Aktuelt

 

Kulturminister Thorhild Widvey har et nært forhold til bunad, og etter et besøk på Heimen Husflid vet hun mer om utfordringene med produksjonen av stasplagget. 

13. til 15. juni arrangeres Norges Husflidslags landsmøte i Harstad, og som en del av dette inviteres både fastboende og tilreisende til å ta del i husflidsaktiviteter gjennom helga!

15. mai stilte Norges Husflidslag med 250 bunadkledde medlemmer for å delta i Stortingets feiring av Grunnlovens 200-årsjubileum.

Fra høsten 2014 er det ny oppstart i det samlingsbaserte universitetsemnet Drakt og samfunn

Treseminaret på Dovre feiret ti år med treglede 22. til 27. april, og bød med tittelen «Enig og TRE til Dovre faller» i år inn til et ekstra fyldig jubileumsprogram!

Norges Husflidslag har fått tre millioner i breddegave fra Sparebankstiftelsen DNB for å gi barn og unge gleden av kunnskap og opplevelser knyttet til ull!

Norges Husflidslag vil gjerne se og høre om din bunad – del bilde av deg og din på bunad på Instagram og Facebook med emneknaggen #minbunad!

Mandag 24. mars holdt Norges Husflidslag innlegg på UNESCOs internasjonale konferanse om hvordan vi jobber for å sikre overlevelsen til utrydningstruede håndverksteknikker.

Åklær fra Buskerud på verdensveven viser frem den immaterielle kulturarven som ligger åklevevingen.

Tapet av Dale Garns produksjon er et tap av kunnskap om ull, kvalitet og kulturarv vi vanskelig kan få tilbake. 

No er det tid for å søkje på Vg2 design og trearbeid. Dette studiet har hovudvekt på treskjering. Eller på Vg2 smed.

Lørdag den 1. februar åpnet vinterens høydepunkt for alle håndverksinteresserte, Vinterfestivalen på Hadeland Glassverk.

Kristin Skogen Lund (bildet) har hatt en interessant innfallsvinkel på forbedringen av norsk skole de siste dagene, med en etterlengtet oppmerksomhet omkring behovet for praktisk kunnskap. Men analysen og løsningene som har blitt presentert under fanen #læringslivet mangler noe vesentlig – det enkle faktum at ingen blir dyktige praktikere om de ikke har praktisk opplæring.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.