Aktuelt

 

Bruk sommeren på å lære deg veving, plantefarging, lafting eller en av de andre førti kursene som tilbys hos Raulandsakademiet i juni og juli!

Når Norilia nå sørger for at tre av fire norske sauer vil få svanemerket ulla si så er det ekstremt løft for den norske ulla og ullkjøpere, sier direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacobsen. 

Norges ubestridte bunadekspert, forsker og forfatter, Aagot Noss, døde 5. april, 90 år gammel. Fra hun som ung startet sin yrkeskarriere ved Norsk Folkemuseum og helt til det siste var hun glødende opptatt av å forske og formidle norsk drakttradisjon. 14. april gravlegges hun i hjembygda Ål i Hallingdal.

Statens kunstnerstipend er nå tildelt, og vi gratulerer de seks håndverkerne innen bunadtilvirking, filigrans, firfletting og instrumentmaking som har fått tildelt folkekunststipendet!

23. mars var «Nordens dag» og det falt sammen med at Norges Husflidslag var vertskap for møte for Nordens Husflidsforbund, hvor de daglige ledere av Svenske Hemsløjdens Riksforbund, Finnish Craft Union, Estonian Folk Art Union, danske FORA og Norges Husflidslag diskuterte mulige felles strategier og prosjekter.

Kan bunadsproduksjon nokon gong bli bærekraftig? Fagdagane 2015 ser på framtida for bunadnæringa og spørsmåla omkring kunnskap, kulturarv og næring. Vel møtt til årets viktigaste samling for alle bunadsinteresserte!

Det har kommet inn mange søknader om medlemskap i Norske Husflidhåndverkere i det siste, og vi ønsker 12 nye medlemmer velkommen!

Gladnyhet for alle som arrangerer kurs med støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon: Tilskuddet til kurs med lærer økes! 

Den har lite interesse for håndverk som ikke faller i staver over fibre og farger på Telespinn i Svartdal i Telemark. Men for å utvikle en bærekraftig næring basert på energiske sjarmtroll i geitefjøset, skal det mer til enn romantiske drømmer om et liv på landet.

Kurskatalogen frå Raulandsakademiet for 2015 ligg nå på nett, med mange nye kurstilbod av året. Meld du deg på innan 1. mars er det 10 prosent rabatt på kursavgifta. 

For femte år på rad inviterer Norges Husflidslag og Hadeland Glassverk til vinterens store salgsutstilling for håndverk og husflid! Vinterfestivalen åpner 7. februar, og frem til 1.mars vil over førti av landets beste håndverkere stille ut og selge sine produkter på glassverket.

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

Torsdag møttes representanter Husfliden-butikkene, husflidskonsulentene, håndverkerne og andre ansatte til et inspirasjonsmøte i Oslo.
De neste fire årene er det norsk ull som er satsningsområde i Norges Husflidslag og de fremmøtte fikk en orientering om noen av planene fremover.

6. til 10. juli inviterer Åbolands hantverk rf til Nordiska Hemslöjdslägret i Pargas i Finland. Tema for årets leir er håndverk i skjærgården, og under leiren blir det husflidskurs for deltakere i alle aldre!

Ung husflid har nå fordelt breddegaven vi har fått fra Sparebankstiftelsen DnB for å lære barn og unge om den norske ulla. Informasjon om tildelingene finner dere her.

Voksenopplæringsforbundet lyser nå ut sitt reisestipend 2015 for studiereiser til utlandet, som kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i Norges Husflidslag kan søke på. 

Våren 2015 starter Vestnorsk kulturakademi opp med et nytt semester med tekstilkultur i samarbeid med Høgskolen i Bergen. 

Boka ”Drikkestell for øl i Trøndelag” forteller historien hvor viktig øl har vært hverdags og fest i Norge, og ikke minst om det dekorative og flotte håndverket ølen har vært oppbevart i og drukket av! 

-Et samfunn blir dumt og fattig hvis man ikke utvikler og vedlikeholder alle talenter i befolkningen, sier Mattias Tesfaye, forfatteren av Kloge hænder - et forsvar for håndværk og faglighed. 

Hege-Therese Nilsen, husflidskonsulent i Hordaland, delte sin kunnskap om den fantastiske ulla med norske TV-tittere i gårsdagens episode av «Det store symesterskapet» på NRK.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.