Arendalsuka 2021

Vi er tilstede på Arendalsuka også i år. Onsdag er vi medarrangør på seminaret «Hvorfor skal vi ta vare på den norske bunadbruken?». Bli gjerne med om du er i Arendal, eller strøm seminaret direkte på YouTube. Torsdag står vi på standen til Kulturvernforbundet, kom gjerne innom for en hyggelig prat.

Seminar: Hvorfor skal vi ta vare på den norske bunadbruken?

Bjørn Sverre Hol Haugen gir oss på humoristisk, men opplysende vis, innsyn i de ulike bunadskategoriene og ulike eksempler på disse. Knut Aastad Bråten leder oss gjennom spennende samtale mellom innlederne Anja Cecilie Solvik, Bjørn Sverre Hol Haugen, Tone Eidsvold og Anette Trettebergstuen.

Vi ønsker å samle folk til en spennende samtale om hva bunaden betyr for oss i med tanke på identifisering, tilhørighet, som festplagg og om hvilke situasjoner vi føler det er riktig å bruke den. Hvordan kan vi forplikte staten til å ivareta denne unike tradisjonen? Dette er ledd i vårt arbeid for å få den norske bunadbruken inn på UNESCOs liste over representativ immateriell kulturarv.

Bak seminaret står organisasjonene som samarbeider om å nominere bunadbruk i Norge til UNESCOs representative liste over immateriell kulturarv i samarbeid med Norges kulturvernforbund. Organisasjonene bak nominasjonen er Norges Husflidslag, Instituttet for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Noregs Ungdomslag, Studieforbundet kultur og tradisjon

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.