Aktuelt

 

Norges Husflidslag har fått breddegave fra Sparebankstiftelsen DNB til å lære barn og unge om ull, og alle våre lokallag kan søke om ullmidler innen 1. desember. 

Norges Husflidslag er glade for at organisasjonens arbeid blir sett og verdsatt, og har stor tro på at samarbeidet med Norsk kulturråd vil fungere godt med fremover.  

Med et kutt på 40 millioner til studieforbundene viser Solberg-regjeringen en lite kunnskapsbasert kultur- og kunnskapspolitikk. 

Norges Husflidslags redesignkonkurranse Nyttig på nytt ble avgjort på forsommeren. En PC-bag laget av en lærjakke stakk av med førstepremien. 

Regional kulturplan for Hordaland 2015-2025 er på høyring. Her kan dere lese Norges Husflidslags høyringssvar.

Kniplinger fra Valdres

16. oktober er søknadsfrist for statens kunstnerstipend, deriblant folkekunststipendet, og vi oppfordrer husflidhåndverkere til å søke dette stipendet. 

Det ble publikumsrekord på årets Dyrsku med 88.000 innom portene. På Norges Husflidslags spikkeverksted for barn ble det spikket troll og tusser, ringspill og hele flokker av fugler. 

Hode i tre laget av en elevene på Handsverksskolen på Hjerleid

En ny tolkning av forskrifter har gjort det usikkert om skoler som tilbyr små håndverkfag, slik som Handverksskolen på Hjerleid, kan opprettholde driften. Nå håper skolene at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tar grep. 

Lørdag 13. september var det Husflidsdagen 2014, hvor husflidslag og håndverkere over hele landet viste seg frem og inviterte folk inn! Tema for årets husflidsdag var rødlista og arbeidet for å bevare utrydningstrua husflidsteknikker.

Detalj fra smiing

Utdanningsdirektoratet har i disse dager ute på høring et forslag om å opprette kryssløp Vg1 teknikk- og industriell produksjon til Vg2 smed. Her kan dere lese Norges Husflidslags tilbakemelding.

Som forventet ble lørdag 23. august Verdens Kuleste Dag, i hvert fall for alle barna som fant veien til Akershus Festning og Sparebankstiftelsens arrangement.

Detalje i sort og rødt fra stakk på bunad.

Torsdag og fredag denne uka er det duket for høstens viktigste arrangement for alle som er interessert i bunad og folkedrakt når "Fagdagene 2014" arrangeres på Fagernes.

Chanila T. Fagerhaug og Åshild M. Føllesdal som kurslærere i å spinne ull i Nanjing

Fire jenter fra Ung husflid i Oppland er tilstede under ungdoms-OL i Nanjing for lære bort kunsten å spinne ull.

Her kan du lese Norges Husflidslags høringssvar på gjennomgangen av Norsk kulturråd.

Da NRK besøkte jakt- og fiskedagene forrige uke, var husflidskonsulent i Hedmark, Magnhild Tallerås, tydelig på at håndverkskunnskap må tilbake i skolen.

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Handverksskolen på Hjerleid, Dovre har eit par ledige plassar på Vg2 Design og trearbeid. Dette studiet har hovudvekt på treskjering, men ein lærar mange teknikkar i arbeid med tre som materiale. Dette er eit årskurs, og det er mogeleg å ta læretid etterpå.

Opplæring i entreprenørskap, workshops og demonstrasjoner av tradisjonshåndverk stod i fokus da prosjektet «Crossover Crafts – Artisans Without Borders» arrangerte håndverksdager i Troms.

Men i Nittedal står 35 barn i alderen 8 til 13 år likevel opp klokka åtte, setter seg på sykkelen og klokka ni ankommer de Utheim, husflidslagets lokaler i Nittedal, for å gå på sommerskole.

Staskniv laget av Stian Eriksen

Se flere av de flotte finaleproduktene i Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet».

25 jan 2020, Molde og omegn

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.