Aktuelt

 

Norges Husflidslag møter mandag 21. oktober, Familie- og kulturkomiteen på Stortinget for å dele våre innspill om statsbudsjettet 2020. Høringen starter kl. 19.35, direktør Marit Jacobsen og kommunikasjonskonsulent Tone Sjåstad deltar, og bruker de tildelte minuttene på å snakke om hvilken rolle husflid og håndverk som kunnskap, kulturarv og næring skal ha i framtidens Norge.

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Fylkesledermøte – Scandic Solli hotell, Parkveien 68, Oslo
25.- 27. oktober 2019

Regjeringen taler med to tunger: Kulturministeren signaliserer gjennom budsjettforslaget en stor satsing på integrering og mangfold. Samtidig velger regjeringen i Kunnskapdepartementets budsjett å redusere tilskuddet til studieforbundene med 5 millioner kroner.

Norges Husflidslag og Fikselaugene blir fremhevet i Europarådets publikasjon «European Heritage for The 21. Century, The Golden Collection of Good Practices” som et viktig eksempel på tiltak for bærekraftig bruk av kulturminner og landskapsressurser.

Nytt hefte: «Bunad—hva er det?» Formidlingsopplegg til barn og unge i alder 9-12år.

10.-13.okt er det North Atlantic Native Sheep and Wool Conference, en internasjonal sau- og ullkonferanse arrangert i Setesdal. 

Søk Folkekunststipendet 2020—et av Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst. Folkekunstnere er utøvere av folkelige kunstuttrykk innen håndverk, dans, musikk og sang. 

For 5. gang ønsker vi å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Kunsthåndverkere, Norske Brukskunstnere, og andre håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med kortreiste, bærekraftige produkter med gode historier.

I over 150 år har folkefesten, handels- og landbruksmessa og fesjået Dyrsku'n i Telemark samla over 90 000 mennesker årlig. Vi deltar med flere utstillinger, og aktiviteter for voksne og barn hele helgen.

18. oktober arrangerer vi kulturarvskonferanse i Oslo sammen med Norges Bygdekvinnelag og Forbundet Kysten. Hold av datoen!

Dyrsku’n deler hvert år ut hederspris for personer/lag som har utmerket seg spesielt ved å løfte frem håndverk gjennom sin formidling og engasjement. 

I år går prisen til Jan Tore Solberg, medlem i Enebakk Husflidslag i Akershus. Fra tidlig på 2000-tallet har han bygget opp en stor og sammensveiset gjeng som alle er interessert i tre og spesielt i tredreiing.

Nordic Craft Week, 31. August–7. September, er en årlig feiring av tradisjonell nordisk håndverk. De nordiske landene har en lang håndarbeidstradisjon, og gjennom prosjektet har vi fokus på vår felles kulturarv og håndverk som næring.

Har du hull i sokken? Har buksa revna? Fortvil ikke! 

Norske husflidhåndverkere deltar denne uken på Oslo Design Fair 28. - 30. august 2019. Velkommen skal dere være til stand B01–41!

Fagdagene i bunad og folkedrakt er over for i år, takk til alle som var med! 

Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag, og den eneste utdanningsmulighet i Norge i treskjærerfaget. De har ledige studieplasser til høsten.

Vi er tilbake etter ferien og ser frem til å ta fatt på en travel høst med fullspekket program.

Fagdagane i bunad og folkedrakt er ei årlig samling for alle som jobber i eller har interesse for bunadfeltet. Årlig samles vel 120 bunadtilvirkere, husflidsbutikker, interesseorganisasjoner, forskere og andre for å diskutere aktuelle tema.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.