Aktuelt

 

Etter 22. juli tok Oslo fylkeshusflidslag initiativ til at husflidslagsmedlemmer over hele landet skulle være med på å lage sitteunderlag til Utøya. Nå har sitteunderlagene blitt overrekt AUF!

Detalj fra smiing

Årsmøtet i Studieforbundet kultur og tradisjon gir tydelig beskjed til Stortinget om å ta grep og verne små verneverdige fag i den videregående opplæringen. 

Deltakerne på UNESCO-instruktørsamlingen i mai 2015

I mai var Norges Husflidslag vertskap for den tredje samlinga for det nordiske nettverket som fordyper seg i UNESCOs konvensjon om immateriell kulturarv.

80 håndverkere, designere og andre fagfolk var samlet på Nynorskens hus den 12. mai da vi sammen med Heimen Husflid og Bondeungdomslaget i Oslo inviterte til seminaret ”Kulturarv som raknar i saumen”. 

Stortingspresident Olemic Thommessen fra Høyre kjenner kulturfeltet godt, og er i tillegg en ivrig bunadsbruker. Spesielt kursvirksomheten trekker han frem som en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å kompetanse på bunadssøm i framtida.

Partileder for Venstre, Trine Skei Grande, har gjennom sitt politiske liv jobbet mye med både kunnskaps- og kulturpolitikk. Vi har snakket med henne om håndverksfagene og hva som skal til for å bedre rekrutteringa til bunadsfaget!

Bruk sommeren på å lære deg veving, plantefarging, lafting eller en av de andre førti kursene som tilbys hos Raulandsakademiet i juni og juli!

Når Norilia nå sørger for at tre av fire norske sauer vil få svanemerket ulla si så er det ekstremt løft for den norske ulla og ullkjøpere, sier direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacobsen. 

Norges ubestridte bunadekspert, forsker og forfatter, Aagot Noss, døde 5. april, 90 år gammel. Fra hun som ung startet sin yrkeskarriere ved Norsk Folkemuseum og helt til det siste var hun glødende opptatt av å forske og formidle norsk drakttradisjon. 14. april gravlegges hun i hjembygda Ål i Hallingdal.

Statens kunstnerstipend er nå tildelt, og vi gratulerer de seks håndverkerne innen bunadtilvirking, filigrans, firfletting og instrumentmaking som har fått tildelt folkekunststipendet!

23. mars var «Nordens dag» og det falt sammen med at Norges Husflidslag var vertskap for møte for Nordens Husflidsforbund, hvor de daglige ledere av Svenske Hemsløjdens Riksforbund, Finnish Craft Union, Estonian Folk Art Union, danske FORA og Norges Husflidslag diskuterte mulige felles strategier og prosjekter.

Kan bunadsproduksjon nokon gong bli bærekraftig? Fagdagane 2015 ser på framtida for bunadnæringa og spørsmåla omkring kunnskap, kulturarv og næring. Vel møtt til årets viktigaste samling for alle bunadsinteresserte!

Det har kommet inn mange søknader om medlemskap i Norske Husflidhåndverkere i det siste, og vi ønsker 12 nye medlemmer velkommen!

Gladnyhet for alle som arrangerer kurs med støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon: Tilskuddet til kurs med lærer økes! 

Den har lite interesse for håndverk som ikke faller i staver over fibre og farger på Telespinn i Svartdal i Telemark. Men for å utvikle en bærekraftig næring basert på energiske sjarmtroll i geitefjøset, skal det mer til enn romantiske drømmer om et liv på landet.

Kurskatalogen frå Raulandsakademiet for 2015 ligg nå på nett, med mange nye kurstilbod av året. Meld du deg på innan 1. mars er det 10 prosent rabatt på kursavgifta. 

For femte år på rad inviterer Norges Husflidslag og Hadeland Glassverk til vinterens store salgsutstilling for håndverk og husflid! Vinterfestivalen åpner 7. februar, og frem til 1.mars vil over førti av landets beste håndverkere stille ut og selge sine produkter på glassverket.

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

Torsdag møttes representanter Husfliden-butikkene, husflidskonsulentene, håndverkerne og andre ansatte til et inspirasjonsmøte i Oslo.
De neste fire årene er det norsk ull som er satsningsområde i Norges Husflidslag og de fremmøtte fikk en orientering om noen av planene fremover.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.