne se og høre om din bunad – del bilde av deg og din på bunad på Instagram og Facebook med emneknaggen #minbunad!

Mandag 24. mars holdt Norges Husflidslag innlegg på UNESCOs internasjonale konferanse om hvordan vi jobber for å sikre overlevelsen til utrydningstruede håndverksteknikker.

Åklær fra Buskerud på verdensveven viser frem den immaterielle kulturarven som ligger åklevevingen.

Tapet av Dale Garns produksjon er et tap av kunnskap om ull, kvalitet og kulturarv vi vanskelig kan få tilbake. 

No er det tid for å søkje på Vg2 design og trearbeid. Dette studiet har hovudvekt på treskjering. Eller på Vg2 smed.

Lørdag den 1. februar åpnet vinterens høydepunkt for alle håndverksinteresserte, Vinterfestivalen på Hadeland Glassverk.

Kristin Skogen Lund (bildet) har hatt en interessant innfallsvinkel på forbedringen av norsk skole de siste dagene, med en etterlengtet oppmerksomhet omkring behovet for praktisk kunnskap. Men analysen og løsningene som har blitt presentert under fanen #læringslivet mangler noe vesentlig – det enkle faktum at ingen blir dyktige praktikere om de ikke har praktisk opplæring.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.