Aktuelt

 

Detalje i sort og rødt fra stakk på bunad.

Torsdag og fredag denne uka er det duket for høstens viktigste arrangement for alle som er interessert i bunad og folkedrakt når "Fagdagene 2014" arrangeres på Fagernes.

Chanila T. Fagerhaug og Åshild M. Føllesdal som kurslærere i å spinne ull i Nanjing

Fire jenter fra Ung husflid i Oppland er tilstede under ungdoms-OL i Nanjing for lære bort kunsten å spinne ull.

Her kan du lese Norges Husflidslags høringssvar på gjennomgangen av Norsk kulturråd.

Da NRK besøkte jakt- og fiskedagene forrige uke, var husflidskonsulent i Hedmark, Magnhild Tallerås, tydelig på at håndverkskunnskap må tilbake i skolen.

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Handverksskolen på Hjerleid, Dovre har eit par ledige plassar på Vg2 Design og trearbeid. Dette studiet har hovudvekt på treskjering, men ein lærar mange teknikkar i arbeid med tre som materiale. Dette er eit årskurs, og det er mogeleg å ta læretid etterpå.

Opplæring i entreprenørskap, workshops og demonstrasjoner av tradisjonshåndverk stod i fokus da prosjektet «Crossover Crafts – Artisans Without Borders» arrangerte håndverksdager i Troms.

Men i Nittedal står 35 barn i alderen 8 til 13 år likevel opp klokka åtte, setter seg på sykkelen og klokka ni ankommer de Utheim, husflidslagets lokaler i Nittedal, for å gå på sommerskole.

Staskniv laget av Stian Eriksen

Se flere av de flotte finaleproduktene i Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet».

Velkommen til Fagdagane 2014 på Valdres folkemuseum, eit seminar og møteplass for alle drakt- og bunadinteresserte. 

Rundt 150 tekstilinteresserte hadde funnet veien til Trondenes Historiske Senter i Harstad for å være med på åpningen av Norges Husflidslags grunnlovs- og festspillutstilling "Moteløver og heimføingar - klesskikk i nord". 

Husflid er både kultur, fornuftig ressursbruk og folkehelse, sier nyvalgt styreleder i Norges Husflidslag, Berit Rønningen.

Mary Mikalsen Trollvik fra Manndalen mottok lørdag kveld Norges Husflidslags æresmedalje i gull for sitt arbeid med husflid og doudjii. 

Filigransmester Gry Marie Grindbakken blir i dag tildelt førstepremien i Norges Husflidslags produktutviklingskonkurranse «Identitet – idé i tet» med smykkeserien «Akantus». 

Denne uken ble det klart at Norges Husflidslag, som den tredje organisasjonen i Norge, er akkreditert av UNESCO som frivillig organisasjon (NGO) med spesielt ansvar for immateriell kulturarv. 

Kulturminister Thorhild Widvey har et nært forhold til bunad, og etter et besøk på Heimen Husflid vet hun mer om utfordringene med produksjonen av stasplagget. 

13. til 15. juni arrangeres Norges Husflidslags landsmøte i Harstad, og som en del av dette inviteres både fastboende og tilreisende til å ta del i husflidsaktiviteter gjennom helga!

15. mai stilte Norges Husflidslag med 250 bunadkledde medlemmer for å delta i Stortingets feiring av Grunnlovens 200-årsjubileum.

Fra høsten 2014 er det ny oppstart i det samlingsbaserte universitetsemnet Drakt og samfunn

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.