Æresmedalje i gull til Mary Mikalsen Trollvik

Mary Mikalsen Trollvik fra Manndalen mottok lørdag kveld Norges Husflidslags æresmedalje i gull for sitt arbeid med husflid og doudjii. 

Mary er 79 år, og har vært en drivkraft for husflid og doudji i Manndalen i mange tiår. I 1966 var hun med på å starte opp Manndalen husflidslag ut fra det behovet hun og andre så for at kvinnene i området skulle ha et felles utsalgssted for varene som ble produsert i hjem rundt omkring. Manndalen husflidslag var en suksess, og ved hjelp av Marys giv fikk man i 1976 et eget husflidshus i bygda.

- Jeg er både overraska og glad for å få denne prisen, sa Mary etter prisutdelingen, og føler at gjennom denne prisen blir arbeidet mitt verdsatt.  

Mary har vært et aktivt medlem i både Troms husflidslag og Troms sami duodjii.  I tillegg til sitt husflidsengasjement har hun vært aktiv i politikken og som sametingsrepresentant, og har i alle sine verv hatt en uredd og tydelig stemme.

Selv sier Mary at uten resten av medlemmene i husflidslaget hadde ingenting av det hun har fått til gått. Manndalen husflidslag er på sin side svært stolt over å ha Mary som medlem, og hun stiller fremdeles opp på dugnader, som hjelper i butikken og som kaffekoker.  

Norges Husflidslags æresmedalje i gull går til en kvinne som tidligere har fått Kongens fortjenestemedalje i sølv og flere likestillingspriser. Å ha en så imponerende kvinne som Mary i Norges Husflidslag er svært berikende for organisasjonen, og det hun er en verdig mottaker av æresmedaljen som fortsetter å inspirere!

På bildet ser dere Mary Mikalsen Trollvik sammen med styreleder Anne Liv Tønnessen. Foto: Sissel Beate Skar, Norges Husflidslag.

8 mai 2021

30 juni 2021, Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, Danmark

30 aug 2021

7 mai 2022

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.