Aktuelt

 

Vinnere av vervepremier for 2018 er trukket! Landet rundt har medlemmer i lokallag verva hele 1191 nye medlemmer til Norges Husflidslag.

Å være maler er å jobbe med farger, det som fargelegger og gir lys i livet til folk hele året.  

Hva er egentlig Norges Husflidslag? Her får du en kort innføring.

 hos Norsk håndverksinstitutt

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr i vår hverdag, - og fest. 

Om et tradisjonshåndverksfag årlig har hatt flere enn 5 nyinngåtte lærekontrakter over hele landet har retten til ekstra tilskudd falt bort. Nå er reglene endret til glede for bunadstilvirkerfaget sammen med en rekke andre verneverdige håndverksfag.

En gladnyhet for 2019 er at alle våre medlemmer får nå 10% rabatt på alle kurs hos Raulandsakademiet! Les mer om dette og de andre godene du har som medlem av Norges Husflidslag her.

I den nye stortingsmeldinga om frivillighetspolitikk får lokaler til frivillighet et eget kapittel. Norges Husflidslag er veldig fornøyd med at kulturminister Trine Skei Grande ser hvor viktig gode lokaler er for aktivitet i lag og foreninger landet over.

På utkikk etter den perfekte julegaven til den håndverks- og kulturarvinteresserte? Gi et abonnement! Norsk Husflid er et kulturtidsskrift og fagblad om husflid og håndverk, som kommer med fem utgaver i året.

8. til 12. august 2018 var ungdom fra hele Norden samlet på Jessheim for Nordisk håndverksleir for ungdom. Nå kan du få en smakebit på leiren gjennom denne filmen! Leiren var samarbeid mellom alle medlemslandene i paraplyorganisasjonen Nordens Husflidsforbund med Norges Husflidslag som arrangør, med vel 60 deltakere i alderen 16-22 år.

Hver dag fram til jul finner du tips til en ny ting å lage i Ung Husflids adventskalender! Dette er en den perfekte måten å gjøre desember til en sosial og kreativ måned - og sannelig kan du få unna noen julegaver også!

Drakttradisjonene i Buskerud og Telemark har mye til felles, og mange av teknikkene som tradisjonelt har blitt brukt til å lage ulike deler av disse draktene, er snart glemt. Derfor inviterer vi 26. og 27. januar til et eget kurs i åtte ulike rødlista teknikker tilknyttet nettopp drakttradisjon i Buskerud og Telemark.

Forrige uke ble Oppland fylkeskommunes nye stipend for husflid og håndverk delt ut for aller første gang. Vi gratulerer både prismottakerne Sigrid Blekastad og Eli Fahlstrøm Fergestad med prisen – og fylket med det gode grepet for å ivareta husflid som levende kulturarv!

23. november la kulturminister Trine Skei Grande lagt fram den nye stortingsmeldinga om kulturpolitikk. Vi er veldig fornøyde med at ivaretakelse og formidling av kulturarv trekkes fram som et av de viktigste områdene!

For at vi skal kunne ha bunadsproduksjon lokalt i Trøndelag i framtida, behøves det flere læreplasser i bunadtilvirkerfaget - og flere lærlinger. Dette vil Norges Husflidslag gjøre noe med, og inviterer 23. november for alle første gang til seminar med dette som tema.

Melhus Husflidslag har valgt hælteppe som ett av sine tre rødlisteprosjekter. Vi ønsket å se på hvordan et slikt teppe var bygd opp, materialvalg og hvilke teknikker som var tatt i bruk. Likeså ville vi vite noe om historien bak teppene.

Ny kursrekkje på Vevopplæringa startar opp 3. april 2019 på Rauland. Her har vi nokre ledige plassar att. Hiv deg rundt og meld deg på!

Den folkelige og allmenne bunadbruken i Norge står i en særstilling i internasjonal sammenheng. Derfor vil Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norges Husflidslag, Noregs Ungdomslag, Norsk Folkedraktforum og Studieforbundet kultur og tradisjon få norsk bunadbruk på UNESCOs oversikt over immateriell kulturarv.

I Trine Skei-Grandes første statsbudsjett som kulturminister er det økninger tilsvarende prisvekst på både voksenopplæringsmidler og kulturvern. Det inneholder ingen store løft, men er et stabilt budsjett uten de samme kuttene vi har sett de seneste årene.

Filigransølvsmedmester Gry Marie Grindbakken har i tre år vært håndverkstipendiat hos Norsk Håndverksinstitutt. I denne perioden har hun jobbet med fordypning i filigran - teknikk og gamle søljer. Fram til 14. oktober kan du se arbeidet hennes utstilt ved på Porselensmuseet i Porsgrunn!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.