100 ganger hurra for Kristen Frøyna!

Den 14. november 2015 ble 100-årsdagen til tidligere sløydlærer og husflidsnestor Kristen Frøyna fra Søndeled i Risør feira. Aust-Agder husflidslag, Husfliden Aust-Agder og Norges Husflidslag stiller seg i gratulantenes rekker!

Ordfører Per Kristian Lunden var der og gratulerte på dagen, og over ser dere jubilanten sammen med ordføreren - også han berømmer den formidable innsatsen Kristen har lagt ned for husflidsbevegelsen gjennom det som må sies å være en god mannsalder! 

Kristen Frøyna var formann i fylkeslaget sammenhengende i 21 år – og han satt i fylkesstyret helt fra 1955 til 1979.  Han jobbet særlig for kurs i mannlig husflid – og la stor innsats ned som kurslærer i horn- og beinarbeid, tinnarbeid og ikke minst med treskjæringskurs rundt i hele fylket.  I hans ledertid ble det både arrangert landsmøte i Aust-Agder, og store utstillinger. Som fylkesleder hadde han også eieransvar for utviklingen av Husfliden i Arendal - som lever i beste velgående i våre dager. 

Kristen Frøyna var også pådriver for Norges Husflidslag sitt kjøp av Holmen Gård i 1976. Han så potensialet i stedet og ønsket et nasjonalt løft for å ta vare på og videreutvikle kursvirksomheten. Han gikk så langt at da det dro ut med handelen, sier historien, at ha tilbydde å låne de kjøpesummen rentefritt. Holmen er i dag historie men oppfylte i mange år mange ildsjeler og entusiasters behov for kompetanseheving og inspirasjon.

Kristen Frøyna er fortsatt aktiv som produsent av husflidsarbeider og følger med i alt som skjer som aktiv leser av dagsavisene lokalt og regionalt. Frøyna har fått Norges Husflidslags æres- og fortjenestemedalje i gull i 1985 og han fikk Risør kommunes kulturpris i 1994. Vi stiller oss i gratulantenes rekker, Kristen – og ønsker et godt nytt-husflidsår til et høyt aktet æresmedlem i Norges Husflidslag! 

Foto: Risør kommune

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.