Arendalsuka 12.-17. august

Denne uken er vi på Arendalsuka.

Arendalsuka består av flere hundre arrangementer laget av organisasjoner, politiske partier, næringsliv og mediehus fra hele Norge, der målet er å synliggjøre viktige og aktuelle politiske tema. 

Vi har ikke egen stand, men Marit Jacobsen og Solveig Grinder fra Norges Husflidslag, og Kjærsti Gangsø Studieforbundet Kultur og tradisjon er tilstede.

De deltok på debatt i regi av Norsk kulturråd og NRK; Hvis kultur er så viktig, hvorfor gir det da så få klikk?, en diskusjon som tok for seg kulturkritikk og anmeldelser i media. I panelet satt Ingrid Nordstrand, Ida Habbestad, Sigurd Tenningen og Leonard Richard. Intro ved Kristin Danielsen, direktør i Norsk kulturråd.

De fikk også med seg politikerdebatten Kulturpolitikk i praksis, fra ord til handling, med SP, V, AP og SV i panelet. Her ble politikerne ble utfordret på skjevfordeling av spillemidler til kultur og det store behovet for midler til lokale kulturarenaer, og tilskudd til opplæring gjennom studieforbund og organisasjoner. Begge disse sakene er viktige for Husflidslagene.

I tillegg hadde de møte med Gro Bråten (AP), fylkesordfører Aust Agder, sammen med Studieforbundet kultur og tradisjon, Vofo (Voksenopplæringsforbundet) og Noregs ungdomslag. Der snakket de om viktigheten av arbeidet som gjøres i samarbeidet mellom disse organisasjonene, og hvilken stor samfunnsbetydning voksenopplæringen har.

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.