52 rødlisteteknikker på 52 uker

Gjennom hele 2017 vil vi dele en rødlisteteknikk på sosiale medier ukentlig, med mål om at flere skal oppdage og ta del i arbeidet våre lokal- og fylkeslag gjør for å bevare utrydningstrua husflidskunnskap!

Rødlista i Norges Husflidslag har lånt sitt navn fra naturvernfeltet hvor begrepet knyttes til utrydningstruede plante- og dyrearter. Norges Husflidslag ser at svært mange av våre husflids- og håndverksteknikker er i faresonen for å forsvinne og har derfor satt i gang en landsomfattende rødlistedugnad. I Rødliste-dugnaden jobber vi ikke med en ferdig liste, men det er våre lokal- og fylkeslag som velger ut hvilke teknikker de mener er viktige lokalt, og setter da i gang med kurs, dokumentasjon og formidling av teknikken!

Over 150 av våre lokallag har valgt seg ut rødlisteteknikker, og gjennom 2017 vil vi vise fram en av disse teknikkene hver uke. Disse finner du ved å følge oss på Instagram og Facebook - og ofte kan du lese enda mer om dem på våre rødlistesider.

2017 er også markering av at det er 10 år siden Norge ratifiserte UNESCO-konvensjonen om vern av den immaterielle kulturarven, og Norges Husflidslag er stolt over å være akkreditert som rådgivende organisasjon for UNESCO innen dette feltet og ekspert på tradisjonell håndverkskunnskap. Rødlista er en av våre metoder for å ta vare på håndverkskunnskap og er helt i tråd med denne konvensjonens ønske om å vise fram verdien av håndbåren kulturarv og kunnskap.

Les mer om Rødlista her!

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.