Aktuelt

 

Har du bunad eller bikkje har du alltid noe å snakke om og nå i mai virker det som om alle snakker om bunad.

- Jo, fordi bunaden er vår aller viktigste kulturarv! Om lag 70% av alle norske kvinner har en bunad, mens over 20% av alle menn har bunad.

NORGES HUSFLIDSLAG INVITERER TIL KURS

Foto:  Thor Nielsen

Husflidsbevegelsen har helt fra begynnelsen blant annet handlet om å skape respekt og anerkjennelse for kvinners arbeid i og utenfor hjemmet.    

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ønsker innspill til en framtidig Ungdomsmelding. Hva bør stå i en slik melding? Hva kan være Norges Husflidslags rolle? 

I kurskalenderen til Norges Husflidslag finner du mange forskjellige -  og noen beslektede kurs du kan delta på.
Her er en liten oversikt over kurs som hver på sin måte dreier seg om det å designe sin egen veske. 

Fredrikstad Husflidslags deltakere på vevkursene spør etter utfordrende prosjekter hvor kreativitet og vevkunnskap kan kombineres. Høsten 2003 falt valget på IKAT.

Voll husflidslag sitt rødlisteprodukt er flossteppe slik vi husker dem fra bestemors stue.

Første uka etter påske: TREseminaret 2019 på Dovre arrangeres fra tirsdag 23. april til søndag 28. april. 

-Jeg føler meg som en gullgraver når jeg finner mange fine røtter, sier Signe Irene Berg, en nestor innen tægerbinding. Hun stiftet bekjentskap med håndverket for 40 år siden, er i dag en skattet kursleder og fortsatt like aktiv og glad i håndverket.

Norges Husflidslag og Studieforbundet kultur og tradisjon er glad for at det er lagt fram en ny melding med visjoner for framtidas kulturpolitikk. Vi støtter helhjertet opp om samfunnsmålet og de overordnede kulturpolitiske målene i meldingen. 

Satsingsområdet Holdbart ble vedtatt på Norges Husflidslags landsmøte i juni 2018. I årene 2019-2022 skal Norges Husflidslag arbeide med bærekraft - hvordan håndverk og materialkunnskap kan bidra til å gjøre forbruket vårt mer bærekraftig, mer Holdbart.

Meråker husflidslag har valgt Meråkerhuvas flossakant som sitt fokusområde for bevaring av en gammel handverksteknikk. Dette arbeidet inngår i Norges husflidslags Rødlistearbeid for bevaring landets immaterielle kulturarv.  Vi valgte flossabinding fordi dette er en teknikk som få kan og vi ønsket at denne skulle bevares.

Vinnere av vervepremier for 2018 er trukket! Landet rundt har medlemmer i lokallag verva hele 1191 nye medlemmer til Norges Husflidslag.

Å være maler er å jobbe med farger, det som fargelegger og gir lys i livet til folk hele året.  

Hva er egentlig Norges Husflidslag? Her får du en kort innføring.

 hos Norsk håndverksinstitutt

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr i vår hverdag, - og fest. 

Om et tradisjonshåndverksfag årlig har hatt flere enn 5 nyinngåtte lærekontrakter over hele landet har retten til ekstra tilskudd falt bort. Nå er reglene endret til glede for bunadstilvirkerfaget sammen med en rekke andre verneverdige håndverksfag.

En gladnyhet for 2019 er at alle våre medlemmer får nå 10% rabatt på alle kurs hos Raulandsakademiet! Les mer om dette og de andre godene du har som medlem av Norges Husflidslag her.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.